• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yumurtalarla ilgili

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yumurtaların şuan hepsi boş üzülerek söylemek gerekirse. Demek ki kuluckada uzun süre kalmiyorlar ve talaş granül yok yumurtayı ısıtacak şekilde. En son ki yumurtayı ne zaman yapmıştı

3n3rgy

Aktif Üye
En son 24 Nisan gece yumurta oldu bir iki gün daha bekliyip çıkaracağım artık bidaki kuluçkaya kaldı hayırlısı olsun bakalım tavsiyelerinize uyacağım mamayida yapacağım teşekkür ederim çok teşekkürler

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
24 Nisan'da olan yumurta da yavrunun varlığı net şekilde anlaşılır yunurtalarin boş

3n3rgy

Aktif Üye
Teşekkür ederim ilginiz için yapacak birşey ama sıcak tuttum odayı fazlasıyla ve hep kuluckada durdular ve sürekli yumurtaları dondurduler hep takip ettim beslenmelerine fazlasıyla dikkat ettim yumurtalar döllenmemis olabilir mi birdahakine bir problem olmaması için neler yapmam gerekli

3n3rgy

Aktif Üye
Yarın yumurtaları alacağım yuvalığı çıkaracağım bir sorum var yumurtaları aldıktan sonra kırıp içi doluysa yani sarısı fln varsa erkek kısır olmamış oluyor dimi? Erkek kısır ise yumurtalar boş içinde hiçbirsey olmamış oluyor dimi?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yumurta içi zaten ya doludur ya boştur. Boş yumurtada boş dediğimiz olay sarısının olmaması değil yumurtanın dollemmemis olmasi

3n3rgy

Aktif Üye
Anladım peki bir sonraki kuluckanın başarılı olması için ne yapabilirim ikiside kuluçkaya yatıyor başka ne önlem alabilirim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
E vitamini selenyum katkısı verebilirsin kuşları eslestirdikten sonra ustuste 4 gün daha sonra haftada 1 şeklinde uyguluyorum ben yumurta doluluguna katkı sağlar. Yumurtlama başladığı zamn kesmen gerekiyor ama

3n3rgy

Aktif Üye
Tamamdır dediklerinizi uygulayacağım teşekkür ederim çok sağolun

3n3rgy

Aktif Üye
Yumurtaları bugün aldım azonce sonra biraz saldım kuşları fakat şuanda okadar stresliki ikiside özellikle dişi susmuyor bağırıyor ordan oraya zıplıyor kafesin tellerini ısırıyor yumurtaları kırdım baktım hepsinin içinde sadece sarısı vardı dollenip dollenmedigi gözle görünmüyor mu acaba ve hiç denk geldiniz mi 5 enyakin yumurtası olup hiç çıkmayıp bir sonraki kuluckada yavru olana ?

Son düzenleme: