• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanı dışkı problemi

Pinhan

Yeni Üye
Herkese merhaba. Papağanım Limon'un yaklaşık 10 gündür dışkıları bu şekilde değişkenlik gösteriyor. Rüzgar almamasına çok dikkat ediyorum ancak evimiz 2 gündür su aldığı için her yerin camını ne yazık ki kapatamıyoruz içerisinin koku yapmaması için. Aslında Limon'u camını açmadığım bir odaya koyuyorum devamlı, yeri pek değişmiyor. Odasını havalandırmak istediğimde de soğuk olmayan ılık başka bir odaya alıyorum. Elimden geldiğince bu şekilde özen göstermeye çalışıyorum ancak yine de bu sorunu yaşayabiliyoruz. Yalnız bırakmamaya çok gayret ediyorum, tek bırakmak zorunda kaldığım anlar olabiliyor. Bu gibi durumlarda yanına olmasa da ev içerisinde hafif ses olsun diye cihaz ya da televizyon açık bırakabiliyorum.
Yumurtanın beyazını çok yiyor bu sıralar, her gün yiyecek neredeyse. Yumurta beyazı bu şekilde dışkıya etki eder mi yoksa başka hangi sebepler bu dışkı sorununa yol açabilir ve şu an ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not düşeyim: Hareketlerinde ve genel durumunda bir problem yok.
Pazartesi Gerwit,
Perşembe Entrobac,
Cumartesi Bt Amin Forte vitaminlerini düzenli olarak veriyorum.

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun 3-4 gün Probiyotik verin. Dışkılar çok sağlıklı değil Eğer yine düzelme olmazsa veteriner hekimi mutlaka götürün. Evet yumurta bir biraz dışkıları bozabilir ama her gün her gün yumurta bu sefer protein bazlı olduğu için böbrekleri yorar yani Haftada bir kez az bir şekilde verebilirsiniz

Pinhan

Yeni Üye
Teşekkür ederim geçmiş olsun dileğiniz için. Probiyotik olarak ne vermem gerekiyor? Kullanım şekli nasıl olmalı söyleyebilir misiniz?
Merhaba geçmiş olsun 3-4 gün Probiyotik verin. Dışkılar çok sağlıklı değil Eğer yine düzelme olmazsa veteriner hekimi mutlaka götürün. Evet yumurta bir biraz dışkıları bozabilir ama her gün her gün yumurta bu sefer protein bazlı olduğu için böbrekleri yorar yani Haftada bir kez az bir şekilde verebilirsiniz
Ve yaşadığım bölgede kanatlı uzmanı güvenilir bir yer var mı tam olarak bilmiyorum. Ve az çok biliyorsunuzdur normal veterinerler kuş türüne bakmak istemiyor.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Rica Ederim Geçmıs Olsun. Prozım Plus Alabilirsiniz. Bulabilirseniz Avıcare Probiyotik Cok Iyıdır. Egzotik Kliniklere Sorabilirsınız.

Üst Alt