• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanı kanlı dışkı

permanent

Aktif Üye
Merhabalar bu sabah farkettim kuşum inanılmaz halsiz duruyordu elime aldım 2 kez ağzından beyaz bir şey çıktı 3 kez de kanlı ishal yaptı Kayseri'de oturuyorum veteriner fakültesine acile götüreceğim şimdi ama orada da tam bakmıyorlar kuşlara ciddi bir duruma benziyor yardımcı olur musunuz

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhabalar bu sabah farkettim kuşum inanılmaz halsiz duruyordu elime aldım 2 kez ağzından beyaz bir şey çıktı 3 kez de kanlı ishal yaptı Kayseri'de oturuyorum veteriner fakültesine acile götüreceğim şimdi ama orada da tam bakmıyorlar kuşlara ciddi bir duruma benziyor yardımcı olur musunuz
Çok geçmiş olsun video yükleyebilir misiniz video için adımlar;UVbZ8.png

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Bahsedilen yere götürmek en iyisi olacaktır, diğer alternatif burası ama fakülte en iyisi olur, maalesef Kayseri'de vet yok Screenshot_2024-03-17-13-22-52-720_com.android.chrome-edit.jpg

permanent

Aktif Üye
Kanatlı uzman bugün yokmuş 3 tane ilaç verdi geçmezse yarın gelin kanatlı uzman baksın dediler.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kanlı dışkı sebebiyet veren nedir maalesef bilmiyorum o yüzden bu konuda pek yardımcı olamayacağım özür dilerim, kuşunuz çok bitkin görünüyor bilen bir kişi tarafından eğer yem yemiyorsa kursaktan beslenme yapılması gerekir, daldarı, haşlanmış yumurta verebilirsiniz

permanent

Aktif Üye
Kanlı dışkı sebebiyet veren nedir maalesef bilmiyorum o yüzden bu konuda pek yardımcı olamayacağım özür dilerim, kuşunuz çok bitkin görünüyor bilen bir kişi tarafından eğer yem yemiyorsa kursaktan beslenme yapılması gerekir, daldarı, haşlanmış yumurta verebilirsiniz
Teşekkür ederim Kursaktan beslemeyi nasıl yapabiliriz bilmiyoruz yarın sabaha kadar sorun çıkmazsa inşallah kanatlı uzmana götüreceğiz umarım gece bir şey olmaz.

permanent

Aktif Üye
Bu kuşumun yanında bir kuş daha vardı o da sultan papağanı onda böyle bir durum yok sağlıklı şuan kafeslerini ayırdım fakat bu olanlar neden olmuş olabilir? Bulaşıcı mıdır?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kanlı dışkı büyük ihtimalle iç kanamadan olabilir. O yüzden kanatlı uzmanı görse daha iyi olur.
Kursaktan olmasa bile mamayı çay kaşığı ile ya da aparatı sadece ağzına veripte yedirebilirsiniz.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Bu kuşumun yanında bir kuş daha vardı o da sultan papağanı onda böyle bir durum yok sağlıklı şuan kafeslerini ayırdım fakat bu olanlar neden olmuş olabilir? Bulaşıcı mıdır?
Hocamızın bahsettiği gibi iç kanama da olabilir, şiddetli şekilde bir yere çarpmış da olabilir, yanlış birşey yedi veya içti ise olabilir bunların dışında kronik olacağını sanmıyorum kötü birşey gelmiş başına maalesef

Zeus

Müdavim
Kanlı idrarda böbrekten şüphelendim ben ama maalesef bilgili değilim bu konuda. Bir hastalık geçmişi falan var mı acaba? Ne yiyip içti? Bir yere çarptı mı? Böbreklerinde problem var mıydı? Mutlaka bir hekim görse çok iyi olur.

permanent

Aktif Üye
Hocamızın bahsettiği gibi iç kanama da olabilir, şiddetli şekilde bir yere çarpmış da olabilir, yanlış birşey yedi veya içti ise olabilir bunların dışında kronik olacağını sanmıyorum kötü birşey gelmiş başına maalesef
Bir yere çarptığını sanmıyorum galiba yediği bir şeyden olabilir çünkü evde her yeri geziyorlar kemirip yiyorlar.

permanent

Aktif Üye
Kanlı idrarda böbrekten şüphelendim ben ama maalesef bilgili değilim bu konuda. Bir hastalık geçmişi falan var mı acaba? Ne yiyip içti? Bir yere çarptı mı? Böbreklerinde problem var mıydı? Mutlaka bir hekim görse çok iyi olur.
Hastalık geçmişini bilmiyorum daha 6-7 aylık kuşum ilk geldiğinde de hastaydı ishaldi bir süre ama ilaç kullanmamistik kendisi geçmişi hapsuruyordu hatta