• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Yumurtlama

TNZ

Aktif Üye
dişi sultan papağanım 3 yaşında yanına erkek sultan papağanı aldık 6 ay sonra yumurta yaptı ama biraz baskın karakter di erkeği kendine yanastırmadı dövüyordu ayırdım erkeği Erkek ayırdık tan sonra ötmeye başladı deyistirdim eşi yeni gelen eşle 2 kuluçkasını yaptı 5 yavru su oldu yavru lar 10 günü bulmadı öldü araştırdım Kara benek hastalığı imiş tedaviye başladık o ara yine yumurt ladı 3 kuluçka burdan 1 yavrusu oldu diyerleri öldü Yavru büyümeden yine yumurta yaptı 4 kuluçka bundan 5 tane yavru oldu ölmedi hiç biri ama yavrumun tüylerini yoldular annede babada yavruları Teker teker ayırdım yeme düşeni enson tek Yavru kaldı oara yine yumurta yaptı 5 kuluçka yumurta ların çıkmasına yakın bizim hatamız yüzünden kalk tilar yumurta dan iki gün yatmadı 2 yavru çıktı.oara yine yumurta yapmış 6 kuluçka 8 günlük olunca yavrular baba tüyleri yolmaya başladı hem besledi hem yoldu ayırdım babayı çok bağırdı geri koydum busefer o yatmadı yumurta da anne yattı iki Yavruyu beraber beslediler sonra bı baktım iki yavrunun da tüyleri ni yolmus anne yukalik ta idi sürekli yumurta lar çıkmadı aldim onları yine yumurta yapmış aldım yumurtayı yuvaligida yemlik yerine taktım sadece başları giriyor yavru ları öyle besleniyorlar beslemezlerse ben besliyorum sabah baktım kafes tabanına yumurta

yapmış biraz uzun oldu kusura bakmayın 7 kuluçka evresi oldu yavru da var hala çocuk derdindeler napıcam bilmiyorum erkeği ayıramam yavruları genelde o besliyo başka ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
dişi sultan papağanım 3 yaşında yanına erkek sultan papağanı aldık 6 ay sonra yumurta yaptı ama biraz baskın karakter di erkeği kendine yanastırmadı dövüyordu ayırdım erkeği Erkek ayırdık tan sonra ötmeye başladı deyistirdim eşi yeni gelen eşle 2 kuluçkasını yaptı 5 yavru su oldu yavru lar 10 günü bulmadı öldü araştırdım Kara benek hastalığı imiş tedaviye başladık o ara yine yumurt ladı 3 kuluçka burdan 1 yavrusu oldu diyerleri öldü Yavru büyümeden yine yumurta yaptı 4 kuluçka bundan 5 tane yavru oldu ölmedi hiç biri ama yavrumun tüylerini yoldular annede babada yavruları Teker teker ayırdım yeme düşeni enson tek Yavru kaldı oara yine yumurta yaptı 5 kuluçka yumurta ların çıkmasına yakın bizim hatamız yüzünden kalk tilar yumurta dan iki gün yatmadı 2 yavru çıktı.oara yine yumurta yapmış 6 kuluçka 8 günlük olunca yavrular baba tüyleri yolmaya başladı hem besledi hem yoldu ayırdım babayı çok bağırdı geri koydum busefer o yatmadı yumurta da anne yattı iki Yavruyu beraber beslediler sonra bı baktım iki yavrunun da tüyleri ni yolmus anne yukalik ta idi sürekli yumurta lar çıkmadı aldim onları yine yumurta yapmış aldım yumurtayı yuvaligida yemlik yerine taktım sadece başları giriyor yavru ları öyle besleniyorlar beslemezlerse ben besliyorum sabah baktım kafes tabanına yumurta

yapmış biraz uzun oldu kusura bakmayın 7 kuluçka evresi oldu yavru da var hala çocuk derdindeler napıcam bilmiyorum erkeği ayıramam yavruları genelde o besliyo başka ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
Mümkünse kuşlarınızı görebilirmiyiz. Besleyen erkekse erkek kalsın dişiyi ayırın. Dişi ayırınca erkek besleme yapmazsa tekrar birleştirin.
Yavru varken yumurta yaparsa yumurtaları alın o ara yavrular yeme düşünce yuvalığı çıkarın. Kafese oyuncaklar takın. Kafes dışında zaman geçirmesini sağlayın. Kızıştırıcı yem ve mamalar vermeyin. Papatya çayı demleyip suluğuna koyun.

TNZ

Aktif Üye
Ayiramiyorum baba anneyi takip ediyor onsuz durmuyor Yavru çıkmış ilk defa dışarı yolacaklar haberi yok 😊tek yavrumun ayağı sakat parmaklarını acamiyor sardım onunda ayağını

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ayiramiyorum baba anneyi takip ediyor onsuz durmuyor Yavru çıkmış ilk defa dışarı yolacaklar haberi yok 😊tek yavrumun ayağı sakat parmaklarını acamiyor sardım onunda ayağını
Anneyi ayırınca aynı odada tutmayın. Birbirlerini görmesinler.

TNZ

Aktif Üye
Teşekkür ederim ilginiz için ayrı odaya koymam zor biraz evde Hint bülbülü ayriyeten iki yavru Sultan daha var toplam 13 kuş seslerini duyar durmaz yavruları da beslemez dişi bize alışkın kafeste durmak istemiyo salıyorum osebep ten .yavrumun ayağı böyle kırık yok kavraması iyi ama kuluçka döneminde yumurta soğukluğu sebep olmuş bu şekilde sardım akşam ları açıp tekrar sarıyorum dogrumu sarmisim başka ne yapabilirim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

TNZ

Aktif Üye
Ayağını ısırmışlar mı🥹, büyüdüğü için açık bıraksanız, daha iyi olur, parmak ve tırnak gelişimi gerekli, bt amin forte gelişimine yardımcı olur🥹🥰maşallah çok tatlı
Yumurta dan çıkmalarına iki gün kala anne baba yatmadı ümidim yoktu iki yavru çıktı 6 yumurta dan başta bende ısırdı lar sandım ama kırık yok kulucka sıcaklık soğuk Luk etki ediyormuş acamiyor parmakları

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yumurta dan çıkmalarına iki gün kala anne baba yatmadı ümidim yoktu iki yavru çıktı 6 yumurta dan başta bende ısırdı lar sandım ama kırık yok kulucka sıcaklık soğuk Luk etki ediyormuş acamiyor parmakları
Parmaklar sağlıklı ve açamıyor, öne getiriyorsa, parmak kelepçesi yardımcı olacaktır, tek tek ayırabilir, yerine oturabilirsiniz, %90 çözüm sağlar, tünekte rahat durur, ve bebek kuşlarda tedavi yanıt verir, petshoptan temin edebilir hatta orda taktırabilirsiniz, 10-15 gün duruyor ve çıkarılıyor🤲🥰

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tek parmak ve bileğe takılıp o parmağı yerine getiriyor, kesinlikle tavsiye ederim

Ekli dosyalar

TNZ

Aktif Üye
Parmaklar sağlıklı ve açamıyor, öne getiriyorsa, parmak kelepçesi yardımcı olacaktır, tek tek ayırabilir, yerine oturabilirsiniz, %90 çözüm sağlar, tünekte rahat durur, ve bebek kuşlarda tedavi yanıt verir, petshoptan temin edebilir hatta orda taktırabilirsiniz, 10-15 gün duruyor ve çıkarılıyor🤲🥰
Kaç petsop gezdim veterinere sordum internet te araştırdım patel ayak kelepçesi var oda kanaryalar için yavru yu aldım petsopa götürdüm saramam dedi bı köpük kestim üstüne koydum ayaklarını bant ladim.nerden temin edebilirim resim atabilirsiniz nasıl birşey

TNZ

Aktif Üye
Tek parmak ve bileğe takılıp o parmağı yerine getiriyor, kesinlikle tavsiye ederim
Patel ayak bilekliği olarak geçiyor bulamadım bundan kanarya için satıyorlar bunu olsada tek parmak değil hepsinde sıkıntı var

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Nasıl bilmezler aynı şekilde benim yavru da vardı, 15 gün taktım, petshoptan aldım ve orda taktılar, minicik bir yaparak, arka parmak öndeydi, arka parmak ve bileğe bağladı, parmak geriye açıldı, ağrı yapmıştır ama sağlığı için kullandık ve düzeldi. Kendim çıkardım.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Patel ayak bilekliği olarak geçiyor bulamadım bundan kanarya için satıyorlar bunu olsada tek parmak değil hepsinde sıkıntı var
Fotoğraf atabilir misiniz müsait olunca

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu şekilde takılacak, önde olan parmak arkaya çekilecek, bilek ile parmağa takılıp 15 gün duracak. Parmak yer yapıp kas gelişimini orda tamamlıycak ve tekrar öne gelmeyecek, tüneği tutacak, arka parmak açıldığı zaman, tüneği tutma şansı yüksek.e ön parmaklar da arka parmak yerinde olduğu için daha rahat edip tüneği kavrar, boy boy kelepçeler umarım bulursunuz🤲😊
IMG_20240117_151524.jpg

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: TNZ

TNZ

Aktif Üye
Nasıl bilmezler aynı şekilde benim yavru da vardı, 15 gün taktım, petshoptan aldım ve orda taktılar, minicik bir yaparak, arka parmak öndeydi, arka parmak ve bileğe bağladı, parmak geriye açıldı, ağrı yapmıştır ama sağlığı için kullandık ve düzeldi. Kendim çıkardım.
Var kanarya için dediler genelde onlarda oluyor dediler sultan için zor bulursunuz dediler veteriner dede yoktu onlar kedi köpek le ilgileniyolarmis kuş hastanesi ne gönderiyoruz dedi ama sizinki için yapacak bişey yok dedi sinirsel dedi sara bilirsiniz dedi kirecleme olursa dedim amaç o dedi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şimdi ayağı sarılı sayfa başında yüklemiştim foto osekilde top gibi tutuyor yere basınca parmağıma alıp açınca parmakları kavraması güzel
İnanın kelepçe düzeltir arka parmak önde olduğu için tutunamıyor, tek parmak geriye gitsin düzelecek eminim