• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanım hasta mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ferhatpaşa

Yeni Üye
Sorduğunuz soru ile alakalı her şey normal gözüküyor en son akşam 7 gibi yaklaşık 2 şiringa bisküvi verdim içinde vitaminler de vardı yarım saat kadar önce antibiyotik ilacını da su ile karıştırıp verdim biraz halsiz ama ben iyi olacağına inanıyorum inşallah veteriner bir teşhis koyamadı çevremdekiler üşümüş dediler. 2 adet kafes var birinde anneyle baba diğerini de sağlam olan yavru battaniye ile ön tarafı kapalı hemen arkasında da petek var dibinde duruyorlar zaten nasıl üşümüş olabiliyor anlamış değilim

Murat Halisdemir

Müdavim
Selamlar yeni üyeyim sultan bakıcısıyım bayadır
Dostum kuşuna ilaç verdiysen gerwit w multivitamin başlanğıç yapman önemli K vitamin içeren vitamin kullan ve bağırsak florası bozulmuş kuşun kaliteli probiyotik kullan röhnfried öneririm çok sağlam ve mantar engelliyo ishal gelirsek parlak ve düzelmesi usnegano iyleştircektir bagirsak iç prazit kilkurdu korur koksidiyoz engeller yedi yemden 2 kati verim alip inşAllah çabuk düzelir

Murat Halisdemir

Müdavim
Bu arada veteriner çok gittim para verdim hiç bişey yaramadı üretici ve kuş besliyenler bu işi veterinerlerden çok daha iyi biliyor bana göre 7yıldir sultan bakıyorum dediğim gibi veteriner hekim egzotik kuşlardan çoğundan anlamıyolar çok nadir veteriner bu tur kuştan anlar veteriner kedi kopek işleri burdakilerin istanbuldayim saglam veteriner gormedim kuş tedavi kendim yapiyorum param boşa gitmiyo veteriner sadece dokunmasi 200tl aliyo ilaç bile vermiyo yardimci olcagimiz şeyler olursa yazarim kaliteli ürünler öneririm ama kuş iui izle tedavi demek kuş yem yerken elden ayaktan düşerse ölür erken müdale etkilidir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kusunuza neden doğru düzgün bir elle besleme mamasi almiyorsunuz. Bebe bisküvisi filan onlar kuşlar için değil. A21 elle besleme mamasi cropmilk gibi şeylerle besleyin kuşu. Yunurtayi nasıl ne şekilde kaç saat veriyorsunuz diye sormuştum cevap vermediniz. Yumurta iyidir iyi olduğu kadar da tehlikelidir dikkat edin hergun vermeyin. Çok iyi bakıyorumdan kastınız iyilik olmayabilir

Murat Halisdemir

Müdavim
Kusunuza neden doğru düzgün bir elle besleme mamasi almiyorsunuz. Bebe bisküvisi filan onlar kuşlar için değil. A21 elle besleme mamasi cropmilk gibi şeylerle besleyin kuşu. Yunurtayi nasıl ne şekilde kaç saat veriyorsunuz diye sormuştum cevap vermediniz. Yumurta iyidir iyi olduğu kadar da tehlikelidir dikkat edin hergun vermeyin. Çok iyi bakıyorumdan kastınız iyilik olmayabilir
Evet bu ürün kullanabilirsin kalitelidir evde büsküvüt olmaz bu işler ılık suyla bu a21 hazirla arkadas dedigi gibi kuşun kursağı delme sakın bide dikiş atılmasın ağzından sol taraf yemek borusu az az ver

Ferhatpaşa

Yeni Üye
Yumurtayı haşlıyorum sonra rendeleyip yemliğin içine koyuyorum ama bunu aslında anne için yapıyordum
Dediğim gibi bunlar ilk yavrular tam olarak ne yapacağımı bilemedim veteriner çözer dedim O da lafı evirdi çevirdi ne olduğunu bilmediğim ilaçlar yazdı veriyorum içlerinde antibiyotikde var elle besleyeceğimi hiç düşünmemiştim bu yüzden söz konusu vitaminlerin hepsini temin edeceğim

Murat Halisdemir

Müdavim
Yumurtayı haşlıyorum sonra rendeleyip yemliğin içine koyuyorum ama bunu aslında anne için yapıyordum
Dediğim gibi bunlar ilk yavrular tam olarak ne yapacağımı bilemedim veteriner çözer dedim O da lafı evirdi çevirdi ne olduğunu bilmediğim ilaçlar yazdı veriyorum içlerinde antibiyotikde var elle besleyeceğimi hiç düşünmemiştim bu yüzden söz konusu vitaminlerin hepsini temin edeceğim
Kaç tane kuşun var

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yumurta fazla kalırsa bakteri üretir. Kendisi zaten salmonella yayma konusunda üstün bir üründür. 2-4 saat aralığını geçmeyin hergun vermeyin. Şöyle bir durum var anaç kuşların bağışıklık sistemi ve bağırsak florasi ile yavrularınki kıyaslanamaz. Bu hastalık anac kuşlarda tolera edilse bile yavru şiddetli geçirebilir. Dikkatli olmakta fayda var

Ferhatpaşa

Yeni Üye
Bir erkek Bir dişi yetişkin 2de yavru biri şu anda hasta olan diğeri de Allah'a şükürler olsun sağlam kafeste yemini kendisi yiyor yumurtayı haşladıktan sonra aynen o şekilde 4-5 saatten fazla tutmuyorum yese de yemese de çıkartıp atıyorum onu

Murat Halisdemir

Müdavim
Yumurta fazla kalırsa bakteri üretir. Kendisi zaten salmonella yayma konusunda üstün bir üründür. 2-4 saat aralığını geçmeyin hergun vermeyin. Şöyle bir durum var anaç kuşların bağışıklık sistemi ve bağırsak florasi ile yavrularınki kıyaslanamaz. Bu hastalık anac kuşlarda tolera edilse bile yavru şiddetli geçirebilir. Dikkatli olmakta fayda var
Aynen yumurta mama yetkişkin 5 yaşında sultan wf çift var en fazla 2.5 saat tutuyorum alıyorum yumurta mamasi çok çabuk bozuluyo kursak mantari sikinti yaratiyo kuruma kadar gidiyo bunla beraber sebze meyveler yaş ıslak verme ferhat virkon s al 30 dakika virkon yatir mama nemli olmasin bide hafta 2 gun yumurta mamasi yeter ihtiyac gore kuşlarina ver wormmix fungi stop elinde olsa iyi olur ben bulamadım bunlar hollan menşei saglam urunler iç prazit ve kursak mantari cok etkili

Murat Halisdemir

Müdavim
Bir erkek Bir dişi yetişkin 2de yavru biri şu anda hasta olan diğeri de Allah'a şükürler olsun sağlam kafeste yemini kendisi yiyor yumurtayı haşladıktan sonra aynen o şekilde 4-5 saatten fazla tutmuyorum yese de yemese de çıkartıp atıyorum onu
Biraz sağlıklı bakım para bakıyo bi seferlik dediğim gibi kalite ürünler doğru şekilde kullanırsan kuşlar çok iyi performans alırsın Kendi defter al kuş aylik vitamin probiyotik yaptigin cizelgede takip yap
Çok ürün önerebilirim kuşlar için gerçekten yararlı
Sağlıklıyken dediğim ürunler kullanirsan kuş kolay kolay hasta olmaz kafes temizlik düzenli yap 3 günde bi Yuva temizli fıs fıs virkon s kullan vurus bakteri mantar etkili dezenfektan bulaşi hastalik engeller bayadir kuş bakiyom imkan olsa cok guzel urunler var bazen alamıyoruz Turkiye üretimimiz çok kotu Almanya ve Hollanda menşeii urunler kuşlar çok etkili kullaniyorum 5 senedir hiç hastalik gormedim etkisikler icin hep cabaliyorum her durum karsi mazemen olmasi iyidir iyleştirirsin
İç prazit kursak mantari için kaliteli urunler elin altinda olsun koruma için 3 ay bi 6 ay bi bazilar ayda bir kullanir koruma için güzel kürler yapabilirsin kuşlarin direnci artar ben deli gibi okuyorum kac yildir kac guzel urunler var sagliklari icin

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhabalar Sultan papağanım daha yeni yeme düştü yavru dün başladı halsiz ayaklarını kullanamıyor iştahsız kendim bir şeyler yedirmeye çalışıyorum iki lokma yiyor O kadar veterinere götürdüm antibiyotik verdi O kadar suyuna katıyorum bir tanıdığım üşümüş dedi yarım Bebek aspirini toz halinde birkaç damla su ile içir dedi onu da yaptım hala aynı ne yapabilirim
Nasıl oldu kuşunuz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu arada veteriner çok gittim para verdim hiç bişey yaramadı üretici ve kuş besliyenler bu işi veterinerlerden çok daha iyi biliyor bana göre 7yıldir sultan bakıyorum dediğim gibi veteriner hekim egzotik kuşlardan çoğundan anlamıyolar çok nadir veteriner bu tur kuştan anlar veteriner kedi kopek işleri burdakilerin istanbuldayim saglam veteriner gormedim kuş tedavi kendim yapiyorum param boşa gitmiyo veteriner sadece dokunmasi 200tl aliyo ilaç bile vermiyo yardimci olcagimiz şeyler olursa yazarim kaliteli ürünler öneririm ama kuş iui izle tedavi demek kuş yem yerken elden ayaktan düşerse ölür erken müdale etkilidir
İstanbulda iyi kanatlı uzmanları var bu konuda size yardımcı olurum 👍

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şehmuz Bey merhabalar İstanbul anadolu yakasında muhabbet kuşlarından anlayan veteriner önerebilir misiniz şu anda ihtiyacımız yok fakat lazım olursa bilgim olsun
Merhaba, forum kuralları gereği lütfen eski konuları canlandırmayalım. Kendi konunuzda belirtmişsiniz @Şehmus BAKIR ilgilenecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...