• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı göz şişmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

burakozd

Yeni Üye
Kuşumun gözü 1.5 haftadir bu şekilde.. veteriner göz damlası verdi. Geçmedi. Petshop mantar kremi verdi geçmedi. Ne yapabilirim? Lutfen yardim edin...

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Kuşumun gözü 1.5 haftadir bu şekilde.. veteriner göz damlası verdi. Geçmedi. Petshop mantar kremi verdi geçmedi. Ne yapabilirim? Lutfen yardim edin...
Merhaba. Bu ornithosis, psittakoz a benziyor. Göz damlasıyla, kremle geçmez. Beyaz kağıt üstüne dışkı örneği lütfen. Bir de nerede oturuyorsunuz? Size düzgün bir kanatlı veterineri önerebiliriz. Ayrıca o veteriner bu kuşu nasıl muayene etmiş? O gagayla bu kuş yem yiyemez. Hem çok uzamış, hem deformasyon var. Ornithosis karaciğeri etkiler, karaciğer bozukluğunda gagada uzama olur

burakozd

Yeni Üye
Beyaz kağıt üzerine diski örneğini ileteceğim. Ankarada yaşıyorum. Ornithosis dediginiz aynı zamanda insanlara da bulaşan bir hastalık olarak okudum doğru mudur? Birde iysilesir mi tekrar görür mü? Bu gibi durumlarda.. ? Teşekkür ederim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Beyaz kağıt üzerine diski örneğini ileteceğim. Ankarada yaşıyorum. Ornithosis dediginiz aynı zamanda insanlara da bulaşan bir hastalık olarak okudum doğru mudur? Birde iysilesir mi tekrar görür mü? Bu gibi durumlarda.. ? Teşekkür ederim
Ankara'da oturduğunuz için çok şanslısınız.
arkadaşların Ankara'da gidip memnun kaldığı kanatlı vet lerinin iletişim bilgilerini aşağıya ekliyorum. Lütfen zaman kaybetmeden size en yakın adrese ulaşınız

Pethekim Veteriner Kliniği /ANKARA
Ankara/Bağlıca
Bağlıca Mahallesi 1231 Sokak No:3/C Bağlıca-Ankara
0 555 888 10 43

Pet Care Veteriner Kliniği /ANKARA
Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:15/B Yıldız-Ankara
0 (552) 877 28 84

Happy Veteriner Kliniği /ANKARA
Hoşdere cad. No: 64/A Çankaya-Ankara
0 (312) 804 75 65 0 (554) 853 65 33

Pet Art Veteriner Kliniği / ANKARA
Seyh Şamil mah. 1. TBMMM Yağankent sitesi 59/10 Daire: 48 Eryaman-Ankara
0 (530) 746 30 02 0 (312) 279 09 05

VetCo Veteriner Kliniği / ANKARA
Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara
0 (312) 236 23 66 0 (536) 632 66 03 0 (555) 681 12 21

Monovet Veteriner Tıp Merkezi / ANKARA
Suvari Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Öz Kuyumcular Çarşısı No:7F/1 Etimesgut-Ankara
0 (312) 544 40 40 0 (551) 747 99 93

Uğur Pet Veteriner Kliniği / ANKARA
Dikmen Caddesi No: 566/A ÇANKAYA / ANKARA
Telefon: (0312) 490 27 17

Bahar Y.

Müdavim
Canım benim kıyamam ona... Muhtemelen o gözü şuan görmüyor kaymış çünkü aşağı, Duygu hocama katılıyorum o gagayla yem yemesi çok çok zor hatta bu sebepten yetersiz besleniyor olabilir, geçmiş olsun bizi haberdar edin lütfen

Sümeyya

Aktif Üye
Kavaklıdere veteriner kliniğinde de kanatlı uzmanı var diye biliyorum arayabilirsiniz

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bu göz malesef krem ve damla ile geçmez antibiyotik tedavisi gerekebilir. Kanatlı uzmanına hemen başvurun bence.

burakozd

Yeni Üye
Tekrar merhabalar, yazılan kanatlı uzmanlarından Petart isimli veteriner e gece saatlerinde mesajı görünce gittik. 3 gün boyunca pamugu islatip gözüne masaj yaparak sabah öğle akşam kullanmamız için bir sıvı, 9-10 damla suya katilacak vitamin ve goz damlasi sabah akşam olacak şekilde 3 gun boyunca islemleri uygulayacagiz. Inerse içeriden müdahale olmayacak inmezse içeriden müdahale olacak. O şekilde bilgi verildi. Herkese tekrar teşekkürler.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Tekrar merhabalar, yazılan kanatlı uzmanlarından Petart isimli veteriner e gece saatlerinde mesajı görünce gittik. 3 gün boyunca pamugu islatip gözüne masaj yaparak sabah öğle akşam kullanmamız için bir sıvı, 9-10 damla suya katilacak vitamin ve goz damlasi sabah akşam olacak şekilde 3 gun boyunca islemleri uygulayacagiz. Inerse içeriden müdahale olmayacak inmezse içeriden müdahale olacak. O şekilde bilgi verildi. Herkese tekrar teşekkürler.
Geçmiş olsun. Herhangi bir tahlil, test yapıldı mı? Ayrıca gagasına müdahale edildi mi?

burakozd

Yeni Üye
Gagasını kendim kısaltabilirim daha önce de yapmıştım bir sakıncası olmazsa tekrar yapabilirim

gulsahbedir38

Yeni Üye
Merhaba benim sultan papağanım var 3.5 aylık, banyo yapmayı sever bugün gene banyo yaptırdım ama çok fazla ıslanmış bütün tüyleri bende kuruması için fırını açtım onun yanmayacağı bir dereceye getirdim kapağını açık bırakarak kurumasını üşümemesini sağladım hemen kurudu ama kuruduktan sonra gözü şişti ve gözü çok yaşarıyordu gözü kapandı bu 2 saat içinde ve burnu kızarmış yapmam lazım ne olmuş olabilir gözüne ve burnuna

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Öncelikle eski konuları canlandırmak yasak olup yeni konu açmanız gerekiyor. Sorunuza cevap verip konuyu kilitleyeceğim.

Yaptığınız hareket son derece yanlış. Kula imkan sunun önüne kapla su koyun. kendi yıkanırsa yıkanır yıkanmazsa fıs fıs yaparak nemlendirin. Siz kesinlikle yıkamayın.umarın şampuan ve de kullanmayınız. İkinci yanlış fırınla kurutmak. Daha önce hiç duymamıştım saç kurutma makinesini bile önermezken Allah korusun bir an akım vs birşey olur yanar hayvancağız. Yapmayın.

Gözüne gelirsek eczaneden teramisin göz merhemi ve tobrased göz damlası alın. Damlayı damlatıp biraz bekleyin daha sonra merhemden sürün. İşlemi g ve ışıkları kapatmadan yapın ve ışıkları kapatın ki kaçımasın.

Soracak sorunuz olursa lütfen yeni konu açın. Konuyu kilitliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt