• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanı soluk borusu su kaçması

sultanseven2026

Yeni Üye
Merhabalar,
1 yaşında olan sultan papağanım ishalden dolayı son 1 haftadır çok su içiyordu bende entobaclı su veriyordum herşey yolundaydı, gece karanlıkta su içmeye çalışması sonucu soluk borusuna su kaçırmış sabah baktığımda nefes almakta zorlanıyordu bende hemen ümraniye vetumay veterine götürdüm röntgen çekildi muayne yapıldı veteriner ventolin verdi sabah akşam 75 sn kapalı bir kutuda teneffüs edilecek dedi ve bugünde bytril %5 ilacı hergün 1 damla 100ml sulukta 10 gün olacak şekilde ve mikostatin de sabah akşam 1 damla gagasına 14 gün boyunca damlatmamı istedi. Bytrili araştırırken olumsuz şeylerde okudum, bana bu tedavinin özellikle %5 bytrilin sultan papağanı için doğru tedavi olduğu konusunda yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar dönüş yapabilirmi, röntgen ve kaka resimleri de görüldüğü gibi :( , şimdiden çok teşekkür ederim, hasta olan kanatlılara da acil şifalar dilerim, umarım tüm canlılar sağlığına kavuşur 🙏

Ekli dosyalar

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhabalar,
1 yaşında olan sultan papağanım ishalden dolayı son 1 haftadır çok su içiyordu bende entobaclı su veriyordum herşey yolundaydı, gece karanlıkta su içmeye çalışması sonucu soluk borusuna su kaçırmış sabah baktığımda nefes almakta zorlanıyordu bende hemen ümraniye vetumay veterine götürdüm röntgen çekildi muayne yapıldı veteriner ventolin verdi sabah akşam 75 sn kapalı bir kutuda teneffüs edilecek dedi ve bugünde bytril %5 ilacı hergün 1 damla 100ml sulukta 10 gün olacak şekilde ve mikostatin de sabah akşam 1 damla gagasına 14 gün boyunca damlatmamı istedi. Bytrili araştırırken olumsuz şeylerde okudum, bana bu tedavinin özellikle %5 bytrilin sultan papağanı için doğru tedavi olduğu konusunda yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar dönüş yapabilirmi, röntgen ve kaka resimleri de görüldüğü gibi :( , şimdiden çok teşekkür ederim, hasta olan kanatlılara da acil şifalar dilerim, umarım tüm canlılar sağlığına kavuşur 🙏
@Demet bükay

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba röntgende ne çıktı peki. Baytril ı ve mikostatin i neden verdi hekimin teşhisi ne oldu. Baytril evet etkili ve geniş kapsamlı bir antibiyotiktir. Ama dozaj aşımı ve arka arkaya antibiyotik kullanımı olmadığı müddetçe sorun olmaz. Tedavi sonrası probiyotik takviyesi yapınız.

sultanseven2026

Yeni Üye
Hava kesesine su kaçtığını belirtti bu sebeple bahsedilen ilaçları yazdı bende ventolini omron hava cihazıyla hem dün gece hem bu sabah verdim, sabah akşam 75sn durcak dedi ama antibiyotik konusunda çok kararsız kaldım henüz başlamadım ama elimde veteriner yazdığı için ödemesini yapıp aldım şırınga içinde, çikoya çok bağlandık ailece hepimiz gözetliyoruz hareketlerini yemesini içmesini :(

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sanırım sadece su kaçma olayı değil dışkılarda problem var. O yüzden ilaç vermiş olmalı. Antibiyotiği kullanın yada kullanmayın diyemem ama sürekli uyku hali varsa dışkılar bu şekilde kıvamsız ise kuş kendi kendine biraz zor iyileşir. Tedavi olması gerekir. Yine de son karar sizin. 🌸

sultanseven2026

Yeni Üye
Kendi kendine iyileşmesini istemediğim için veterinere gidip tüm ilaçları aldım, sorduğum soru baytril %5 sultan papağanı için doğru bir ilaçmı yoksa fazla mı çünkü forumda bir moderatörün %2.5 kullanılmasının daha doğru olduğu, %5lik oranın koyun vb hayvanlar için olduğu vb şeyler paylaşmış. Bende bu konuda bilgili arkadaşlardan bilgi rica ediyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bazı hekimler antibiyotiği seyreltilmiş olarak verip ağzından damla şeklinde veriyorlar. Bazıları da saf şekilde verip suyuna damlatma olarak veriyor. %2.5 lik yarım suluğa üç dört damla şeklinde genelde verilirken sizin %5 lik tam dolu suluğa bir damla. Dozajda sıkıntı yok. Vetumay kliniği forumda da önerilen kanatlı uzmanı.

sultanseven2026

Yeni Üye
Teşekkür ederim beklediğim açıklama buydu, bu konuda biraz daha araştırıp emin olduğumda inşaAllah gözetimim altında yarın sabah ilacı kullanmayı planlıyorum çünkü şuan dışkısı hariç bir sıkıntısı kalmadığı için emin değildim. Evde beslediğim 10.uncu sultan papağınım ve en değerlisi, en çok yakınlık kuran, tanıdık tanımadık herkesle iletişim kuran bu son minik misafirim oldu bu yüzden hassasım. Konuya ilgi gösterip bilgilerini eksik etmeyen arkadaşlara teşekkür ederim, sorunumu kimsenin yaşamaması dileğiyle

sultanseven2026

Yeni Üye
Merhaba, dün gece uzun saatler araştırdım lütfen bilen biri %2.5 baytril nerden temin edebilirim bana bilgi verebilirmi? Ve ümraniye tarafında kanatlı hakkında vetumay harici veteriner önerebilir mi, vetumayın verdiği %5 baytril tedavisini onaylatmak istiyorum. %5 baytril kullanmak istemiyorum, çikoda sadece ishal var yemesi içmesi neşesi herşeyi normal

Ekli dosyalar

Üst Alt