• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım ishal tetramezatin kullandım geçmedi öncesinde mintiverm kullandım iç parazit demişlerdi

Melek35

Aktif Üye
Sultan papağanım bir süredir ishal.. İç parazit dediler mintiverm kullandık.. Geçmedi.. Tetramezatin bugün bitti.. Hala ishal...

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba ailemize Hoşgeldiniz öncelikle kuşunuzun resmini ve yeni dışkı resmini atar mısınız ?

Melek35

Aktif Üye
Yardımcı olursanız çok sevinirim... Yem yiyor su içiyor tünekte duruyor ara sıra masaya iniyor.. Yaşamak istiyor direniyor. Ve sanırım başında hastalığın. Ama hastalığı nedir
bilemiyorum. Çok üzücü kurtarmak istiyorum.. Lütfen yardımcı olun

Mert.

Eski Forumcu
Yem su dışında birşey veriyormusunuz probiyotik Multi vitamin gibi destek olarak

Melek35

Aktif Üye
Son attığım resimde popo önünden karına doğru şişlik var...maalesef önceki sahibi sanırım alışsın diye kanatlarını kestirmişl
Merhaba ailemize Hoşgeldiniz öncelikle kuşunuzun resmini ve yeni dışkı resmini atar mısın
er.. Oysa Sultan papağanı uçmayı çok sever... Hayvana eziyet ettiklerini de düşünüyorum.uçamadığı için yağ bezesi dediler ..
Sultan papağanım bir süredir ishal.. İç parazit dediler mintiverm kullandık.. Geçmedi.. Tetramezatin bugün bitti.. Hala ishal...
Evet veriyorum
Yem su dışında birşey veriyormusunuz probiyotik Multi vitamin gibi destek olarak
Evet veriyorum

Mert.

Eski Forumcu
İshal olduğundan beri. Yeşillik gibi şeyleri kesin iylesene kadar bence

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
İlaçları üst üste mi kullandınız? Kuşa probiyotik ve aspur verin. Yeşillik ek gıda vermeyin. Sadece yem su aspur olsun dışkıyı gözlemleyin

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşa ekmek simit gibi mayalı gıdalar ve peynir vs verilmez kursak mantarı olur

Melek35

Aktif Üye
Üst üste vermedim... Probiyotik ve multivitamin takviyesi yaptım arada... İç parazit olduğunu söyleyip mintiverm verdi veteriner geçmeyincede tetramezatin verdi.. Fakat oda geçirmedi ishali... Şimdi tekrar multivitamin probiyotik takviyesine başladık.. Ekmek vermiyorum yada benzeri şeyler.. Sadece aspur, yulaf ve az sade Muhabbet kuşu yemi.. Dal darı asla vermeyin dedi ishali tetikler diye... Ele alışkın kuşum var ekmeği kahvaltı yaparken alıp kafese attı... Teller geniş... Durum budur...

Melek35

Aktif Üye
Kuşun dışkı resimlerini yollamıştım ve karındaki şişliği

Mert.

Eski Forumcu
Bence bir kanatli hayvanlar uzmanı başvurun ikamet ettiğiniz yer neresi bir tane oneririm

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkıda ilaçların zararı görünmüş kuşunuzu iyi bir kanatlı uzmanına götürün 👍 nerede ikamet ediyorsunuz bu konuda yardımcı olalım

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Yemek yeterince yiyor mu? Kursak kontrolü yapın birde kaç gr? Yakınlarda bir markete felan götürüp orda taetabilirsiniz yanınıza küçük bir kutu alın (ayakkabı kutusu gibi) kutuyu boş tartın sonra kuşu içine oturtup tartın 80 gr altında ise kilosuda yetersizdir! Benimkide uzun süre ishaldi ve dışkısı bu şekilde idi 60 gr düşmüştü yeterince beslenmiyordu Ben yediğini sanıyordum fakat yemiyormuş. Şimdi a21 mama ile günde 3-4 defa besliyorum çokta severek yiyor, sadece sevdiği kıvamı tutturmanız lazım. Kıvamı tutmazsa sevmiyor istemiyor. 80 gram olduk, toparladık

Melek35

Aktif Üye
Burada veterinere gittik 3 tane var zaten fakat hiçbiri kanatlı hayvanlara bakmıyor zaten... O sebep ile yazdım... Yoksa drekt veteriner e götürürdüm hayvanı... Çırpınıyorum ama yardım bulamıyorum... Belki basit bir enfeksiyon ama işte yönlendiren yardımcı olabilecek kimse yok...
Dışkıda ilaçların zararı görünmüş kuşunuzu iyi bir kanatlı uzmanına götürün 👍 nerede ikamet ediyorsunuz bu konuda yardımcı olalım
Mintiverm ve tetramezatin mi zarar vermiş? Ama bunlar kuşlar için bu tip durumlarda herkesin kullandığı ilaçlar... Lütfen yardımcı olun kanatlı veterineri yok

Melek35

Aktif Üye
Yemek yeterince yiyor mu? Kursak kontrolü yapın birde kaç gr? Yakınlarda bir markete felan götürüp orda taetabilirsiniz yanınıza küçük bir kutu alın (ayakkabı kutusu gibi) kutuyu boş tartın sonra kuşu içine oturtup tartın 80 gr altında ise kilosuda yetersizdir! Benimkide uzun süre ishaldi ve dışkısı bu şekilde idi 60 gr düşmüştü yeterince beslenmiyordu Ben yediğini sanıyordum fakat yemiyormuş. Şimdi a21 mama ile günde 3-4 defa besliyorum çokta severek yiyor, sadece sevdiği kıvamı tutturmanız lazım. Kıvamı tutmazsa sevmiyor istemiyor. 80 gram olduk, toparladık
Evet yiyor aspur yulaf az Muhabbet yemi... Haşlanmış patates de yedi... A21 mama var ama asla elime alamam çünkü travma yaşamış öncesinde... Lütfen yardımcı olun

Melek35

Aktif Üye
Birde doksimis agumentin VS dediler ama kullanmak istemedim... Antibiyotik yani... Yardımcı olabilecek kimse yokmu

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Aynı durumdayım burda kanatlı veterineri yok. İsmini hatırlamıyorum halsizlikten dolayı burdaki veteriner iki ilaç vermişti bir hafta kullanmam için 2 gün kullandım kuşum ölme noktasına geldi. İlacı kestim sonra fark ettim zaten 60 gram olmuş ve bünyesi hiç bir ilacı kaldıracak güçte değil! Hayvanların bağışıklık sistemleri daha güçlü oluyor bence ilaç son çare

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Evet yiyor aspur yulaf az Muhabbet yemi... Haşlanmış patates de yedi... A21 mama var ama asla elime alamam çünkü travma yaşamış öncesinde... Lütfen yardımcı olun
Ele alışkın dememişmiydiniz? Bir kabla bulunduğu yere koyun a21 i hazırlayıp.. Elle yedirin derken ben tatlı kaşığı ile veriyorum kursaktan beslemeniz gerek kalmayabilir kendi yerse

Melek35

Aktif Üye
Ele alışkın denemiştim.. Ekmek vermeyin diye bir yorum olmuştu... Ele alışkın kuşum var o alıp kahvaltı sofrasından attı demiştim kafese

Melek35

Aktif Üye
Ele alışkın dememişmiydiniz? Bir kabla bulunduğu yere koyun a21 i hazırlayıp.. Elle yedirin derken ben tatlı kaşığı ile veriyorum kursaktan beslemeniz gerek kalmayabilir kendi yerse
Lütfen yardımcı olun siz antibiyotik VS kullandınız mı... Poposu açılmış tüyler