• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım halsiz ve çok uyuyor

Bahar Y.

Müdavim
Dışkıda iç parazit var gibi muhtemelen tedavi gerekiyor ama üstatlar inceleyip yorummda bulununca net bir adını koyarız. Yem yiyor mu.
Aynen banada iç parazit gibi göründü acaba dedim dışkı birleşik olmadığından mı, katılıyorum iç parazit olabilir

Ensbgci

Aktif Üye
Dışkıda iç parazit var gibi muhtemelen tedavi gerekiyor ama üstatlar inceleyip yorummda bulununca net bir adını koyarız. Yem yiyor mu.
Hocam yem yiyor dün kurumama ve yumurta havuç karıştırıp verdim yedi normal muhabbet kuşumun yemi var ondada veriyorum yiyor siyah küçük çekirdek vsr petshoptan almıştım onuda yiyor, iç parazit veterinere mi götürmem lazım? Korktum şimdi ya

Ensbgci

Aktif Üye
Aynen hocam ya
Yok hocam internette bölünmüş temin edebileceğiniz ilaçlarda var bazı beşeri ilaçlarda kullanılıyor. Ben tam emin olmadığım için yanlış ilaç vs vermek istemem üstatlarda bir incelesin ona göre adı konur. Maşallah iştah vs yerinde ise ciddi görünmüyor ama yinede emin olalım sonra ilerlemesin
Aynen hocam bakın sabah çıkarttım yemleri sadece dal darısı koydum yere indi yerdeki yemleri yemeye çalıştı sonra ben yem kabına yem koydum şuan yiyor bir sıkıntı yok

Ensbgci

Aktif Üye
Yok hocam internette bölünmüş temin edebileceğiniz ilaçlarda var bazı beşeri ilaçlarda kullanılıyor. Ben tam emin olmadığım için yanlış ilaç vs vermek istemem üstatlarda bir incelesin ona göre adı konur. Maşallah iştah vs yerinde ise ciddi görünmüyor ama yinede emin olalım sonra ilerlemesin
Video çektim ama atamıyorum şuan yem yiyor

Ensbgci

Aktif Üye

Ensbgci

Aktif Üye
Aynen hocam ya

Aynen hocam bakın sabah çıkarttım yemleri sadece dal darısı koydum yere indi yerdeki yemleri yemeye çalıştı sonra ben yem kabına yem koydum şuan yiyor bir sıkıntı yok
Hocam sabah aldım probiyotik verdim suyuna yulaf ve arpus mu je diyolar kanarya yemiymis ondan aldım ikisini karıştırıp verdim çokta hoşuna gitti yedi baya suyuna kattığım probiyotigide içti düne göre biraz iyi ama çok fazla yiyor normal mi? Birde yem kabının içine girip saçalıyor ayağı ile

Ensbgci

Aktif Üye
Maşallah hocam sağlıklı görünüyor. Siz 3 gün probiyotik verin sonra iki gün vitamin. Yeminede aspurdan karıştırın. 1 hafta boyunca dışkı takibi yapın. İster hergun buraya koyun ister siz takip edin. Haftasonu gibi tekrar bakalım
Dışkının sağlıklı olup olmadığını nasıl anlicam hocam hergun sizi rahatsız etmiyeyim?

Ensbgci

Aktif Üye
Hocam buradan paylaşmanız iyi olur ya her gün ya da süreç sonunda haftasonu paylaşın üstatlarda inceler hem
hocam dün öğlen başladık probiyotige yulaf ve arpus kanarya yemini karıştırıp veriyorum dal darısı da var dışkı durumu bu.

Ensbgci

Aktif Üye
Hocam yulafı çok vermeyin. Haftada iki yeterlidir. Fazlası yağlanma, tüy dökme vs gibi durumlara neden oluyor. Sadece aspur dal darı probiyotik devam edin. Bugün daha iyi gibi dışkı
Aldım hocam yemliği temizledim tekrar aspur koydum ve dal darı var şuan kafeste bana çok yiyor gibi geldi bi formda okumuştum bunlar hasta olduğunda yemiş gibi yapıyormuş güçsüz gözükmemek için ama yemlikte yemin kabuklarida vardı dal derisini da pek yemiyor aspur ve daldarisi var şuan kafeste suyunda da probiyotik var.

Ensbgci

Aktif Üye
Çok teşekkürler ama hala halsizlik mi desem üşengecmi çok yavaş hareket ediyor

Bahar Y.

Müdavim
Streamable Video birde video bırakayım ya hakkınızı helal edin tecrübem olmadığı için birde sonuçta can ve çok seviyorum birşey olmasından korktuğum için yazıyorum sürekli hakkınızı helal edin edin hocam
Estağfurullah lafı bile olmaz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz videoda yiyor bence yiyor gibi yapmıyor, dışkıdada toparlanma var gözle görülür şekilde umarım dahada iyi olacak

Ensbgci

Aktif Üye
Estağfurullah lafı bile olmaz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz videoda yiyor bence yiyor gibi yapmıyor, dışkıdada toparlanma var gözle görülür şekilde umarım dahada iyi olacak
İnşaallah hocam yani istahinda hiçbir problem yok probiyotigi suyuna kattım lıkır lıkır içiyor kafayi yukarı kaldirio böyle çok tatlı 😅 hatta bugün arpusu biraz fazla yedi sanırım sevdi bi ağız hareketi var kusar gibi bir kaç defa onu yaptı. Gözlemliyorum kendini temizliyor tunekte saga sola gidiyor oda ısısı normal hafif sıcak iyi yani.

Ensbgci

Aktif Üye
Muhabbetler kadar kıpır kıpır değiller ama hafif kırgınlık olabilir. Ama ilk güne göre dışkılar daha iyi görünüyor bence hocam. Sizce iştah, enerji aynı yoksa artıyor mu. Azalma varsa günden güne tekrar bakalım
Güneşleniyoruz şuan d vitamini alıyoruz

Ensbgci

Aktif Üye
Şuanda muahbbet kuşumu görünce baya hareketlendi uçtu yerdeydi tv uzerine kondu ordan kafese atladı ay çok sevindim

Üst Alt