• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi Sultan papağanı eş tutma yuva Hakkında

Sesemalego71

Yeni Üye
Merhabalar yaklaşık bir yıldır bizimle beraber yaşayan erkek sultan papağanımıza 14 ocakta bir dişi arkadaş sahiplendik karantina süreci ayrı kafeslerde bekletme vs hepsini yaptım. Birkaç gündür gün aşırı çiftleşme yapıyorlar. Erkek kusumuzu yetişkin ve biraz tüy dökmüş travmali şekilde almıştık o yüzden çokta evcil değil dişi kuşu yumurta kontrolü yapamıyorum bu yüzden strese girmemeleri için. Çiftleşme olduktan sonra kızgınlık yumurtası olmadan yumurtlama olur mu onu sormak istiyorum.

Ferhatemre34

Aktif Üye
Benimkiler kızgınlık yumurtası yapmadılar 4-5 gün çiftleştiler ondan sonra yumurtalar gelmeye başladı 2 gün arayla

Sesemalego71

Yeni Üye
Benimkiler kızgınlık yumurtası yapmadılar 4-5 gün çiftleştiler ondan sonra yumurtalar gelmeye başladı 2 gün arayla
İnşallah bakalım beklemedeyim. Normalde dişi kuş kalamar kemiğinin yüzüne bakmıyordu erkek bitirmişti kemire kemire. Birkaç gündür dişi kuşumuz da kalamar kemiğinin başında kemiriyor.

Ferhatemre34

Aktif Üye
Kalamar kemiği benim kafestede sürekli var ama ne yumurtlama döneminde yediler ne de yavrulara bakarken öylece duruyor 😀

Sesemalego71

Yeni Üye
Kalamar kemiği benim kafestede sürekli var ama ne yumurtlama döneminde yediler ne de yavrulara bakarken öylece duruyor 😀
Vallahi erkek olan büyük boy kemiği yok etti neredeyse bir iki gündür dişi kuşta kemirmeye başladı. Merak ettiğim diğer nokta bazen ikiside yuvaya girip yuvada duruyor öyle normal mi bu acaba

Üst Alt