• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

    Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sahiplendirme Sultan papağanı sahiplendirme

yellow

Yeni Üye
Katılım
9 Ara 2025
Mesajlar
14
Tepkime puanı
11
Puanları
3
Merhaba
Yaklaşık 8 ay önce 2.5 yaşında dişi bir sultan papağanı sahiplendik. Sahiplendikten kısa sure sonra derisini kazımaya ve tüy yolmaya başladı.
İzmirde 3 tane farklı veterinere gittik. Ilk veterinerde Parazit/bit tedavisi gördü boyunluk takildi fakat çözüm olmadi. Sonrasinda yarayi iyileştirmek için rif tedavisi yaptık. Yara iyilesti ama tekrar yara yapti.Son veteriner hiç bir hastalığının olmadigini stres kaynakli olduğu söyledi. Stres azaltmak için 1.5 yaşında bir erkek sultan papağanı sahiplendik fakat henüz anlasamadilar.
Veterinerin tavsiyesi ile sosyalligini artirmak için cok sayıda sultan papagani olan birine sahiplendirmek zorunda kaldik. O mutlu olsun istiyoruz. Ona yeni bir yuva arıyoruz.
Hassas bir kuş olduğu için çocuklu bir aileye sahiplendirimicektir. Anlayisiniz için teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

yellow

Yeni Üye
Katılım
9 Ara 2025
Mesajlar
14
Tepkime puanı
11
Puanları
3
Biz evde olduğumuz ilgilendigimiz zaman mutlu oluyor ve tuy yolmuyor fakat Gün içerisinde çalıştığımız için evde olmuyoruz biz evde olmadigimiz gunlerde aksamlari cok gergin oluyor ve tuy yoluyor.
Onu sahiplenecek ilgi gösterecek bir yuva ariyoruz.
 
Son düzenleme:
Üst Alt