• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım ishal tetramezatin kullandım geçmedi öncesinde mintiverm kullandım iç parazit demişlerdi

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Kafesin içinde yok ama şunuda belirteyim mesela biz kahvaltı yaparken merdivenin den iner gelir... Didikler hemen yemini bir kaba koyarız yanımızda yer... Fakat kuşun dokunulma fobisi var... Asla dokundurtmaz.. Ama elimle birşey uzatınca yer.
Tamam, benim erkekte öyle gelip yanına omuzuna felan konacak ama sen tutmak isteyince kaçıyor! Kanat tüyleri yolunması çok kötü okudum önceki mesajlarda çok üzücü, güvercinleri öyle yapıyorlar. Bu hayvanlar çok hassas ve kırılgan! Eğer sizden korkmuyor ve yemek yerken yanınıza geliyorsa mamayı tatlı kaşığı ile zorlamadan yavaş yavaş alıştırabilirsiniz! Elle tutmanız gerek yok! Olmadı diğer sultanı kullanın araları nasıl birlikte yemek yiyorlar mı? Birlikte yiyorlarsa birlikte besleyin aynı kaşığiktan birlikte yesinler. Mesela benim erkek geliyor bazen biz dişiyi beslerken ortak oluyor ama çok yemiyor. Bilmiyorum belki hayvan biliyor hissediyor diğerine yedirmek için yapıyorda olabilir. Çünkü kaşıktan mama almadan bile çiğniyor gibi yapıyor 😁😁 bu arada benim dişide aynı eş tutmuyor bana aşırı düşkün olduğu için erkeği görmezden geliyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tetramezatini kaç gün kullandiniz

Melek35

Aktif Üye
Tamam, benim erkekte öyle gelip yanına omuzuna felan konacak ama sen tutmak isteyince kaçıyor! Kanat tüyleri yolunması çok kötü okudum önceki mesajlarda çok üzücü, güvercinleri öyle yapıyorlar. Bu hayvanlar çok hassas ve kırılgan! Eğer sizden korkmuyor ve yemek yerken yanınıza geliyorsa mamayı tatlı kaşığı ile zorlamadan yavaş yavaş alıştırabilirsiniz! Elle tutmanız gerek yok! Olmadı diğer sultanı kullanın araları nasıl birlikte yemek yiyorlar mı? Birlikte yiyorlarsa birlikte besleyin aynı kaşığiktan birlikte yesinler. Mesela benim erkek geliyor bazen biz dişiyi beslerken ortak oluyor ama çok yemiyor. Bilmiyorum belki hayvan biliyor hissediyor diğerine yedirmek için yapıyorda olabilir. Çünkü kaşıktan mama almadan bile çiğniyor gibi yapıyor 😁😁 bu arada benim dişide aynı eş tutmuyor bana aşırı düşkün olduğu için erkeği görmezden geliyor
Ah bir bilseniz neler denedim... Gözümü üstünden ayırmıyorum bütün gün neredeyse evdeyim... Limonu evet yanına koydum onu görüp yesin diye... Herşeyi denedim.. Bir tek patates yediler... Ama mamayı kaşıkla tuttum bekledim yok yemiyor...

Melek35

Aktif Üye
Ah bir bilseniz neler denedim... Gözümü üstünden ayırmıyorum bütün gün neredeyse evdeyim... Limonu evet yanına koydum onu görüp yesin diye... Herşeyi denedim.. Bir tek patates yediler... Ama mamayı kaşıkla tuttum bekledim yok yemiyor...
İnanın bilseydim ki zaten istememiştim almayı... Hatta bakamayacak ise neden kuş sahipleniyor dedim.. Sultan papağanı aşırı narin kırılgan hassas hayvanlar... Sahip değişikliği bile onları üzüyor strese sokuyor.... Abartı konuşmuyorum aynen öyle.... Çok zekiler.... Sırf bari hayvan bari sıcak bir yuvaya gelsin diye kabul ettim.. Ama kanatlarının kesik olduğunu bilseydim asla ama asla kabul etmezdim.. Çünkü uçamadığı için üzüntüsünü görmek beni kahretti... Uçamayunca nasıl özgüven siz hissediyor. Bizim dişi hergün uçuyor her saniye

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun şu içme durumu nedir kuş aç kalmasin dal darı verin

Melek35

Aktif Üye
İnanın bilseydim ki zaten istememiştim almayı... Hatta bakamayacak ise neden kuş sahipleniyor dedim.. Sultan papağanı aşırı narin kırılgan hassas hayvanlar... Sahip değişikliği bile onları üzüyor strese sokuyor.... Abartı konuşmuyorum aynen öyle.... Çok zekiler.... Sırf bari hayvan bari sıcak bir yuvaya gelsin diye kabul ettim.. Ama kanatlarının kesik olduğunu bilseydim asla ama asla kabul etmezdim.. Çünkü uçamadığı için üzüntüsünü görmek beni kahretti... Uçamayunca nasıl özgüven siz hissediyor. Bizim dişi hergün uçuyor her saniye
Ama şuan sadece yaşaması iyileşmesi beni mutlu eder fakat teşhis ne kimse yardım etmiyor.. Sağolsun siz yazıyorsunuz cevap çok tesekkür ederim

Melek35

Aktif Üye
Dal darı ishal sebebi ile asla vermeyin dedi veteriner... Su içiyor
Sadece boş aspur, yulaf ve az nuha
Birde mamanın biliyor sunuz soğumaması lazım. Belli bir ısıda kalması lazım

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşa dal darı verip ronidazol veya fungi stop tedavisi uygulayın. Dal darı ishal yapmaz hastalık ishal yapar

Melek35

Aktif Üye
Kuşa dal darı verip ronidazol veya fungi stop tedavisi uygulayın. Dal darı ishal yapmaz hastalık ishal yapar
Dediğiniz mantıklı evet hastalık ishal yapar ama mesela yumurta yeşillik VS de tetikler ve ishali arttırır.... Tıpkı insanlarda olduğu gibi.. Emin misiniz dal darı için hem veteriner hemde Sultan papağanı üreticisi dal darı ishali arttırır vermeyin dedi... Mintiverm ve sonrasında tetramezatin verildi aralarda multivitamin ve probiyotik

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben senede 25 kilo dal darı tukettiriyorum kuslarima. Bir kuş ishalse ve bu ishal 3 günden fazla sürüyorsa hastaliktandir dal darı ishali arttirmaz hasta olan kuş dal darı gibi küçük ve kolay ogutebilecegi yemi yedikten sonra diskilar kuş hastaysa zaten ishal şekilde dışkıları bırakır. Senin kuşun ogutebilecegi yemleri yediği için doyuyor ve zaten hasta olduğu için hastalıklı dışkı yapıyor kuşun neden akdari veya sarı darı yemiyor diye düşünmedin mi hiç.

Melek35

Aktif Üye
Kop
Ben senede 25 kilo dal darı tukettiriyorum kuslarima. Bir kuş ishalse ve bu ishal 3 günden fazla sürüyorsa hastaliktandir dal darı ishali arttirmaz hasta olan kuş dal darı gibi küçük ve kolay ogutebilecegi yemi yedikten sonra diskilar kuş hastaysa zaten ishal şekilde dışkıları bırakır. Senin kuşun ogutebilecegi yemleri yediği için doyuyor ve zaten hasta olduğu için hastalıklı dışkı yapıyor kuşun neden akdari veya sarı darı yemiyor diye düşünmedin mi hiç.
Biz haftada 1 kilo dal darı alıyoruz her hafta hiç şaşmaz.... Fakat bize çok tükettiğimizi hem aldığımız yer hemde veteriner Ve üstüne Sultan papağanı üreticisi söyledi... Ki ben yine kıyamayıp onu daha rahat yiyor diye yinede verdim... Hatta suçlu hissedip acaba dal darı verdiğim içinmi kesilmedi dedim ishali... Çünkü kesinlikle vermeyin dedi... Ak darı ve sarı darı da yiyor bu arada... Kısaca benim isteğim yardımcı olunması vicdanen.. Umurumda olan tek şey kuşun iyileşmesi.. Ama herkes ayrı bir şey söylüyor..... Anlatabiliyor muyum.... Resimler yolladım kimse bakmadı... Anlayan birileri var ise zaten şu şu der ve yardımcı olur.... Teşekkür ediyorum size... Siz bari yardımcı olur iseniz sevinirim....

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben sana kullanacağın ilacı önerdim flagy serum alıp kullanabilirsin suluga 1 ml şekilde. İçeriğinde dediğim etken maddeler var

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Tartamadınız değil mi daha