• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yumurtalarla ilgili

3n3rgy

Aktif Üye
Uyguladım evet attı dişi atıyor sonra biraz çok az granül koydum onlardan birkaç tane attı sonra daha atmadı biraz biraz öyle koyucam alışmasını sagliyacagim oda yoruldu artık sürekli dışarı atarak galiba

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Düzenli çiftleşme olduysa döllü yumurta yapar. Ama dediğim gibi içinde talaş granül birakmadiklari sürece o yumurtalar soğuk kalır ve dolmaz. Dolsa bile yumurta içinde canlı ölümü gerçekleşir. Çünkü o yumurtalari 15 dk da bir düzenli olarak döndürmeleri gerekiyor. Düzenli çiftleşme olmayan eşlerde yumurtalar döllü de çıkmayabilir döllü de çıkabilir. İki ihtimalde oluyor. Örneğin 3 defa çiftleşip 4 dolu yumurta da oluyor 1 kere çiftleşip 2-3 yumurta da dolu oluyor. Düzenli çiftleşme olması için bile kizistirici mama takviyesi şart

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Uyguladım evet attı dişi atıyor sonra biraz çok az granül koydum onlardan birkaç tane attı sonra daha atmadı biraz biraz öyle koyucam alışmasını sagliyacagim oda yoruldu artık sürekli dışarı atarak galiba
Pes edecektir. Sizin onla inatlaştiginizin farkında 😄

3n3rgy

Aktif Üye
Evet ama sorun şu ki bana bişe yapsa sıkıntı yok ama erkeğe saldırıyor perişan ediyor onu hani sen yuvama ne getirdin der gibi kafestesi tavaf edip onu dövüyor yapacak bise yok arada erkek kaynıyor oda yavrular için çekecek biraz

3n3rgy

Aktif Üye
Evet hemde fazlasıyla baskın erkek evi terk etse hakkıdır 😀

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Eğer erkeği disinin kafesine koyduysaniz bu yüzden baskınlık kuruyor olabilir.

3n3rgy

Aktif Üye
Dişiyi erkeğin kafesine koydum ama orayı da sahiplendi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Erkeğin baskınlık kurması bekleniyordu 😄 dişi erkekten büyük olabilir bu da var

3n3rgy

Aktif Üye
Erkek ondan dayak yiyor sinirini bize bağırarak saldırarak kafesteki zillerden fln çıkarıyor hayırlısı olsun inşallah yavruları olur erkeği de sorunu varsa bile değiştirmek istemiyorum baya hırçın erkek saldırgan uçarak bize saldırıyor ama genede nasip kısmet dicez yavruları ise bir tane kendime alıp diğer olursa kardeşime teyzeme vermek ve arada bunları bir araya getirmek istiyordum öyle maddiyat sağlamak isteyen biri değilim hayırlısı olsun artık inşallah yavru olur elimden gelenin fazlasını yapacağım

3n3rgy

Aktif Üye
Sizin konuşmalarınızı dinlerken keyif aldım resmen 🤣 samimiyet 💯

Maşallah inşallah yavruları olur, sağlıkla büyüsünler 🥰
Çok teşekkür ederim artık arkadaş gibi olduk sultanlarimizla inşallah yavrular olur ve sağlıkla büyür hayırlısı neyse o olsun insallah

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yuvaya müdahale etmeyin mümkünse yumurtalara ışık tutarak resim çekip ekleyin birde biz bakalım

3n3rgy

Aktif Üye
Düzenli çiftleşme olduysa döllü yumurta yapar. Ama dediğim gibi içinde talaş granül birakmadiklari sürece o yumurtalar soğuk kalır ve dolmaz. Dolsa bile yumurta içinde canlı ölümü gerçekleşir. Çünkü o yumurtalari 15 dk da bir düzenli olarak döndürmeleri gerekiyor. Düzenli çiftleşme olmayan eşlerde yumurtalar döllü de çıkmayabilir döllü de çıkabilir. İki ihtimalde oluyor. Örneğin 3 defa çiftleşip 4 dolu yumurta da oluyor 1 kere çiftleşip 2-3 yumurta da dolu oluyor. Düzenli çiftleşme olması için bile kizistirici mama takviyesi şart
Kizginlastirici mama öneriniz varmıdır ev yapımı yada bi marka ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Haşlanmış yumurta (rendelenmiş)
Tarçın nane kekik (az miktarda)
Rendelenmiş suyu sıkılmış havuç (az miktarda koymanız yeterli )
İsterseniz aspur veya kuş yemi de koyabilirsiniz ben ilave ediyorum ekstra olarak
Kıvamı iyi şekilde ayarlanamaniz gerekiyor ne çok kuru ne çok nemli olmalı 🙂