• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı ses kısıklığı

mbgedik

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ses kısıklığı - nefes alırken hırlama / inleme - nefesi ağızdan alma eğilimi - burun kızarıklığı - hapşırık
Hastalık Belirti Tarihi
21 Şub 2022
Kullanılan İlaç
Santadoks %10
Öncelikle merhabalar,

5-6 yaşlarında erkek bir sultan papağanım var. 1 hafta öncesine kadar gayet sağlıklıydı lakin bir gün aniden sesi kısıldı. Ufak bir ilçede ikamet etmekteyim ve bölgemizde bildiğim kadarıyla kanatlı uzmanı bir vet. hekim yok. Buna rağmen bir vet.'e götürdüm, santadoks %10 verdi, 4 gündür kullanıyorum ama iyileşmesi gereken yerde sesi bir çok az bir şekilde geliyor, bir yok, gelgitli bir hale girdi ve nefes alırken inleme-hırıltı tarzı sesler çıkartmaya başladı. Aynı zamanda nefes alırken sürekli ağzını açıp kapatmaya başladı. Yanlış görmüyorsam eğer burun deliklerinde de kızarıklık var. Ayrıca ara ara hapşırır gibi sesler çıkartıyor. Yardımcı olursanız müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkürler.

Murat Halisdemir

Müdavim
Lutino erkek sultan çok normal yapması ama gözlemle yine bendeki kuş pied yapıyo bazen boğazını sıkar gibi ötüyo erkek sultan çok iyi sesleri algılayıp tekrar yapabiliyo sürekli yapıyo böyle ?

mbgedik

Yeni Üye
Lutino erkek sultan çok normal yapması ama gözlemle yine bendeki kuş pied yapıyo bazen boğazını sıkar gibi ötüyo erkek sultan çok iyi sesleri algılayıp tekrar yapabiliyo sürekli yapıyo böyle ?

Dediğim gibi kuş 5-6 yaşlarında, yıllardır bizimle, standart ötüş şekilleri var. Bu standart ötüş şekillerini yapmayı hala deniyor ama sesi kısıldığı için yapamıyor. Bugün de nefes almasında bile inilti / hırıltı tarzı sesler çıkmaya başladı. Muhtemelen bir hastalığı var ama bilmiyorum ne olduğunu, yardım amaçlı buraya yazdım işte.

Murat Halisdemir

Müdavim
Bendede sultan var özellikle ilaç öncesi ve sonra multivitamin veriyorum probiyotik takviye probiyotik bağırsak düzenleyici multivitamin kuş illa ilaç kullanım yoruluyo vitamin eksilliğin tamamlamak için gerwit w veriyorum

Murat Halisdemir

Müdavim
Veteriner çözemedim ful ilaç yazıyolar kuşlara beşeri hayvanlar için sıradan ilaçlar var faydasi oluyo tabi daha iyi ürünler var kuşlar için veteriner kuş dan hepsinin anladını düşünmüyorum ilaç verdik kuşa düzeldi ama yine bi tarafı gidiyo kuşun kuş vucut organlari eski seviye gelmesi lazım özellikle probiyotik kullanımı canlı iyi bakteriler korucaktir sindirim duzeni bagirsak duzeni ishal düzelticektir vitamin şart hafta 2 gün bi kuşa

Murat Halisdemir

Müdavim
Veteriner gidersen egzotik kuş bakan veteriner git diğerleri inek sığır kedi köpek veteriner önermem kuş ölüyo sonra çoğu veteriner tanidiklarim kuşu öldü

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle merhabalar,

5-6 yaşlarında erkek bir sultan papağanım var. 1 hafta öncesine kadar gayet sağlıklıydı lakin bir gün aniden sesi kısıldı. Ufak bir ilçede ikamet etmekteyim ve bölgemizde bildiğim kadarıyla kanatlı uzmanı bir vet. hekim yok. Buna rağmen bir vet.'e götürdüm, santadoks %10 verdi, 4 gündür kullanıyorum ama iyileşmesi gereken yerde sesi bir çok az bir şekilde geliyor, bir yok, gelgitli bir hale girdi ve nefes alırken inleme-hırıltı tarzı sesler çıkartmaya başladı. Aynı zamanda nefes alırken sürekli ağzını açıp kapatmaya başladı. Yanlış görmüyorsam eğer burun deliklerinde de kızarıklık var. Ayrıca ara ara hapşırır gibi sesler çıkartıyor. Yardımcı olursanız müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkürler.
Benimde 2 düşüncem var ya üst solunum yolu enfeksiyonu yada pankreas hastalığı var bu kuşta. İştah durumu nedir kursagi dolu oluyor mu yem düzenli yiyor mu

mbgedik

Yeni Üye
Benimde 2 düşüncem var ya üst solunum yolu enfeksiyonu yada pankreas hastalığı var bu kuşta. İştah durumu nedir kursagi dolu oluyor mu yem düzenli yiyor mu
Merhabalar. Yem yemesinde vs. hiçbir problem yok. Hem karışık yemini hem de ballı krakeri sesi normalken nasılsa aynı şekilde yiyor. Su içmede de bir sorunu yok; özetle iştahı yerinde. Benim aklıma da solunum yolu problemleri geldi ama, pankreas hastalığı bu şekilde ses kısıklığı, nefeste hırıltı yapar mı ki?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Merhabalar. Yem yemesinde vs. hiçbir problem yok. Hem karışık yemini hem de ballı krakeri sesi normalken nasılsa aynı şekilde yiyor. Su içmede de bir sorunu yok; özetle iştahı yerinde. Benim aklıma da solunum yolu problemleri geldi ama, pankreas hastalığı bu şekilde ses kısıklığı, nefeste hırıltı yapar mı ki?
Ballı kraker tavsiye etmem zararlı kuşlar için iyi değil. Pankreas hastalığı olarak tahminimde yaptığı diskilar sayesinde tahmin ettim. Ama üst solunumu yolu enfeksiyonu geçiren kuşlar hem hirilti olur halsizlik kabarma dışkıda bozukluk, burundan gelen sıvılar olur

mbgedik

Yeni Üye
Ballı kraker tavsiye etmem zararlı kuşlar için iyi değil. Pankreas hastalığı olarak tahminimde yaptığı diskilar sayesinde tahmin ettim. Ama üst solunumu yolu enfeksiyonu geçiren kuşlar hem hirilti olur halsizlik kabarma dışkıda bozukluk, burundan gelen sıvılar olur

Muhtemelen solunum yolu enfeksiyonu o halde. Pazartesi de gene bir veterinere götürmeyi deneyeceğim. Bu arada hazır ballı krakerleri bırakıp evde kendimiz yapsak nasıl olur, o da zararlı olur mu? Severek yiyor çünkü.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bence Ballı krakeri de kendiniz yapmayın bir süre sonuçta bal içinde şeker de var ki kuslara fazlası zarar verebilir dal darı ve aspur vermeye çalışın alışsın ona. Hiç burun deliklerinde sıvı veya baloncuk çıktı mı yoksa sadece hırıltı mi duydunuz

mbgedik

Yeni Üye
Bence Ballı krakeri de kendiniz yapmayın bir süre sonuçta bal içinde şeker de var ki kuslara fazlası zarar verebilir dal darı ve aspur vermeye çalışın alışsın ona. Hiç burun deliklerinde sıvı veya baloncuk çıktı mı yoksa sadece hırıltı mi duydunuz
Anladım, çok teşekkürler, yedirmeyim o halde. Sadece kızarıklık var burnunda.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Resmini görebilir miyiz kızarıklık nasıl bakalım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kızarıklık oluşmuşsa hem a vitamini eksikliği var o kuşta hemde bakteriyel enfeksiyon geçirmiş olabilir

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Birde gözde çapaklanma Kısıklık göz çevresinde kızarıklık varmı

Üst Alt