• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hala ishal

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sanırım genel olarak antibiyotik vererek iyileştiriyor buradaki veterinerler bir kaç yeri daha arıyorum deniyorum ama bakalım. Veteriner olmaz ise zeolit işe yarar değil mi
Size açıklamamı yaptım zeolit tozu iç organ hasarı varsa düzeltmez, rontgen gerekir, bakterinin, enfeksiyon un nereden geldiğini öğrenmeniz gerekiyor bunun için kanatlı uzmanı görmeli

permanent

Paylaşımcı
Size açıklamamı yaptım zeolit tozu iç organ hasarı varsa düzeltmez, rontgen gerekir, bakterinin, enfeksiyon un nereden geldiğini öğrenmeniz gerekiyor bunun için kanatlı uzmanı görmeli
Röntgen çeken veteriner var mı bilmiyorum araştırıyorum halsiz olduğu gün gagasında kendi dışkısı vardı sanırım kendi dışkısından bulaştı. röntgen çekip anlayan biri yok ise ne yapabiliriz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Röntgen çeken veteriner var mı bilmiyorum araştırıyorum halsiz olduğu gün gagasında kendi dışkısı vardı sanırım kendi dışkısından bulaştı. röntgen çekip anlayan biri yok ise ne yapabiliriz
Sempati veteriner kliniğinde rontgen vardır, hocamıza baktırabiliriz siz yeterki götürün

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Rontgen bu şekilde tutulup çekilmeli

permanent

Paylaşımcı
Sempati veteriner kliniğinde rontgen vardır, hocamıza baktırabiliriz siz yeterki götürün
Sempati için randevu aldım 12 de geliyormuş hekim 1e randevu aldım. Uyan veteriner klinğinin yorumlarına baktığımda röntgen çektiler vs yazıyor ama benim kuş için hiç sözü bile açılmadı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sempati için randevu aldım 12 de geliyormuş hekim 1e randevu aldım. Uyan veteriner klinğinin yorumlarına baktığımda röntgen çektiler vs yazıyor ama benim kuş için hiç sözü bile açılmadı
Karnını doyurursun aç kalmasın lütfen

permanent

Paylaşımcı
Veteriner mamayı blenderdan geçirip verin vs dedi ama onu yapamadık doğru mu bilmiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Veteriner mamayı blenderdan geçirip verin vs dedi ama onu yapamadık doğru mu bilmiyorum
Mama zaten toz halinde, direk şiringaya çekin
Çok etkili bir mama olduğunu sanmıyorum,
Princi haşlayıp suyunu katın içine, muz atın karıştırıp şiringaya çekin verin

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
kabuklu kendi orda sattıkları yemi öyle yapın dediler ama kabuğu var anlamadım. Toz mamaya haşlanmış pirinç suyu katıp bir de muzu ezip karıştırıp şırıngaya çekip yedireyim değil mi doğru anladım
Soğanı kabuğu ile blandırdan geçiriyor muyuz🤷
Saçmalamışlar, muz mama pirinç suyu karıştırıp şiringaya çekin ve doyurun lütfen
Geçmiş olsun

permanent

Paylaşımcı
Soğanı kabuğu ile blandırdan geçiriyor muyuz🤷
Saçmalamışlar, muz mama pirinç suyu karıştırıp şiringaya çekin ve doyurun lütfen
Geçmiş olsun
Tamam yapacağım o şekilde muz alıyorlar şuan az önce bir veteriner ile görüştüm getirin bakalım dedi röntgeni bozukmuş ordan çıkmaz zaten bakabilirsek kursağına bakarız zaten dedi dışkısına mikroskop ile bakabiliriz dedi götüreyim mi şuan açıkmış ? Yarın sempatik randevusu da duruyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kan gelmesi demek iç organ hasarı demek, belki uzun vadede bir şeyler kemirmiş olabilir bu da bağırsağı zedelemiştir, röntgen olmasa bile dışkı analizi yapan bir yer bulsanız bile olur dışkıda çıkar ve eğer iç organ hasarı varsa enfeksiyona karşı antibiyotik almalı aynısı benim kuşumun başina da geldi 🌸

permanent

Paylaşımcı
Kan gelmesi demek iç organ hasarı demek, belki uzun vadede bir şeyler kemirmiş olabilir bu da bağırsağı zedelemiştir, röntgen olmasa bile dışkı analizi yapan bir yer bulsanız bile olur dışkıda çıkar ve eğer iç organ hasarı varsa enfeksiyona karşı antibiyotik almalı aynısı benim kuşumun başina da geldi 🌸
Kan cuma günü çok az şekilde gelmişti ve o günden beri kan yok veteriner ilaç vs verdi o gün cumartesi dışkısına bir daha baktılar kan yok demişlerdi bugün gene de götüreyim o zaman şimdi mamasını yedireceğim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kan cuma günü çok az şekilde gelmişti ve o günden beri kan yok veteriner ilaç vs verdi o gün cumartesi dışkısına bir daha baktılar kan yok demişlerdi bugün gene de götüreyim o zaman şimdi mamasını yedireceğim
Dışkısını mikroskopta inceledi mi

permanent

Paylaşımcı
Tamamdır bize de haber verirseniz sevinirim 🙏🌸
Mikroskop ile bakmadı fakat önceki veterinerin verdiği şeyleri kullanmayın dedi antibiyotik ve vitamin verdi 5ml 5ml günde 1ml suluğa sıkın dedi kanı söyledim rengini sordu kırmızı olduğunu söyledim dedi kendini zorlarken yapmış olabilir kırmızı renkten korkmamıza fazla gerek yok siyah vs olunca sıkıntı sıkıntı yok dedi önceki veteriner maalesef biraz kötü bir deneyim oldu bir de mama için bebe maması önerdi yedirmemiz için ekledım fotoğrafını 3. Gün kendine gelir dedi zeolit tozunu söyledim dedi onu normal zamanda kullanmanız lazım zaten dedi önceki veteriner entrobacı beğenmemişti bu veteriner iyi dedi ben zeolit tozunu sipariş edeceğim birazdan kısaca toplayacak olursak 2 şırınga verdi biri antibiyotik birisi vitamin vitamin kendisine gelmesini sağlar yem yemesi için vs bir de probiyotik ve prebiyotik varmış ikisinin bir olması daha iyi dedi toz aldık onu mamasına katın dedi yorum yapıp yardımcı olursanız çok iyi olur

Ekli dosyalar

Üst Alt