• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanı kanlı dışkı

permanent

Aktif Üye
Oh maşallah 🙏🏻 elinizde takviyeler var mı. Multivitamin gervit ve probiyotik entrobac. Varsa üç gün üst üste suyu tazeleyerek entrobac veriniz. Yem yemesi içinde daldarı verebilirsiniz ama bu cingöz birazdan yem yer gibi geliyor bana 😊 yukarıdaki söyleyeceğim şeylerden farklı bir şey demiyecegim. Eğer dışkılar kanlı ya dönerse yada iyi gitmezse baytril verilebilir. Verecekseniz de tedavi bitimi sonrası mutlaka üç gün üst üste probiyotik entrobac takviyesi yapınız. Ama bu şekilde hareketliliği devam ederse dışkılar düzelme olursa ilaçları vermenizden yana değilim. Ama mutlaka şimdiden zeolit tozu yoksa gervit ve entrobac temin ediniz. Her zaman gerekli olacaktır.
Elimde sadece Dr.Heigelsin Multivitamini var. Benden önce ilaçları suyuna koymuşlar yani şuanda içiyor. Dediğim vitamin var elimde sizce ne yapmalıyım ne almalıyım dediğiniz gibi yapayım.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elimde sadece Dr.Heigelsin Multivitamini var. Benden önce ilaçları suyuna koymuşlar yani şuanda içiyor. Dediğim vitamin var elimde sizce ne yapmalıyım ne almalıyım dediğiniz gibi yapayım.
Dediğiniz vitamini bilmiyorum. Tekrara düşmek istemiyorum yukarıdaki söylediklerimden farklı bir şey demiyecegim. 😊 Dediğim ürünler petshoplarda satılmıyor mamaist.com üzerinden alabilirsiniz. 🌸

permanent

Aktif Üye
En yakında bulabileceğiniz bir üretici, petshop veya veterinere götürünüz kursaktan beslenme yapılmasını rica ediniz , kursaktan beslenme yapılması gerekir
Kuşum şuan da inanılmaz halsiz yemek yedirdik ama ne su içiyor ne yemek yiyor düzelene kadar baytril verin demiştiniz ama su bile içmiyor ne yapabilirim @Aslı Ö.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşum şuan da inanılmaz halsiz yemek yedirdik ama ne su içiyor ne yemek yiyor düzelene kadar baytril verin demiştiniz ama su bile içmiyor ne yapabilirim @Aslı Ö.
Siz yedirdiğiniz zaman yiyorsa onun haricinde yemiyorsa kabarıklık varsa halsizse vakit kaybetmeden kanatlı uzmana götürün derim.

permanent

Aktif Üye
Gözünü zor açıyor kuş uyuyor hiçbir şey yemiyor fakültedeki doktor da bir şey bilmiyor sanırım ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz hangi şehirde ikamet ediyorsunuz. Size kanatlı listemizden tavsiye de bulunabiliriz. Şuan evde yapabileceğiniz karnını tok tutmak. Besleme mamasıyla mama yapıp beslemek. Su içmiyorsa şırıngaya takviyeli su koyup ağzına bir kaç damla damlatabilirsiniz.

permanent

Aktif Üye
Siz hangi şehirde ikamet ediyorsunuz. Size kanatlı listemizden tavsiye de bulunabiliriz. Şuan evde yapabileceğiniz karnını tok tutmak. Besleme mamasıyla mama yapıp beslemek. Su içmiyorsa şırıngaya takviyeli su koyup ağzına bir kaç damla damlatabilirsiniz.
Kayseride yaşıyorum.

permanent

Aktif Üye
Besleme maması nasıl yapabilirim hiç yemeyince cicibebe ile verdik biraz zararlı biliyorum ama hiç yemediği için yedirdik biraz ezip su ile birleştirip.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İyicene haşlanmış yumurtayı 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alın biraz içine mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin. Probiyotik varsa mercimek tanesi kadar içine probiyotik atınız. Şırıngaya 4 ml kadar çekip gaga kenarından az az vermeye çalışın.

permanent

Aktif Üye
İyicene haşlanmış yumurtayı 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alın biraz içine mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin. Probiyotik varsa mercimek tanesi kadar içine probiyotik atınız. Şırıngaya 4 ml kadar çekip gaga kenarından az az vermeye çalışın.
Mısır unu yok evde problem olur mu maalesef probiyotik de yok.

permanent

Aktif Üye
İlaçlarını da içmiyor başka bir veteriner ile de konuştum 0.1ml antibiyotik direk ağzına verin dedi şırınga ile sizce doğru mudur? Önce karnını mi doyurmaliyiz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sende Yorum Yap! - Kanatlı Uzmanı Tavsiyesi Verir Misiniz? Sizin için inceledim. Kayseri'de uyan veterinerlik var. Yada veterinerlik fakültesi acil bölümünü tavsiye etmişler. Dediğim yere zaman kaybetmeden götürün. Normal un varsa normal un koyun o zaman. Antibiyotik dediğiniz hekiminizin verdiği baytril mıydı. Eğer öyleyse aç karnına sakın vermeyin.

permanent

Aktif Üye
Sende Yorum Yap! - Kanatlı Uzmanı Tavsiyesi Verir Misiniz? Sizin için inceledim. Kayseri'de uyan veterinerlik var. Yada veterinerlik fakültesi acil bölümünü tavsiye etmişler. Dediğim yere zaman kaybetmeden götürün. Normal un varsa normal un koyun o zaman. Antibiyotik dediğiniz hekiminizin verdiği baytril mıydı. Eğer öyleyse aç karnına sakın vermeyin.
Flagyl ve baytril. Veterinerlik neresi acaba çünkü zamanında fakültenin aciline götürmüştüm adam kendisi söylemişti kuşlar pek ilgi alanımıza girmiyor diye 2 ilaç verip yollamıştı kuşumun tüyleri koptuğunda.