• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanı dişi mi erkek mi?

permanent

Müdavim
Kuşum ya 4 ya 5 aylık emin değilim kanatlarını açmama izin vermiyor ancak bu şekil cekebildim şuanki hali ile dişi mi? Melodik ötmüyor maalesef ama fazla bir ses dinletmedim. 5 aylık ise erkek olma ihtimali var mıdır? Mutasyonu pearl.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba mümkünse video ekler misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet 4 aylikken hepsi prenses görünür ablacım 😂 ama bende dişi diyorum ötüm yoksa yinede video olursa iyi olur😊
Sağlıklı olsun yeter Şehmus hocam🤗🦜🦜bizim delikanlı da herkesin gözünde dişi🤗🦜şimdi komando olacak asker ocağında🤗🦜anası yol gözlüyor gün sayıyor🤗🧿💓

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Akıllı bir kız🤗🦜maşallah 🧿

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
4 aylık olsa bile ötüşü belli ediyor mu dişi olduğunu?
Tek tip ötüyor dişiler. erkekler her söyleneni taklit ediyorlar. Islık sesi ile başlayıp minik kelimeler kuruyorlar 3 ay itibari ile. Sultan papağanları ilgiyi çok sever ve çok zekii canlılar. Siz yinede elinize aldığınızda kulağına doğru sakince cici kuş deyin. 3-4 gün sabahları anneni seviyorsan alkışla şarkısını ıslıklı olanını hiç ses olmadan 10 dk. Dinletin. YouTube de var. Erkek ise 2-3 güne söylemeye çabalar. 🤗🦜🧿

permanent

Müdavim
Kuşumu cok seviyorum tabikide dişi olması birşeyi değiştirmez ama ilerde eş ister diye düşünüyorum dişi papağana eş almalı mıyım? Bakımı zor olur diye korkuyorum açıkçası.

permanent

Müdavim
Tek tip ötüyor dişiler. erkekler her söyleneni taklit ediyorlar. Islık sesi ile başlayıp minik kelimeler kuruyorlar 3 ay itibari ile. Sultan papağanları ilgiyi çok sever ve çok zekii canlılar. Siz yinede elinize aldığınızda kulağına doğru sakince cici kuş deyin. 3-4 gün sabahları anneni seviyorsan alkışla şarkısını ıslıklı olanını hiç ses olmadan 10 dk. Dinletin. YouTube de var. Erkek ise 2-3 güne söylemeye çabalar. 🤗🦜🧿
Anneni seviyorsan alkışla şarkısını kendi isligim ile söylüyordum arada sırada deniyordu şarkının başını ama yapamıyordu ama çok daha küçüktü o vakit dediğiniz gibi bi o şarkıyı açıp söyleyebiliyor mu test edeyim teşekkür ederim. Video öneriniz var mı bu arada?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
1 saatlik ıslık sesi var kesintisiz tekrar ediyor. Link paylaşmak yasak kural gereği. Bulursunuz çıkıyor hemen. Sessiz olsun ortam dikkatini ona versin. İlk başta yarım az çıkarmaya çabalar. Dinletin sizde eşlik edin. Erkek ise duramaz söyler🤗🦜🧿

permanent

Müdavim
1 saatlik ıslık sesi var kesintisiz tekrar ediyor. Link paylaşmak yasak kural gereği. Bulursunuz çıkıyor hemen. Sessiz olsun ortam dikkatini ona versin. İlk başta yarım az çıkarmaya çabalar. Dinletin sizde eşlik edin. Erkek ise duramaz söyler🤗🦜🧿
Teşekkür ederim deneyeceğim yarın. Merak ediyorum dişi kuşa eş almak şart mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim deneyeceğim yarın. Merak ediyorum dişi kuşa eş almak şart mı?
Tabiki değil sağlıklı olsun yeterli. İlginiz ne kadar çok olursa o kadar mutlu olurlar. Sultan papağanları çok sosyaldir.eğlenceli ve sevgi arsızı🤗🦜🧿

permanent

Müdavim
Tabiki değil sağlıklı olsun yeterli. İlginiz ne kadar çok olursa o kadar mutlu olurlar. Sultan papağanları çok sosyaldir.eğlenceli ve sevgi arsızı🤗🦜🧿
Evet dışarı çıktığında beni bırakmıyor asla hangi odaya gidersem peşimden geliyor kafama konuyor. İlgi tüm ev olarak veriyoruz ama evde diğerlerine karşı bir ön yargısı var evdeki diğer kişilere güvenmiyor bu sorunu nasıl çözeceğim bilmiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet dışarı çıktığında beni bırakmıyor asla hangi odaya gidersem peşimden geliyor kafama konuyor. İlgi tüm ev olarak veriyoruz ama evde diğerlerine karşı bir ön yargısı var evdeki diğer kişilere güvenmiyor bu sorunu nasıl çözeceğim bilmiyorum
Sizi ebeveyn olarak görmüş.güveniyor hemde çok. Aynı oda içinde yanınızda bulunan aile fertlerine verin. Elden diğer ele. Yavaş yavaş herşey daha minicik. Benim oğlumda öyle annesi sanıyor beni. Heryerde beraberiz🤗🦜🦜🧿💓siz evde yokken aileniz yaklaşsın eminim zamanla gidecektir🦜💓

permanent

Müdavim
Sizi ebeveyn olarak görmüş.güveniyor hemde çok. Aynı oda içinde yanınızda bulunan aile fertlerine verin. Elden diğer ele. Yavaş yavaş herşey daha minicik. Benim oğlumda öyle annesi sanıyor beni. Heryerde beraberiz🤗🦜🦜🧿💓siz evde yokken aileniz yaklaşsın eminim zamanla gidecektir🦜💓
Benle beraber odadan birine verince gözü hep bi yandan bende oluyor hemen kafama uçuyor verir vermez gene bana geliyor. Eğer odada değilsem yüksek bir yere konduysa ötmeye başlıyor beni çağırmak için evdekiler yanına gidince de gelmiyor onlara hemen uçuyor geri ben gidince geliyor anca. Onlara da alışşa iyi olacak ama zamanla sanırım.

Üst Alt