• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanı Çiftleşmesi

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İyi aksamlar. Yavrular neredeyse 35 gunluk oldular. Hala yoluyor anne baba buna cozum bulamadim. Yuvaliktan surekli atliyorlar. Artik anne baba da beslemeyi bayagi azaltti kursaklari eskisi kadar cok sismiyor. Bu normal mi? Tabiki eskisi kadar cok sarkmamasi gerekir ama bayagi ufak geldi bana. Birde yem kirma alistirmasi icin neler yapmami onerirsiniz?
hayvansal protein ve yağ kullanıyor musunuz?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
İyi aksamlar. Yavrular neredeyse 35 gunluk oldular. Hala yoluyor anne baba buna cozum bulamadim. Yuvaliktan surekli atliyorlar. Artik anne baba da beslemeyi bayagi azaltti kursaklari eskisi kadar cok sismiyor. Bu normal mi? Tabiki eskisi kadar cok sarkmamasi gerekir ama bayagi ufak geldi bana. Birde yem kirma alistirmasi icin neler yapmami onerirsiniz?
Yavruyken kursak çok belirgin oluyor, kuş büyüdükçe kursak ve göğüs kafesi birbirine iyice yaklaşıyor o yüzden çok belli olmuyor fakat yine de dolması lazım. Yumurta maması vermeye devam edin. Yolma durmazsa ve beslemeyi bırakırlarsa farklı bir yere alıp dal darı verebilirsiniz. Kursak kontrolüne devam edip duruma göre elle besleyin. Zaten 35 günlük oldukları için bir sabah bir de akşam beslemeniz yeterli olacaktır. Normal şartlarda en az 6 haftalık olmadan yuvada kalmaları gerek ama her çift iyi ebeveyn olmuyor maalesef.

alpdemm

Aktif Üye
Yavruyken kursak çok belirgin oluyor, kuş büyüdükçe kursak ve göğüs kafesi birbirine iyice yaklaşıyor o yüzden çok belli olmuyor fakat yine de dolması lazım. Yumurta maması vermeye devam edin. Yolma durmazsa ve beslemeyi bırakırlarsa farklı bir yere alıp dal darı verebilirsiniz. Kursak kontrolüne devam edip duruma göre elle besleyin. Zaten 35 günlük oldukları için bir sabah bir de akşam beslemeniz yeterli olacaktır. Normal şartlarda en az 6 haftalık olmadan yuvada kalmaları gerek ama her çift iyi ebeveyn olmuyor maalesef.
Tamamdir tesekkurler :) kursak beslemekten korkuyorum o sebeple en iyi ihtimal gagadan bir sekilde beslemeye calisirim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Normal bir süreç. Artık kafes içinde zaman geçirirler. Yavaştan yem kırmaya başlarlar. Kafes tabanında dışkı düşmeyecek konumda yayvan bir kapta aspur ağırlıklı darı karışımı koyun. Daldarı koyun. Kolay olandan kırmaya başlarlar. Yumurta haşlayıp yine kafes tabanına koyun. Tünekte durmaya başladıklarında anne babadan ayırabilirsiniz.

alpdemm

Aktif Üye
Normal bir süreç. Artık kafes içinde zaman geçirirler. Yavaştan yem kırmaya başlarlar. Kafes tabanında dışkı düşmeyecek konumda yayvan bir kapta aspur ağırlıklı darı karışımı koyun. Daldarı koyun. Kolay olandan kırmaya başlarlar. Yumurta haşlayıp yine kafes tabanına koyun. Tünekte durmaya başladıklarında anne babadan ayırabilirsiniz.
Tamamdir tesekkurler semiha hanim

alpdemm

Aktif Üye
Semiha hanim bebekler tunekte biraz biraz duruyorlar artik. Baba hala arada bir besliyor bagirmaya basladiklarinda ama geri kalan zamani anne baba grnelde yuvalikta geciriyor. Yavrular yenmlikten yiyor gibi yapiyor ama emin olamiyorum cunku yaklasinda yanlarina kaciyorlar. Disari alipta onlerine daldari veya aspur verdigimde de tepki vermiyorlar.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Semiha hanim bebekler tunekte biraz biraz duruyorlar artik. Baba hala arada bir besliyor bagirmaya basladiklarinda ama geri kalan zamani anne baba grnelde yuvalikta geciriyor. Yavrular yenmlikten yiyor gibi yapiyor ama emin olamiyorum cunku yaklasinda yanlarina kaciyorlar. Disari alipta onlerine daldari veya aspur verdigimde de tepki vermiyorlar.
Yem gevelemeye başladılarsa haftasına kalmaz yem kırar ozaman ayırırsınız. Siz daldarı ve aspur yoğun yem koyun.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yaa 😍 maşallah çok güzeller. Uçuş tüyleri tam uçmada sıkıntı yaşamazlar. Eğer zamanınız varsa ayırın el besleme yaparsınız sizede kolayca alışmış olurlar.

alpdemm

Aktif Üye
Yaa 😍 maşallah çok güzeller. Uçuş tüyleri tam uçmada sıkıntı yaşamazlar. Eğer zamanınız varsa ayırın el besleme yaparsınız sizede kolayca alışmış olurlar.
Semiha hanim iyi aksamlar. Ben bu aksam bebekleri ayirmayi dusunuyorum. Fakat hala yem kirip kirmadiklarina emin degilim. Birde bebekleri hic su icerken gormedim ayirdigimda su isini nasil cozmem gerekiyor? Birde konuya atilan tabloda gunde 2 kez 12-16 ml kursaktan besle.em gerektigi yaziyor ama gozume cok gibi geldi kursaklarini patlatmiyayim sonra :)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayırın kafese suda takın. İlk zamanlar vereceğiniz mamadan suyu karşılar. İlk bir iki gün yem konusunda zorlanırlar ama alışırlar. Sizin beslemeniz doyurmak için değil güçten düşmemeleri için. Sabah ve akşam 10 ml yeterli bence. O ölçü baya fazla. Acıktıkçada kırmak için uğraşırlar. Yine ilk zamanlar takviyelerini hangi günde veriyorsanız o gün direk bir mama öğününe ekleyebilirsiniz . Su içmeyecekleri için takviyesiz kalmamış olurlar.

alpdemm

Aktif Üye
Ayırın kafese suda takın. İlk zamanlar vereceğiniz mamadan suyu karşılar. İlk bir iki gün yem konusunda zorlanırlar ama alışırlar. Sizin beslemeniz doyurmak için değil güçten düşmemeleri için. Sabah ve akşam 10 ml yeterli bence. O ölçü baya fazla. Acıktıkçada kırmak için uğraşırlar. Yine ilk zamanlar takviyelerini hangi günde veriyorsanız o gün direk bir mama öğününe ekleyebilirsiniz . Su içmeyecekleri için takviyesiz kalmamış olurlar.
Tamamdir.Cok tesekkurler

alpdemm

Aktif Üye
İyi aksamlar. Ben yavrulari 2 gun once ayirdim. Gunde en az 2 kere aksam ve sabah olmak uzere kursaktan besliyorum. Aksam geldigimde kursaklarinda ufaktan tohumlar gorunuyor ikisininde buyuk ihtimal yem de yiyorlar. Kafeslerini bugun bu sekilde ayarladim. Anne ve babanin dibinde. Bu kadar yakin olmalari egitimleri icin sorun olur mu? Cunku cok fazla elde durmadan hemen kacma pesindeler. Yani bu kadar sultanin ic ice yan yana durmasi yabanilestirir mi? Evcillestirmek icin sorun yasatir mi? :) birde kafeslerini bu sekilde yerlestirdim biraz yogun farkindayim ama tavsiyelerinizle duzeltecegim

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gün içinde bu şekilde dursalarda eğitimlerini ilk hafta elinize alışana kadar tek vermeniz uygun olur. Size alışınca hep beraber de olsalar kaçmazlar.

alpdemm

Aktif Üye
Merhabalar. Bebeklerimiz buyudu tuyleri tamamlandi acaba ne zaman ilk tuy dokumu olur :) grey gibi olan biraz mirildanir gibi sesler cikariyor umarim erkek olur diye bakiyorum su an :) birde ben bu bebekleri bir turlu evcillestiremiyorum. Yorulmadan ele gelmiyorlar. Parmaga adim atip hemen ucuyorlar. Yorduktan sonra biraz duruyorlar. İlk baslarda parmaga gelip bekliyorlardi simdi hemen ucuyorlar. Ne yapmami tavsiye edersiniz?

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İlk tüye daha çok var ☺ önce bebek tüylerine kavuşsunlar 🤣

4 5 aylık gibi döküyorlar ortalama. İkisi bir arada diğer kuşlarda aynı ortamda olurea eğitmek zor oluyor. Ayrı odaya alıp eğitmeyi deneyin.

alpdemm

Aktif Üye
İlk tüye daha çok var ☺ önce bebek tüylerine kavuşsunlar 🤣

4 5 aylık gibi döküyorlar ortalama. İkisi bir arada diğer kuşlarda aynı ortamda olurea eğitmek zor oluyor. Ayrı odaya alıp eğitmeyi deneyin.
Bu internette evcil arkadaslarini paylasanlari izliyorum hep ic ice bakiyorlar acaba diye sansimi denemek istemistim :)