• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Hakkında

AegeanDream

Yeni Üye
Herkese merhaba, yakın zamanda 4 yıllık forpus papağanımı kaybettim. 1 hafta önce Hagen Vision S01 marka kafes almıştım kafesin boyutları 45x35x50. Bu boyutlar bir adet sultan papağanı için uygun olurmu, son olarak çalıştığımdan dolayı sadece akşamları ilgilenebilirim onun haricinde kuş yalnız kalacak. Bu sorun teşkil ederse hiç almayı düşünmüyorum, günahına girmek istemem canlının. Şimdiden teşekkürler.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkese merhaba, yakın zamanda 4 yıllık forpus papağanımı kaybettim. 1 hafta önce Hagen Vision S01 marka kafes almıştım kafesin boyutları 45x35x50. Bu boyutlar bir adet sultan papağanı için uygun olurmu, son olarak çalıştığımdan dolayı sadece akşamları ilgilenebilirim onun haricinde kuş yalnız kalacak. Bu sorun teşkil ederse hiç almayı düşünmüyorum, günahına girmek istemem canlının. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba hoş geldiniz eğer ilgilenemiycekseniz sahiplenmeyin, sultan papağanı ilgiyi çok sever, sosyaldir, çabuk stres yapar

Doğacı

Eski Forumcu
Demet ablaya katılıyorum,böyle bir durum varsa hiç kuş almamanızı öneririm ben de. Kuşlar ilgi ister hem de bakımları vardır bunlar sizi de zorlayabilir vakit açısından.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kafesiniz tek sultan için kullanılabilir. İmkan varsa büyüğü çok daha iyi olur. Akşam eve geldiğinizde ilginizi eksik etmeyeceksiniz tabiki sahiplenebilirsiniz. Burada da bende dahil bir çok arkadaşımız ya çalışıyor yada öğrenci vs. Gün içinde yalnız kalsada akşam ilgimizi eksik etmiyoruz. Gün içinde de ortamını zaman geçirip sıkılmayacağı şekilde ayarlarsanız hiç sorun olmaz.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kafesi biraz büyütüp(65x35x40) çift sultan alırsanız tek başına olmayacağından sıkıntı olmaz. Tabii bana çok alışık olsun, bütün ilgisi benim üzerimde olsun diyorsanız orası ayrı.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kafesi biraz büyütüp(65x35x40) çift sultan alırsanız tek başına olmayacağından sıkıntı olmaz. Tabii bana çok alışık olsun, bütün ilgisi benim üzerimde olsun diyorsanız orası ayrı.
Önce kuş alınıp sonra işe başlanmış olsa hiç bir sözüm olmazdı sevgili @Dino ..
Şimdi ise durum farklı, iş önceliği var ve yalnız bir can.. Belki mükemmel bakılacak fakat yalnız akşama kadar, akşam sahibini eğlendirecek gündüzleri mutsuz🥹
Söylediğine katılıyorum çift olurlarsa ve yaşam alanı genişletilirse olabilir, ilgi az olur ama yavru olurlarsa ele alışık onda da problem olmaz😊
Fakat tek ve yalnız olmaz.. Altın kafeste olsa olmaz😉

Doğacı

Eski Forumcu
Önce kuş alınıp sonra işe başlanmış olsa hiç bir sözüm olmazdı sevgili @Dino ..
Şimdi ise durum farklı, iş önceliği var ve yalnız bir can.. Belki mükemmel bakılacak fakat yalnız akşama kadar, akşam sahibini eğlendirecek gündüzleri mutsuz🥹
Söylediğine katılıyorum çift olurlarsa ve yaşam alanı genişletilirse olabilir, ilgi az olur ama yavru olurlarsa ele alışık onda da problem olmaz😊
Fakat tek ve yalnız olmaz.. Altın kafeste olsa olmaz😉
Çift olsa dahi ben yine de tavsiye etmem. Çünkü kavga olabilir,kuşların ayağı bir yere takılır,acil müdahale gerekebilir vs vs.
Akşam kötü manzaralarla karşılaşma ihtimalini de düşünmek lazım. Hayvanlar bakıma muhtaç

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben almanızı öneririm. Petshoplardan bir can kurtulsa kafi. İstisnalar hariç çoğunun hali içler acısı. Siz daha iyi bakarsınız diye düşünüyorum, o yüzden o ortamda olmasındansa gündüz vakti tek olması daha iyi bence. En azından daha sağlıklı ve her istediği olan bir ortamda olur. Gün içinde vakit geçirecek şekilde kafesini ayarlayın. İşten dönüşte bütün ilgiyi ona verirsiniz. 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bende alıp bir cana daha yuva olmanızı tavsiye ederim çünkü 4 yıl bir forpusa baktıysanız aynı şekilde sultan a da bakacağınızı düşünüyorum ☺👍

Üst Alt