• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı kanadı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
O

minik renkli şeyler süzgeçle ayıklamaya çalıstım ama bazıları yem kadar içinde kalıyor kalsa bir sorun olurmu renkl şeyler
Ben bu markayı kullanırken yemliğe koydukça ayıklıyordum içinden

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Versele lagaya baktım o yoktu ellerinde en iyisi buydu bunu aldım birde kuş yemi aldım bitene göstereyim fotoğfınıda bilmeden vermek istemiyorum
Bunu hiç kullanmadım ama iyidir herhalde

Frozyjr

Aktif Üye
Merhaba bi soru daha sormak istiyorum kuşumun son günlerde hareketlerine dikkat ettim saatlerce yem yiyor ve yem kabından ayrılmıyor normal bi durummu birde maden suyu beklemede direkt sabah vereyim mi yoksa içine su mu koyayım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba bi soru daha sormak istiyorum kuşumun son günlerde hareketlerine dikkat ettim saatlerce yem yiyor ve yem kabından ayrılmıyor normal bi durummu birde maden suyu beklemede direkt sabah vereyim mi yoksa içine su mu koyayım
Asiti iyice kaçtıktan sonra verin bu çok önemli. Suya gerek yok

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dolapta bekletiyorum zaten sabah 2 gibi koydum yarın 2 gibi vericegim maden suyunu yem kabından ayrılmıyor ve saatlerce yem yiyor normal bi durum mu bu acaba
Dışkısı nasıl peki? Bir de ağzında geveliyor mu

Frozyjr

Aktif Üye
Dışkısı nasıl peki? Bir de ağzında geveliyor mu
Tam olarak anlayamadım ağzında geveleyip gevelemedigini dışkısınıda zaten atmıştım siye hatırlıyorum burnu kanadıgında bu arada burnuda kabuk tuttu tam bügün dışkısıda en son size attığım gibi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tam olarak anlayamadım ağzında geveleyip gevelemedigini dışkısınıda zaten atmıştım siye hatırlıyorum burnu kanadıgında bu arada burnuda kabuk tuttu tam bügün dışkısıda en son size attığım gibi
Değişen bir şey yok demek ki. Muhtemelen sindirim sorunu yüzünden besinden faydalanamıyor

Frozyjr

Aktif Üye
Değişen bir şey yok demek ki. Muhtemelen sindirim sorunu yüzünden besinden faydalanamıyor
Sindirim sorunu varsa nasıl tedavi olur kuş kumunu aldım daha yemedi yarında maden suyunu asidini kaçmış bir şekilde vereceğim düzelir mi acaba kuş kumu ve maden suyu ile

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sindirim sorunu varsa nasıl tedavi olur kuş kumunu aldım daha yemedi yarında maden suyunu asidini kaçmış bir şekilde vereceğim düzelir mi acaba kuş kumu ve maden suyu ile
Pankreas sindirim enzimidir eğer enzim bozukluğu varsa sindirim sorunu oluşması çok normal ☺ Önce doğal şekilde tedavi edelim maden suyu iyi gelirse ilaç önermeye gerek yok, eğer düzeltmezse ilaç önerisi yapabilirim ☺

ardoztrrk

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba yaklaşık 3 hafta önce sultan papağanı aldım gayet tatlı yanağını falan sevdiriyor ama her uçtuğunda burnunu kanatıyor ve her kanadıgında benimde canım acıyor normalde ben bu duruma tamamen karşıyım kuşların kanadının kesilmesine ama son çıkardıgımda gene burnu kanadı ve düşündürüyor biraz hiç kesmek istemiyorum Allah kanatlı yaratmış sonuçta ama her çıkardıgımda biyere çarpıyor sizede sormak istedim napmaliyim acaba hiç kesmek istemiyorum kanadını ama kendine zarar vermesinde istemiyorum birde burnu için bişey yapman gerekiyor mu bir arkadaş rif ampulu sürün demişti ama genede sormak istedim
Kafesi bulunduğu odanın orta yerine alıp bir kaç gün çıkartmadoğınız takdirde çarpma yüksek oranda ya azalır yada yaşanmaz bir daha kendim bu şekilde tecrübe ettim.

Frozyjr

Aktif Üye
Pankreas sindirim enzimidir eğer enzim bozukluğu varsa sindirim sorunu oluşması çok normal ☺ Önce doğal şekilde tedavi edelim maden suyu iyi gelirse ilaç önermeye gerek yok, eğer düzeltmezse ilaç önerisi yapabilirim ☺
Maden suyu şuan dün sabah 2 den beri beklemede şimdi vereyim mi yoksa biraz daha mi bekleyeyim asidinin geçip geçmediğini tam anlamadım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Baktım daha tam geçmemiş yarın sabah verip gazının geçtiğini netleşmek istiyorum yarın sabaha kadar bozulmaz dimi
Yok bozulmaz merak etmeyin veya sodanım üzerine azıcık su ekleyin

Üst Alt