• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan papağanım alışmıyor

nazir

Paylaşımcı
Lady'i sahipleni 1 ay oldu. Hâlâ alışmadı bana. Kafes içinde dal darı uzatınca yiyor. Avcumdan kesinlikle yemiyor. Elimi kendisine doğru götürünce tıslıyor, ısırcak gibi yapıyor. 5 6 aylık çok yavru değil normal mi bu davranışları. Elime gelsin, sevdirsin diye uğraşıyorum ama sanki hiç olmucak gibi izlenim bırakıyor. Sabırla devam ediyorum pes etmiyorum. Normal mi bu zamana kadar alışmamasi. Ekstra alışmasını kolaylaştırcak bir şey varmı acaba😏

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Lady'i sahipleni 1 ay oldu. Hâlâ alışmadı bana. Kafes içinde dal darı uzatınca yiyor. Avcumdan kesinlikle yemiyor. Elimi kendisine doğru götürünce tıslıyor, ısırcak gibi yapıyor. 5 6 aylık çok yavru değil normal mi bu davranışları. Elime gelsin, sevdirsin diye uğraşıyorum ama sanki hiç olmucak gibi izlenim bırakıyor. Sabırla devam ediyorum pes etmiyorum. Normal mi bu zamana kadar alışmamasi. Ekstra alışmasını kolaylaştırcak bir şey varmı acaba😏
Merhaba çok bir tecrübem yok fakat edindiğim bilgiye dayanarak bu yavrular tıslayarak bizleri ürkütmek isterler biz ne kadar ürkek ve çekingen yaklaşırsak onlar üstünlük kuruyorlarmış oyüzden korkunuzu belli etmeden istikrarlı bir şekilde devam edin bence 😊

Son düzenleme:

nazir

Paylaşımcı
Merhaba çok bir recrübem yok fakat edindiğim bilgiye dayanarak bu yavrular tıslayarak bizleri ürkütmek isterler biz ne kadar ürkek ve çekingen yaklaşırsak onlar üstünlük kuruyorlarmış oyüzden korkunuzu belli etmeden istikrarlı bir şekilde devam edin bence 😊
En son istikrarlı bir şekilde devam edince. Parmağımı kopardı😂 güzel bir parça aldı parmağımdan😂

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
En son istikrarlı bir şekilde devam edince. Parmağımı kopardı😂 güzel bir parça aldı parmağımdan😂
Cennetlerim pense gagalılar, ısırıp kaçmayı öğrendiler, elbesleme hanımefendiler, onlar ıssırdıkça ben öpüyorum, yılmıyorum, bugün yine bileğimden ıssırıp intihar süsü vermek istediler, bıcır bıcır konuşup kaçtılar🥰yeter ki sağlıklı olsunlar iki üç ısırık beni öldürmez🥰

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Yine denk geldiğim bir bilgi paylaşmak isterim nacizane. İşe yarar inş. Papağanlara alıştırma sürecinde elinizi uzatırken yumruk yapmak daha doğru oluyormuş çünkü onlar yumuşak yerleri ısırmak istiyorlarmış el sert olursa ısırmıyorlarmış bi deneyin isterseniz. Bilgi doğrumu hocalarımız daha iyi bilir tabi 😊

nazir

Paylaşımcı
Yine denk geldiğim bir bilgi paylaşmak isterim nacizane. İşe yarar inş. Papağanlara alıştırma sürecinde elinizi uzatırken yumruk yapmak daha doğru oluyormuş çünkü onlar yumuşak yerleri ısırmak istiyorlarmış el sert olursa ısırmıyorlarmış bi deneyin isterseniz. Bilgi doğrumu hocalarımız daha iyi bilir tabi 😊
Deniyeceğim. Yıkmak yok devam 😀

nazir

Paylaşımcı
Başaracağınıza inanıyorum 😊 korkuların üstüne gitmek lazım sevgiyle tabiki.bDemet ablanın bana söylediği bir cümle. 🥰
Kesinlikle. Isırdığında acımadığını anlaması için eldiven falan mı taksam acaba. Faydalı olur mu. Yoksa zararı mi olur daha çok

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kesinlikle. Isırdığında acımadığını anlaması için eldiven falan mı taksam acaba. Faydalı olur mu. Yoksa zararı mi olur daha çok
Merhaba, kuşlar parmak el uzatıldığı zaman, tehlike olarak algılarlar, tünek uzatın, tünekten alırken kolunuzu gövdenize parelel yapıp uzatın, oğluma elimi uzatınca halen kaçıyor, kolumu uzattığımda direk geliyor ve tırmanıyor😊

nazir

Paylaşımcı
Elinizi yumruk yapıp denediniz mi ısırdımı yinede
Yok akşam eve gidince denicem. Zaten elimi kafese kendine doğru yaklaştırınca nereye kaçağını şaşırıyor 🤭 tutmaya çalışınca ısırıyor genelde. Elimle yakalayinca

nazir

Paylaşımcı
Merhaba, kuşlar parmak el uzatıldığı zaman, tehlike olarak algılarlar, tünek uzatın, tünekten alırken kolunuzu gövdenize parelel yapıp uzatın, oğluma elimi uzatınca halen kaçıyor, kolumu uzattığımda direk geliyor ve tırmanıyor😊
Bunu da deniyeceğim teşekkürler 🤗

nazir

Paylaşımcı
@Semiha S. benim akıllı yemlik bu şekilde. Parelel olarak takıyorum. Sizde kullandığınız için sorum şu. Akıllı yemliğin tunegini çıkartıp ahşap tunegi mi yakinlastirsam biraz acaba . Direk ahşap tünekten içeriye uzansin. Akıllı yemliğin tunegi ince olduğu için zor tutunuyor gibi geliyor. İkinci sorum da. Bir yerde görmüştüm. Bu akıllı yemliğin ara bolmesini kesiyorlar yemin düştüğü yer geniş olsun diye. Sizce öyle daha mı iyi olur. Böyle de yiyor rahat da. Öyle yapsam daha mı iyi olur acaba. Çok soru sordum kusura bakmayın 🤭

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
@Semiha S. benim akıllı yemlik bu şekilde. Parelel olarak takıyorum. Sizde kullandığınız için sorum şu. Akıllı yemliğin tunegini çıkartıp ahşap tunegi mi yakinlastirsam biraz acaba . Direk ahşap tünekten içeriye uzansin. Akıllı yemliğin tunegi ince olduğu için zor tutunuyor gibi geliyor. İkinci sorum da. Bir yerde görmüştüm. Bu akıllı yemliğin ara bolmesini kesiyorlar yemin düştüğü yer geniş olsun diye. Sizce öyle daha mı iyi olur. Böyle de yiyor rahat da. Öyle yapsam daha mı iyi olur acaba. Çok soru sordum kusura bakmayın 🤭
Evet tahta tüneği yaklaştırmanız daha iyi olur. Plastik olanı çıkarın.
Ben ara bölmeyi kesmedim, normal haliyle bir sıkıntı yaşamadım.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Ara bölmeyi keserseniz yemlere dokunduğunuz anda çöp haznesine gidiyor, Ziyan olabiliyor kendimde denediğim için biliyorum.

nazir

Paylaşımcı
Evet tahta tüneği yaklaştırmanız daha iyi olur. Plastik olanı çıkarın.
Ben ara bölmeyi kesmedim, normal haliyle bir sıkıntı yaşamadım.
Aynen bende öyle düşündüm çıkarayım. Bu pro akıllı yemlik varmış bir de. Onla alakalı bir fikriniz varmı acaba

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Aynen bende öyle düşündüm çıkarayım. Bu pro akıllı yemlik varmış bir de. Onla alakalı bir fikriniz varmı acaba
Ben kullanıyorum, akıllı yemlikten çok daha güzel kuşlar için ama benim kuşlarım içine girip uyuduğu için hijyensiz oluyor.

Üst Alt