• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı yumurtalarla ilgili

3n3rgy

Aktif Üye
Merhaba herkese iyi bayramlar sultan çiftinin 5 yumurtası var ilk yumurta 16 Nisan'da çıktı diğerleri 2 gün arayla çıktı yumurtalara baktım ve hiçbirinde damarlaşma yok oda sıcaklığı nem oranı iyi durumda sureklide kuluckadalar sırayla ben damarlaşma göremedim damarlaşma kaçıncı gün olur?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
16 Nisan'da çıkan yumurtada damarlasma olması gerekiyor hatta yumurtanın çıkmaya yakın olması gerekiyor. Hiç yumurtanın resimlerini çekme şansınız olmuş muydu. Yumurta kontrolü yapılırken 14. Günde belli olur dolu olup olmadığı

3n3rgy

Aktif Üye
Yumurta resimlerini çekmedim fakat çekerim gün içinde yüklerim ilk yumurta boş olsa diğerleri aralarında gün olduğu için kaçıncı gün dolu olup olmadığı belli olur

3n3rgy

Aktif Üye
Tüm yumurta resimleri ektedir. İlk yumurtayı işaretledim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Folluk içinde talaş veya granül yok bu şekilde yumurta hem soğuk kalacak hemde boş çıkma durumu yüksek

3n3rgy

Aktif Üye
Evet talaş ve granül koyuyorum dışarı atıyor hepsini en az 10 kez denedim hep aynısını yaptı ve kuluckadan kalkti odayı sürekli sıcak havada bile petekleri açıp yanına bıraktım yuvalığı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bir avuç sepeleyin yada 1 yemek kaşığı koyun deneyin tekrardan. Eğer atmazsa bir yemek kaşığı daha ilave edersiniz. Normalde ihtiyaçları olduğu kadarını bırakıp geri kalanları atarlar

3n3rgy

Aktif Üye
Öyle de denedim hepsini attı ve kuluçkaya yatmiyor bitene kadar tekrar koydum şimdi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bulunduğunuz il soğuk mu bilmiyorum ama çok sıcak bir odada bulunuyorsa kuşlar kuluçkaya yatmazlar sıcak olduğu için. Isıyı düşürün derim ben her ihtimale karşı. Yoksa diğer yumurtalar da çıkmaz

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Öyle de denedim hepsini attı ve kuluçkaya yatmiyor bitene kadar tekrar koydum şimdi
Şimdi benim sultanlarimin bir tanesinde folluk var diğerinde yok. En son yöntem o şekilde deneyin birde eğer dediğim yöntem işe yaramaz ise. Eldivenle yumurtaları alıp yuvaliktaki follugu çıkarıp talaş koyup birde o şekilde deneyin.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ama ben oda ısısı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Petekleri de açtığınızi söylediniz çünkü. Nem ölçer yoksa tedarik edin derim. Bende aldım kullanıyorum da memnunum açıkçası odanın derecesi yükseldiğinde hafif havalandiriyorum dereceyi ayarlıyorum kuşlar da problem yaşamıyor. Kuslariniza bakın genelde kanatları açar pozisyonlarda görünüyorlar ise oda sıcak olduğu için

3n3rgy

Aktif Üye
İstanbul ili sıcaklığı birde follugu alıp deniyeyim durum ne olacak gorelim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
İçine talaşı doldurup yumurtaları resimde çektiğiniz şekilde yerleştirin ayrı ayrı durmasın. Yumurtalarin bir yada iki tanesi boş çıkabilir çoktan damarlasma olması gerekiyordu çünkü. Bir kaç gün sonra bakın diğer yumurtalara eldiven yardımı ile flash açıp. Bana göre başarısız bir kuluçka dönemi geçirmişler. İlk kuluçka ise bu durumlar gözlemlenir ikincide yapacaklarını sanmam

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ama odanın nem ve derecesi çok önemli oda 22-24 derecede olmalı 26-27 ye çıkarsa kuluçkaya yatmazlar hiç bir şekilde

3n3rgy

Aktif Üye
Sürekli kuluckadalar sıra ile hiç boş bırakmadılar yumurtalar çıktığından beridir biraz daha bekleyelim bakalım ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler konuyu duruma göre guncelleyeceğim

Grpet

Müdavim
Üretici
yumurta nın çıkış tarihi önemli değil yumutaya yatmaya basladıkları zman onemli ortlama 1 haftada damarlanmaya başlar ayrıca bu oluguyu yuvalık içindeki mataryeller etkiler kimi kum kullanıyor buda yanlıs kum yumurtaları soğutur

3n3rgy

Aktif Üye
yumurta nın çıkış tarihi önemli değil yumutaya yatmaya basladıkları zman onemli ortlama 1 haftada damarlanmaya başlar ayrıca bu oluguyu yuvalık içindeki mataryeller etkiler kimi kum kullanıyor buda yanlıs kum yumurtaları soğutur
Yumurta çıktığı an kuluçkaya yattılar aralıksız

3n3rgy

Aktif Üye
Yumurtalar hepsi boş çıkarsa erkek Sultan'ın kısır olma gibi bir durumu olur mu acaba?