• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hasta mı?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yemiyor yiyorsa da ben görmedim, kursağına dokunuyorum bomboş baya zayifladı. Elle besleme yapıyorum ama bendeki şırınga kursağa kadar giden şırıngadan değil sadece ağzına sıkıyorum. Yinede yeterli gelmiyor yarısını yiyorsa yarisinida ağzından atıyor çünkü. Kabuksuz yem aldım onuda yemiyor. Bugün o kursağa kadar giden şırıngadan alıcam ama korkuyorum da beceremem diye
Çok uzak değiliz getirme şansınız varsa ben besleyebilirim.

ceylimon

Aktif Üye
Çok uzak değiliz getirme şansınız varsa ben besleyebilirim.
keşke getirme şansım olsa😔 öğrenmeye çalışıcam inşallah yapabilirim. Şehmus abi ve size çok çok teşekkür ederim, oraya gelme imkanım olmasa da bu bebeği iyileştirmek adına herşeyi yapıcam küçük bişey ama o da çok güzel direniyor pes etmiyor😌🤗

Muhabbet0606

Yeni Üye
Acil olarak görseldeki ilaçdan temin edip 6 gün kullanılacak hergün hazır suya suluk yarım olacak şekilde 6damla karıştırılıp verilmesi gerekiyor günlük yenilenecek suyu 6gün boyunca.
Ekli dosyayı görüntüle 43285

Luftwaffle

Yeni Üye
O vitaminlerin hepsini çöpe atarak başlayabilirsiniz tedaviye, gerisini üstadlar daha iyi bilir

Luftwaffle

Yeni Üye
Benim kuşumda koksidyoz oldu, ara ara veterinerlerden Sulphamezathine bulana kadar canım çıktı. En son bir kanatlı uzmanından yalvar yakar bir şırınga alabildim. Yarım suluğa 6 damla damlatırsan 5 gün boyunca (suyu 24 saat veya 12 saatte bir tazeleyerek) vermeniz gerekiyor. Bildiğim kadarıyla pek fazla vaktiniz yok, yarın pazar zaten. Kanlı ishale çevirirse kurtarma şansı çok azdır der hep üstadlar. Nerede oturuyorsunuz? İzmir ise elinde ilaç olan bir yer biliyorum linkini atabilirim.

ceylimon

Aktif Üye
Benim kuşumda koksidyoz oldu, ara ara veterinerlerden Sulphamezathine bulana kadar canım çıktı. En son bir kanatlı uzmanından yalvar yakar bir şırınga alabildim. Yarım suluğa 6 damla damlatırsan 5 gün boyunca (suyu 24 saat veya 12 saatte bir tazeleyerek) vermeniz gerekiyor. Bildiğim kadarıyla pek fazla vaktiniz yok, yarın pazar zaten. Kanlı ishale çevirirse kurtarma şansı çok azdır der hep üstadlar. Nerede oturuyorsunuz? İzmir ise elinde ilaç olan bir yer biliyorum linkini atabilirim.
Kuşum kesin olarak koksidyoz mu cahilliğime verin ilk kez duyuyorum. Veteriner antibiyotiğe 3 4 gün daha devam et dedi, ekstra bunu da mı alıp kullanmam lazım? Zararlı olmaz değil mi ikisi birlikte. Ayrıca bu hastalık insana geçmez değil mi

Muhabbet0606

Yeni Üye
Kuşum kesin olarak koksidyoz mu cahilliğime verin ilk kez duyuyorum. Veteriner antibiyotiğe 3 4 gün daha devam et dedi, ekstra bunu da mı alıp kullanmam lazım? Zararlı olmaz değil mi ikisi birlikte. Ayrıca bu hastalık insana geçmez değil mi
Konuyu geç gördüm yeni üye oldum önceden görseydim direk bu tedaviye başlatırdım sizi antibiyotiğe başladıysanız beklemeniz gerekiyor çünkü bazı ilaçlar birbirleri ile etkileşim haline girip zehirleme etkisi olabiliyor. Tedavinizi tamamladıkdan sonra ona göre bir çözüm bakalım inşallah iyi gelir acil şifalar diliyorum

ceylimon

Aktif Üye
Konuyu geç gördüm yeni üye oldum önceden görseydim direk bu tedaviye başlatırdım sizi antibiyotiğe başladıysanız beklemeniz gerekiyor çünkü bazı ilaçlar birbirleri ile etkileşim haline girip zehirleme etkisi olabiliyor. Tedavinizi tamamladıkdan sonra ona göre bir çözüm bakalım inşallah iyi gelir acil şifalar diliyorum
Teşekkür ederim sizce antibiyotiği kesip 1 gün sonrası bu ilaca başlasam olur mu yoksa veterinerin dediği gibi 3 4 gün daha antibiyotiğe devam mı edeyim? Çünkü dışkıdan örnek almadı sadece belirtilere göre enfeksiyon dedi antibiyotik verdi. Kuşum bugün çok fazla uykuluydu kendinde değil gibi sürekli uyuyor

ceylimon

Aktif Üye
Antibiyotik işe yaramaz mı diyorsunuz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
@ceylimon gittiğiniz veteriner, kanatlı veterineri mi? Öncelikle ondan antibiyotiğin adını öğrenin. Ayrıca siz bir tedaviye başladınız. Şu an başka antibiyotik, ilaç vermeyin. Hiç kaldıramaz. İmkanınız varsa @Şehmus BAKIR beyin yanına uğrayın yarın. Ama antibiyotiğin ne olduğu ve veterinerin konuya hakim olup olmadığını, branşının kanatlı olup olmadığını bilmek önemli.

Muhabbet0606

Yeni Üye
Antibiyotik işe yaramaz mı diyorsunuz
İşe yaramaz demedim sadece önerdiğim tedaviyi antibiyotik ile vermeyin çünkü antibiyotiği bilmiyorum ne kullandığınızı ilaçlar birbirleri ile etkileşime girerse kuşta zehirmele yapar o yüzden tedaviniz bitince o göre değerlendirelim :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evet korka korka da olsa yaptım sorun çıkmadı. Besledikten bir süre sonraki dışkısı bu şekilde sizce enfeksiyonu geçiyor mu? Hafif kahverengi geldi anlamadım ama ishali geçiyor gibi
Arkadaşlar bu dışkida parazit var beslenmeden sonra sindirim sistemi çalışmaya başlayınca belli etti 👍 Kuş çok fazla ilaç almış zaten başka ilaca şuan gerek yok bir haftalık zeolitli besleme sindirime iyi gelecek ve sonrasında 3 gün probiyotik ardından dışkı gorelim duruma göre iç parazit gerekebilir

ceylimon

Aktif Üye
@ceylimon gittiğiniz veteriner, kanatlı veterineri mi? Öncelikle ondan antibiyotiğin adını öğrenin. Ayrıca siz bir tedaviye başladınız. Şu an başka antibiyotik, ilaç vermeyin. Hiç kaldıramaz. İmkanınız varsa @Şehmus BAKIR beyin yanına uğrayın yarın. Ama antibiyotiğin ne olduğu ve veterinerin konuya hakim olup olmadığını, branşının kanatlı olup olmadığını bilmek önemli.
Bugün gidip soracağım teşekkür ederim

ceylimon

Aktif Üye
Arkadaşlar bu dışkida parazit var beslenmeden sonra sindirim sistemi çalışmaya başlayınca belli etti 👍 Kuş çok fazla ilaç almış zaten başka ilaca şuan gerek yok bir haftalık zeolitli besleme sindirime iyi gelecek ve sonrasında 3 gün probiyotik ardından dışkı gorelim duruma göre iç parazit gerekebilir
Tamam abi antibiyotik tedavisi bittikten sonra tekrar bir dışkı örneği atacağım