• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağanı Enfeksiyon

badem_01

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Solunum Yolu Enfeksiyonu
Hastalık Belirti Tarihi
16 Haz 2025
Kullanılan İlaç
Enroflaksasin, Digestive, Aminoacid mutlivitamin, origanum vulgare
Merhabalar

1 yaşındaki sultan papağanım halsiz ve ishali olduğu için pazartesi günü veterinere gittik.
Ciğerlerinde enfeksiyon olduğunu söylediler. Röntgen görselini ve reçete ettikleri ilaçları ileteceğim.
Avicare markasının digestive, multivitamin amino acid, origanum vulgare ve enrofloksasin antibiyotikle birlikte şase probiyotiği günde 2 kez 2 damla olacak şekilde veriyoruz.
Şu anda ishali yok ama bitkin ve yem yemiyor, tekrar kontrole gidene kadar bir şey olmasından çok endişeleniyorum.
Çok az ötüyor ve hırçın bi kuş olduğundan bu ilaçları yakalayarak vermek durumunda kalıyoruz.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?

Aşağıdaki linkte videosu ve röntgeni bulunuyor

Son düzenleme:

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Öncelikle çok geçmiş olsun,
Benzer hastalık la şu an bizde mücadele veriyoruz,
Yem yemiyorsa elle besleme yapmanız lazım, biraz sıkıntılı bi işlem umarım başarırsınız.

badem_01

Yeni Üye
İlaç verirken bile çok zorlanıyoruz biz daha da mutsuz olmasından yana zorlamak istemiyorum dal darı, havuç gibi şeyler yiyor ama yeme pek yanaşmıyor

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun Maşallah Organları Tertemiz 🌸 Hocami Etiketliyorum. Rontgeni Daha Ayrıntılı Yorumlar. @Şehmus BAKIR

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
İlaç verirken bile çok zorlanıyoruz biz daha da mutsuz olmasından yana zorlamak istemiyorum dal darı, havuç gibi şeyler yiyor ama yeme pek yanaşmıyor
Aynı durumları bizde yaşıyoruz,
İki gun kursaktan beslemek zorunda kaldık hiç birşey yemiyordu.
Tedavi hafta sonuna kadar sürecek, bu süre zarfında amin fort veriyorum suyuna, bitkinliğine iyi geliyor elinizde varsa ben faydasını gördüm tavsiye ederim.

Tez zamanda sağlığına kavuşur inşallah.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Aç kalmaması lazım şu an ve doğru teşhis koymuş hekiminiz, tedaviye devam edin 🙏🌸

badem_01

Yeni Üye
Aynı durumları bizde yaşıyoruz,
İki gun kursaktan beslemek zorunda kaldık hiç birşey yemiyordu.
Tedavi hafta sonuna kadar sürecek, bu süre zarfında amin fort veriyorum suyuna, bitkinliğine iyi geliyor elinizde varsa ben faydasını gördüm tavsiye ederim.

Tez zamanda sağlığına kavuşur inşallah.
Teşekkür ederiz multivitamin kullanıyoruz suda ise probiyotik reçete etmişti veterinerimiz 🙏🌸 size de çok geçmiş olsun umarım çabucak iyileşir

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Teşekkür ederiz multivitamin kullanıyoruz suda ise probiyotik reçete etmişti veterinerimiz 🙏🌸 size de çok geçmiş olsun umarım çabucak iyileşir
Çok teşekkür ederim,
Toparladı çok şükür artık kendi yemini yiyor, hareketlendi eşinin yanına gitmek istiyor, gücünü topladı ilaç vermek için yakalamaya çalıştığımız vakit kafa tutuyor :D
Ama hala sesi düzelmedi, pazar gününe kadar antibiyotik devam edeceğiz aynı gün de kontrolümüz var bakalım hekim ne diyecek.
Siz çok az ötüyor demiştiniz ses tonunda değişim oldu mu?
bizimkinin sesi kısıldı ve kartlaştı ötüş hala düzelmedi halen de ötmüyor tek tük ötmeye çalışıyor.

badem_01

Yeni Üye
Bizim de aynı şekilde çok heyecanlandığı bir durumda ancak ötüyor ama eski ses tonuyla değil sanki çatallı gibi, ben de zorla yakaladığımız için mi oluyor korku tepkisi mi diye düşünmüştüm, kontrol sonrası ne durumda olduğunu buradan paylaşırım sizelere :)

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Bizim de aynı şekilde çok heyecanlandığı bir durumda ancak ötüyor ama eski ses tonuyla değil sanki çatallı gibi, ben de zorla yakaladığımız için mi oluyor korku tepkisi mi diye düşünmüştüm, kontrol sonrası ne durumda olduğunu buradan paylaşırım sizelere :)
Hastalıktan dolayı, evimde kuş nüfusu yüksek diğerlerini yakaladığımda normal öterken hasta kuş çok farklı ötmeye çalışıyor diyeyim ötme bile denemez gerçekten.
Hekim muayine ederken boğazını da gösterdi bize, şeffaf jelimsi bir sıvı ile doluydu herhalde henüz kurumadıgı için sesleri etkileniyor görüşündeyim.
Bende gelişmelerden sizi haberdar edeceğim, bizlere de tecrübe oluyor aynı zamanda
Hayırlı günleriniz olsun...

Üst Alt