• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Sultan papağanı en erken ne zaman çiftleşebilir zararları nelerdir?

SedaÇ.

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Çiftleşme dönemi
Hastalık Belirti Tarihi
10 Tem 2026
Merhaba ilk defa bir kuş sahiplendik. 2 aylık iken aldık şuan 9 aylık ve dişi çıktı. Çok canı sıkılıyor diye kıyamadık bir de erkek aldık. İlk başlarda hiç birbirlerine yaklaşmadıkları için çiftleşmeleri aklımıza bile gelmedi ama 2 gün önce çiftleştiklerini gördüm biraz araştırınca 1 yaştan öncesinin sağlıklı olmadığını okudum hemen kuşları ayırdım ama şimdi ikiside bağırıp bir araya gelmeye çalışıyor. Bu 3 aylık süreçte nasıl sakin bir şekilde ayrı tutabiliriz, tek çiftleşme ile bir sorun yaşar mı dişi kuşumuz bilen birileri yardımcı olabilir mi? Dişi kuşumuz hamile kalırsa ne yapmamız lazım yumurtlayamaz kanalda sıkışır falan yazıyordu bazı yerlerde korktum açıkçası.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba ilk defa bir kuş sahiplendik. 2 aylık iken aldık şuan 9 aylık ve dişi çıktı. Çok canı sıkılıyor diye kıyamadık bir de erkek aldık. İlk başlarda hiç birbirlerine yaklaşmadıkları için çiftleşmeleri aklımıza bile gelmedi ama 2 gün önce çiftleştiklerini gördüm biraz araştırınca 1 yaştan öncesinin sağlıklı olmadığını okudum hemen kuşları ayırdım ama şimdi ikiside bağırıp bir araya gelmeye çalışıyor. Bu 3 aylık süreçte nasıl sakin bir şekilde ayrı tutabiliriz, tek çiftleşme ile bir sorun yaşar mı dişi kuşumuz bilen birileri yardımcı olabilir mi? Dişi kuşumuz hamile kalırsa ne yapmamız lazım yumurtlayamaz kanalda sıkışır falan yazıyordu bazı yerlerde korktum açıkçası.
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 🤗 bir sultan papağanı 2 yaş öncesi çifleşmemelidir, bunun nedeni yumurta sıkışması, agresif davranma veya yavruya bakamamasıdır
Güzel bakım ve beslenmesi tam olan kuşlarda bu durum geriye çekebilir
Sizin kızınız 9 aylık ve çifleşme olmuş, sağlıklı bir kuş kuluçka dönemine girer🤗
Kuşları birleştirebilirsiniz çünkü erkek ilk çifleşme de döllemişse mutlaka 15/20 gün sonra yumurtlar
Şuan daha fazla strese girmesin
Ayrıca ne kadar tecrübeli taşı büyük olursa olsun yumurta sıkışması yaşayabilir, yumurta iri olur sıkışır, folluğa yapışır sıkışır Calsiyum eksikliği olur sıkışır
İllaki dişinizde olacak diye bir durum yok🤗
Son tercih sizindir, şuan yaz dönemi kuluçka olmamalıdır, Eylül de sezon açılır
Kuşları birleştirin yuvalık takmayın, eylülde takın
Yumurta olursa alıp atın🤗