• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hasta mı?

ceylimon

Aktif Üye
Yazınızı baştan sona bir kaç kez inceledim. Öncelikle probiyotik sonrası dışkı hala böyle sarı tonlardaysa, daha tam istediğimiz dışkıya dönüşmemiş. Verilen ilaçlar turunç özlü ve papatya özlü. Anladığım kadarıyla veterineriniz genel olarak stres ve parazit teşhisi üzerinde durmuş. Son önerilen 2 ilacın ana maddelerinin faydalarını yazının en altına ekleyeceğim. Kuşun durumu nasıl? Yem yiyor mu, keyfi yerinde mi? Benim asıl merak ettiğim bu. Sonuçta kuşunuzu bir veterinere emanet ettiniz ve veterineriniz durumunu takip ediyor. Bizim müdahalemizdense kuşu birebir görebilen, tahlil yapabilen bir uzmanın görüşü daha önemli diye düşünüyorum ama kuşta gerileme kötüleşme varsa görüşlerimizi bildirelim.

tanacetum parthenium ( beyaz papatya)

Çiçek başları grip tedavisinde kullanılır. Migren, karın ağrısı, baş ağrısı vakalarında başvurulur. İdrar söktürücü, sindirimi kolaylaştırıcı, adet başlatıcı, ateş düşürücüdür. Çiçek başları ve Tilia tomentosa (ıhlamur) çiçek ve bırahteleri demlenerek içildiğinde boğaz ağrısı ve aphonia tedavisinde etkilidir. Yaprak ve çiçekler iltihap azaltıcı, spazm çözücü, iştah açıcı, gaz giderici, adet akışı teşvik edici, yatıştırıcı, uyarıcı, kan damarları genişletici ve parazit düşürücüdür. Demlenerek şişmiş ayakları yıkamak için kullanılır.

DİGESTIVE: TURUNÇ citrus aurantium
mide yanmalarına karşı faydalıdır. Kalbi kuvvetlendirir, serinletir.

İştahı açma özelliğine sahip, aynı zamanda susuzluğu giderir.

Safra, ishal ve kusmayı keser. Çarpıntıyı önler, üzüntü ve sıkıntıyı giderir.

Turuncun kokusu veba sağlığını önler ve havanın temizlenmesini sağlar.

Fazla alınmamak kaydı ile şeker hastalığına faydalıdır.

Safradan mutevellit kalp çarpıntısını telkin eder. Şerbeti (suyu) içilirse mideyi temizler ve iştah açar.
İlk öncelikle çok teşekkür ederim. En başta verdiğim antibiyotik tedavisi ve probiyotikten sonra eskisine göre enerjisi yerine geldi ishali biraz toparladı. Yem yemiyordu, 2 3 gündür sürekli yem yemeye çalışıyor. Çalışıyor diyorum çünkü bir sürü yem kırmasına rağmen kırdıklarını yutmuyor yuttuğunu görmedim hatta kursağına dokundum ama yeme dair birşey hissetmedim. Bu yüzden her ne kadar yem yemeye çalıştığını görsemde ben yine kursaktan mama ile beslemeye devam ediyorum. Tünekte duruyor arada suyunu, yemini yemeye gidiyor onu dışarı çıkardığımda direk peteğe gidiyor sıcak olduğu için çok seviyor orayı. Eskiden çok fazla kabarıyordu hala da kabaryor ama eskiye oranla daha az. Enerjisinin yerinde olduğunu düşünüyorum kafasını sevmeme bayılıyor arada ötüyor bazen uçuyor. Bir şey daha dikkatimi çekmişti, onu ilk aldığımda veterinere götürdüğümde de kuyruk tüyleri çok yıpranmış ve sürekli kırılıp duruyordu hastalığından dolayı diye düşünüyorum. Şuan kuyruk tüyleri düzene girdi artık kırılmıyorda. Dışkısının rengi arada sarı yeşil tonlarında oluyor verdiğim mamadan dolayı olabilir mi o tonlar? Kuşum artık sağlıklı mı yoksa hasta mı hastaysa sorunu ne anlayamadım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
İlk öncelikle çok teşekkür ederim. En başta verdiğim antibiyotik tedavisi ve probiyotikten sonra eskisine göre enerjisi yerine geldi ishali biraz toparladı. Yem yemiyordu, 2 3 gündür sürekli yem yemeye çalışıyor. Çalışıyor diyorum çünkü bir sürü yem kırmasına rağmen kırdıklarını yutmuyor yuttuğunu görmedim hatta kursağına dokundum ama yeme dair birşey hissetmedim. Bu yüzden her ne kadar yem yemeye çalıştığını görsemde ben yine kursaktan mama ile beslemeye devam ediyorum. Tünekte duruyor arada suyunu, yemini yemeye gidiyor onu dışarı çıkardığımda direk peteğe gidiyor sıcak olduğu için çok seviyor orayı. Eskiden çok fazla kabarıyordu hala da kabaryor ama eskiye oranla daha az. Enerjisinin yerinde olduğunu düşünüyorum kafasını sevmeme bayılıyor arada ötüyor bazen uçuyor. Bir şey daha dikkatimi çekmişti, onu ilk aldığımda veterinere götürdüğümde de kuyruk tüyleri çok yıpranmış ve sürekli kırılıp duruyordu hastalığından dolayı diye düşünüyorum. Şuan kuyruk tüyleri düzene girdi artık kırılmıyorda. Dışkısının rengi arada sarı yeşil tonlarında oluyor verdiğim mamadan dolayı olabilir mi o tonlar? Kuşum artık sağlıklı mı yoksa hasta mı hastaysa sorunu ne anlayamadım
Sadece elle beslenen, kendisi yemek yemeyen hayvanlarda sarı dışkı olabiliyor. Elle besleme mamasının içine 1 pirinç tanesi kadar zeolit tozu eklemeniz mümkün mü? Sindirimi düzenliyor o da. Yem yemeyen kuşlarda pozitif etkisi var. Ayrıca veterinerinizin verdiği destek ürünlerin de iştah açma özelliği var. Veterinerinizin dediği şekilde kullanmaya devam etmenizi öneriyorum şimdilik. Ama aniden kötüye gitmeye başlarsa haber verirseniz sizi başka bir yere yönlendirelim. Ama şu anlık, en baştan günümüze kuşun durumunu kendi veterineriniz biliyor ve takip ediyor

ceylimon

Aktif Üye
Sadece elle beslenen, kendisi yemek yemeyen hayvanlarda sarı dışkı olabiliyor. Elle besleme mamasının içine 1 pirinç tanesi kadar zeolit tozu eklemeniz mümkün mü? Sindirimi düzenliyor o da. Yem yemeyen kuşlarda pozitif etkisi var. Ayrıca veterinerinizin verdiği destek ürünlerin de iştah açma özelliği var. Veterinerinizin dediği şekilde kullanmaya devam etmenizi öneriyorum şimdilik. Ama aniden kötüye gitmeye başlarsa haber verirseniz sizi başka bir yere yönlendirelim. Ama şu anlık, en baştan günümüze kuşun durumunu kendi veterineriniz biliyor ve takip ediyor
sizce dışkısı eskiye göre düzelmiş mi? Demek istediğim şuan sağlıklı bir kuş dışkısı mı, enfeksiyon vs yok değil mi? Zeolit tozunu hemen temin edeceğim. Gerçekten çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz😊

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
sizce dışkısı eskiye göre düzelmiş mi? Demek istediğim şuan sağlıklı bir kuş dışkısı mı, enfeksiyon vs yok değil mi? Zeolit tozunu hemen temin edeceğim. Gerçekten çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz😊
Rica ederim. En son dışkıyı pazar günü paylaşmışsınız. Rengi istediğimiz renk değil. Yarın güncel dışkı paylaşır mısınız rica etsem?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Güncel dışkı bekliyoruz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar, veterinerinizin verdiği ilaçları kullanoyor musunuz? Zeolit tozlu elle besleme yapmaya başladınız mı? Evetse kaç gün oldu? Hala istediğimiz dışkılar değil maalesef. Parazit olma ihtimali de yüksek, sindirim bozukluğu da var. Ama zaten veterineriniz hatırladığım kadarıyla iç parazit uygulaması yapacaktı size verdiği ilaçlardan belli bir süre sonra?

ceylimon

Aktif Üye
Merhabalar, veterinerinizin verdiği ilaçları kullanoyor musunuz? Zeolit tozlu elle besleme yapmaya başladınız mı? Evetse kaç gün oldu? Hala istediğimiz dışkılar değil maalesef. Parazit olma ihtimali de yüksek, sindirim bozukluğu da var. Ama zaten veterineriniz hatırladığım kadarıyla iç parazit uygulaması yapacaktı size verdiği ilaçlardan belli bir süre sonra?
Evet dün gece kullanmaya başladım. Zeolit tozu daha elime geçmedi 1 2 gün içinde kullanmaya başlıycam. Parazit ilacı olarak dün attığım ilaclari verdi. Daha da ondan sonra veterinerle iletişime geçmedim. Elle besleme yapmadığım zamanlarda sürekli yem yediğini görüyorum ama yutmuyor sanırım onu hala anlamış değilim 🤦 Burada arkadaşlar parazit için ilaç önermişti onu temin edeyim mi yoksa veterinerin verdiği ilaçları kullanayım mı bir süre. Şahsen daha fazla o veterinere gitmek de istemiyorum.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Evet dün gece kullanmaya başladım. Zeolit tozu daha elime geçmedi 1 2 gün içinde kullanmaya başlıycam. Parazit ilacı olarak dün attığım ilaclari verdi. Daha da ondan sonra veterinerle iletişime geçmedim. Elle besleme yapmadığım zamanlarda sürekli yem yediğini görüyorum ama yutmuyor sanırım onu hala anlamış değilim 🤦 Burada arkadaşlar parazit için ilaç önermişti onu temin edeyim mi yoksa veterinerin verdiği ilaçları kullanayım mı bir süre. Şahsen daha fazla o veterinere gitmek de istemiyorum.
Aslında @Şehmus BAKIR beyin önerdiği Gözde hanımı neden düşünmediniz? Şehmus bey, muayene ücretinde de yardımcı olacağını söylemişti. Sadece iç parazit uygulaması olsa yapmak kolay. Ama sizin kuşunuza bir çok uygulama yaptı veterineriniz. Antibiyotik tedavisi dahil. Eğer kafamıza göre bir de iç parazit başlarsak, kuşu iyice sarsarız diye düşünüyorum. Bunların yüzyüze iyice konuşulup geçmişten günümüze, kaç gün aralıkla ne yapıldığını, kuşun nasıl tepki verdiğini, dışkılara bakarak, adam akıllı konuşmak, incelemek, röntgen ve testlere bakmak gerek. Anladığım kadarıyla veteriner Gözde hanım, bitkisel tedaviler kullanıyor. Şehmus bey de övgüyle bahsediyor. Tavsiyem ona gitmeniz. Yok ben artık gitmek istemiyorum derseniz de iç parazit uygulamasında yardımcı olurum ama sorumluluk kabul etmem. Bu süreçte yorulduğunuzun ve yıprandığınızın da farkındayım. Nasıl karar verirseniz öyle yapalım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
@ceylimon kardeşim eğer getiririm diyorsan kutuya koy Kağıthane gözde hocama götür hayvanı dışkılar iyi değil hayvan çok yoruldu ilaçlardan 👍 iletişim bilgilerini sana özelden veririm ve hocamla konuşup elimden geleni yaparım üstelik benim mamayı ve zeolit tozunu da sana hediye ederim 😊

Hcrn

Yeni Üye
Yemiyor yiyorsa da ben görmedim, kursağına dokunuyorum bomboş baya zayifladı. Elle besleme yapıyorum ama bendeki şırınga kursağa kadar giden şırıngadan değil sadece ağzına sıkıyorum. Yinede yeterli gelmiyor yarısını yiyorsa yarisinida ağzından atıyor çünkü. Kabuksuz yem aldım onuda yemiyor. Bugün o kursağa kadar giden şırıngadan alıcam ama korkuyorum da beceremem diye
Nasıl oldu papağaniniz iyileşti mi acaba

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
@ceylimon kardeşim eğer getiririm diyorsan kutuya koy Kağıthane gözde hocama götür hayvanı dışkılar iyi değil hayvan çok yoruldu ilaçlardan 👍 iletişim bilgilerini sana özelden veririm ve hocamla konuşup elimden geleni yaparım üstelik benim mamayı ve zeolit tozunu da sana hediye ederim 😊
Bizi de bilgilendirirseniz sevinirim. Merak ediyoruz son durumu

ceylimon

Aktif Üye
@Ayvalık Jumbo Muhabbet @Hcrn @Şehmus BAKIR Teşekkür ederim, kuşumun durumu klasik aynı halde.Biraz fazla uyuyor ama yem yiyor su içiyor yine de kursağı hep boş gördüğüm için günde sabah ve akşam olmak üzere 2 kere elle besleme yapıyorum. Dışkısı aynı durumda. Kafes dışına çıktığında enerjik oluyor şuanda da bilgisayardan yazıyorum ve o da tuşları yemeye çalışıyor ekrana gaga atıyor🤭 Stresli bir sınav öğrencisi olarak Veterinere gitmekten ilaç almaktan bu hastalık sürecinden bende çok yıprandım yalan yok. Burada kanatlı uzmanda yok. Bunu Şehmus abiyede söylemiştim imkanım olsa en başta ona giderdim ama şuan başka çaremde yok, o yüzden oraya gelemediğim için bu süreçte yanımda olan arkadaşım kuşumu bu hafta bir gün getirecek. Yarında gelebilir. Ben geliceği gün özelden mi yazayım Şehmus abi? bahsettiğiniz kanatlı uzmanın adresi tam olarak nerede acaba.

ceylimon

Aktif Üye
şimdi gördüm araya kaynamış mesaj tamamdır o zaman ben geleceğim zaman özelden yazacağım. Çok teşekkür ederim bu süreçte destek olduğunuz için😊

ceylimon

Aktif Üye
Evet inşallah, kendisinin maşallahı da var çok dirençli bir bıdık ☺🥰
Şöyle kursağın resmini de atayım dedim, elle besleme yapmadan önceki hali biraz yem taneleri var önceden yoktu sanırım yutuyor yediklerini (ek güncel dışkı)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok düşüncelisiniz teşekkür ederim bu teklifiniz için ama sizden para alırsam kendimi kötü hissederim. Harçlıklarımla bir şekil halletmeye çalışıyorum Allaha şükür. Sizin gibi insanların hala var olması mutluluk verici😊🥰
Bu çocuğa inanmışsiniz ama malesef troll engelledim 10 konuya aynı şekilde yazmıştı 😬👍