• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanı kanlı dışkı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Güncel peçete üzerine yapmış Dışkılar görebilir miyiz. Aslında doğal ve hasarsız tedavimiz olan kursaktan zeolitli besleme yapılarak parazitleri yok edebilirsiniz.

permanent

Aktif Üye
Profesör doktor söyledi.
Flagyl antibiyotik 14 gün

Baytril diye bir şey vermiş reçete yazmış satın aldık ilaçları.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanlı dışkılama devam ediyor mu. Yani şunu söyleyebilirim ikisi de antibiyotik grubunda. Baytril evet hayvanların bağırsaklarındaki mevcut bakterileri öldürmek için kullanılan bir antibiyotik. Diğeri insanlar için kullanılan bir antibiyotik. Siz iki antibiyotiği aynı anda vücuda verecekseniz. Normal şartlarda bir antibiyotik bitimi sonrası diğer ilaç kullanımı arası en az on beş gün olmalı. Ve en fazla 5-7 gündür antibiyotik kullanımı. Siz on beş gün verecekseniz. Sonuç itibariyle bana çok sağlıklı gelmedi elinizdeki priogram ama tabi yine siz bilirsiniz.

permanent

Aktif Üye
Kanlı dışkılama devam ediyor mu. Yani şunu söyleyebilirim ikisi de antibiyotik grubunda. Baytril evet hayvanların bağırsaklarındaki mevcut bakterileri öldürmek için kullanılan bir antibiyotik. Diğeri insanlar için kullanılan bir antibiyotik. Siz iki antibiyotiği aynı anda vücuda verecekseniz. Normal şartlarda bir antibiyotik bitimi sonrası diğer ilaç kullanımı arası en az on beş gün olmalı. Ve en fazla 5-7 gündür antibiyotik kullanımı. Siz on beş gün verecekseniz. Sonuç itibariyle bana çok sağlıklı gelmedi elinizdeki priogram ama tabi yine siz bilirsiniz.
Kan dışkı devam etmiyor sanırım onu gözlemleyeceğim evde değildim bu program doğru mu bilmiyorum ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum açıkçası sizin öneriniz nedir?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Peki dışkı tahlili yapıp yavrunuzun röntgeni çekildi mi. Yemesi içmesi şu anki genel hali nasıl peki. Kanlı dışkılamanin öncelikle nedeni araştırılmalı. Mide yada bağırsak kanamaları bağırsak enfeksiyonları bakterileriyel enfeksiyonlar gibi bir çok sebebi olabilir. Naçizane fikrim baytril evet verilebilir. Sonuçta hayvanların bağırsak enfeksiyonlarına bağlı olarak verilen bir antibiyotik. Bir ihtimal solunum da problem olanlara da veriliyor. Fakat diğer antibiyotiği önermem. Ama bana kalırsa kanlı dışkılama da durduysa doğal yöntem. Şehmus Bey'in önerdiği zeolit tozu. On gün kadar kursaktan günde bir kereye mahsus olmak üzere beslemek. Bizler gördüklerimize göre tavsiyelerde bulunuyoruz son söz sizlerin 🌸

permanent

Aktif Üye
Peki dışkı tahlili yapıp yavrunuzun röntgeni çekildi mi. Yemesi içmesi şu anki genel hali nasıl peki. Kanlı dışkılamanin öncelikle nedeni araştırılmalı. Mide yada bağırsak kanamaları bağırsak enfeksiyonları bakterileriyel enfeksiyonlar gibi bir çok sebebi olabilir. Naçizane fikrim baytril evet verilebilir. Sonuçta hayvanların bağırsak enfeksiyonlarına bağlı olarak verilen bir antibiyotik. Bir ihtimal solunum da problem olanlara da veriliyor. Fakat diğer antibiyotiği önermem. Ama bana kalırsa kanlı dışkılama da durduysa doğal yöntem. Şehmus Bey'in önerdiği zeolit tozu. On gün kadar kursaktan günde bir kereye mahsus olmak üzere beslemek. Bizler gördüklerimize göre tavsiyelerde bulunuyoruz son söz sizlerin 🌸
Muayene sırasında ben yoktum o yüzden bilmiyorum. O dediğiniz zeolit tozunu nerden bulabilirim?

permanent

Aktif Üye
Mamaist.com veya aktarlarda bulabilirsiniz ama sizin ezmeniz gerekir aktarlarda satılanlar çekilmiş olmuyor
Dediğiniz toz gelene kadar kuşa bir şey olur mu acaba antibiyotiği kullanmazsak iç parazitmiş tam olarak ne anlama geliyor bilmiyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Genel hâlini görebileceğimiz bir videosunu ekler misiniz ve yeni yapılmış dışkıları görebilir miyiz. Dışkılar temiz beyaz peçeteye ve birden fazla olsun lütfen.

permanent

Aktif Üye
Genel hâlini görebileceğimiz bir videosunu ekler misiniz ve yeni yapılmış dışkıları görebilir miyiz. Dışkılar temiz beyaz peçeteye ve birden fazla olsun lütfen.
Kuşun altında peçete koydum bekliyorum videosunu de ekleyeceğim dışkı ile beraber

permanent

Aktif Üye
Bir kuşum daha var hastalığın başladığı gece beraberlerdi dün diğer kuşumda bir şey yoktu ama bugün üstünde bir halsizlik var gibi acaba diğer kuşuna da bulaşmış mıdır kafesleri ayrı dünden beri.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yemesi içmesi genel hâli nasıl yavrunuzun. Video istedik. Dediğim gibi biz burdan videolara dışkılara göre yorum yapıyoruz. Dışkılar olması gereken dışkı henüz değil. Eğer yavrunuzda haksizlik yem yememe uyuklama gibi belirtiler varsa zeolit tozunu bekleyene kadar baytril verilebilir. Ama verecekseniz de aç karına vermeyin yavrunuzun karnı tok olmalı. Ama yemesi içmesi keyfi yerindeyse zeolit tozunu da bekleyebiliriz. Siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Evet eğer hastalandığı gün yan yana bulundular ise bulaş riski var. Gözlemleyin. Elinizde entrobac varsa suluğuna probiyotik koyabilirsiniz.

permanent

Aktif Üye
Yemesi içmesi genel hâli nasıl yavrunuzun. Video istedik. Dediğim gibi biz burdan videolara dışkılara göre yorum yapıyoruz. Dışkılar olması gereken dışkı henüz değil. Eğer yavrunuzda haksizlik yem yememe uyuklama gibi belirtiler varsa zeolit tozunu bekleyene kadar baytril verilebilir. Ama verecekseniz de aç karına vermeyin yavrunuzun karnı tok olmalı. Ama yemesi içmesi keyfi yerindeyse zeolit tozunu da bekleyebiliriz. Siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Evet eğer hastalandığı gün yan yana bulundular ise bulaş riski var. Gözlemleyin. Elinizde entrobac varsa suluğuna probiyotik koyabilirsiniz.

permanent

Aktif Üye
Kuşum bi anda hareketlendi nasıl bende anlamadım eski halsizliği yok şuan ve yemek yemiyor sadece su içiyor yemek yemesi için ne yapmam gerek

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Oh maşallah 🙏🏻 elinizde takviyeler var mı. Multivitamin gervit ve probiyotik entrobac. Varsa üç gün üst üste suyu tazeleyerek entrobac veriniz. Yem yemesi içinde daldarı verebilirsiniz ama bu cingöz birazdan yem yer gibi geliyor bana 😊 yukarıdaki söyleyeceğim şeylerden farklı bir şey demiyecegim. Eğer dışkılar kanlı ya dönerse yada iyi gitmezse baytril verilebilir. Verecekseniz de tedavi bitimi sonrası mutlaka üç gün üst üste probiyotik entrobac takviyesi yapınız. Ama bu şekilde hareketliliği devam ederse dışkılar düzelme olursa ilaçları vermenizden yana değilim. Ama mutlaka şimdiden zeolit tozu yoksa gervit ve entrobac temin ediniz. Her zaman gerekli olacaktır.