• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanı Çiftleşmesi

alpdemm

Aktif Üye
Merhabalar tekrardan. Daha once konu acmistim 2 lutinom ciftlesmis gibi yapmislardi ve ikiside disi cikmisti uste cikan kizginlik yumurtasi yapmisti. O yuzden yeni aldigim disi lutinoyu verip erkek oldugu soylenen bir sultan aldim hatta @Şehmus BAKIR beyede whatsappdan sordum oda erkek oldugunu dusunmustu.
İlk ekledigim fotografta kendisi olacak. Birde belki hatirlarsiniz diskisinda sorun olan baska bir erkek sultanim vardi onu egitmek ve ayri tutmayi dusundugum farkli kafesteydi. Oda 2. Fotografta olacak. Cunku kendisi cok uysal ve net melodik otusleri var. Neyse disi sultanimda ve bu egitmek istedigim erkek diskilarinda hala sorun oldugu icin yumurta mamasi hazirlayip icine zeolit koyup ikisini cikartip mama yemelerini izlerken son aldigim erkek soylenen kusunda kaba yaklasmaya calistigini farkettim kafes icinden kiyamayip onuda cikardim 3 u birlikte mamayi yemeye basladilar. Sonra erkek sandigimiz kafasini egip kuyrugu kaldirip vik vik yapmaya baslayinca yine ne sanssizim diye dusunurken bu sefer egitmek istedigim erkek, erkek bildigimizin ustune cikti onunda videosunu ekleyecegim. Sizce ne yapmaliyim? Bu altta olan kesin disimi simdi? Egitmek istedigim erkekle bu erkek sandigimizi bir kafes yapip yuvalik takmalimiyim? Ne yapacagimi sasirdim tekrardan bu kadar erkek olduguna emin olunup verilen kuslarda hep yanilgi yasandi simdiye kadar 😅 artik bu ikisi es olmusmudur?
Yine cok uzun oldu kusura bakmayin videoyuda hemen alta ilistiricem.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar tekrardan. Daha once konu acmistim 2 lutinom ciftlesmis gibi yapmislardi ve ikiside disi cikmisti uste cikan kizginlik yumurtasi yapmisti. O yuzden yeni aldigim disi lutinoyu verip erkek oldugu soylenen bir sultan aldim hatta @Şehmus BAKIR beyede whatsappdan sordum oda erkek oldugunu dusunmustu.
İlk ekledigim fotografta kendisi olacak. Birde belki hatirlarsiniz diskisinda sorun olan baska bir erkek sultanim vardi onu egitmek ve ayri tutmayi dusundugum farkli kafesteydi. Oda 2. Fotografta olacak. Cunku kendisi cok uysal ve net melodik otusleri var. Neyse disi sultanimda ve bu egitmek istedigim erkek diskilarinda hala sorun oldugu icin yumurta mamasi hazirlayip icine zeolit koyup ikisini cikartip mama yemelerini izlerken son aldigim erkek soylenen kusunda kaba yaklasmaya calistigini farkettim kafes icinden kiyamayip onuda cikardim 3 u birlikte mamayi yemeye basladilar. Sonra erkek sandigimiz kafasini egip kuyrugu kaldirip vik vik yapmaya baslayinca yine ne sanssizim diye dusunurken bu sefer egitmek istedigim erkek, erkek bildigimizin ustune cikti onunda videosunu ekleyecegim. Sizce ne yapmaliyim? Bu altta olan kesin disimi simdi? Egitmek istedigim erkekle bu erkek sandigimizi bir kafes yapip yuvalik takmalimiyim? Ne yapacagimi sasirdim tekrardan bu kadar erkek olduguna emin olunup verilen kuslarda hep yanilgi yasandi simdiye kadar 😅 artik bu ikisi es olmusmudur?
Yine cok uzun oldu kusura bakmayin videoyuda hemen alta ilistiricem.
Allah sabır versin🤗🦜oynuyorlar sizinle yok dişi yok erkek.. Ben bile okurken şaşırdım. Kim erkek kim dişi🤗🤗🦜🦜💓

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gözünüz aydın. Ne diyelim 😂 ama böyle ilk günden eşleşmeleri de çok enteresan . Bi tanıyın birbirinizi ne aceleniz var dimi 😂😂😂 herkese nasip olmuyor değerini bilin 🤣🤣

Bende şeye takıldım. Bu kuşu size nasıl erkek diye verdiler. Yavru değil bu ortada. Ne dediler mesela cayır cayır ötüyor mu? Melodik ötüşü varmıymışta erkek demişler. 🤔

alpdemm

Aktif Üye
Gözünüz aydın. Ne diyelim 😂 ama böyle ilk günden eşleşmeleri de çok enteresan . Bi tanıyın birbirinizi ne aceleniz var dimi 😂😂😂 herkese nasip olmuyor değerini bilin 🤣🤣

Bende şeye takıldım. Bu kuşu size nasıl erkek diye verdiler. Yavru değil bu ortada. Ne dediler mesela cayır cayır ötüyor mu? Melodik ötüşü varmıymışta erkek demişler. 🤔
Aslinda ayri kafeslerde 1 hafta kadar bi bakistilar belki ordan asinalik oldugu icin acele etmislerdir bilmiyorum 🤔 bende iki disi ayni kafeste yakinlassinlar diye bekliyorum 😅 neyse bir yandan sevindim bir yandan uzuldum kizima bir turlu beyfendi bulamadik 😂

Bende onu anlamiyorum aslinda ilcede baya bilgili diye dusundugumuz bir petshopcu. Baya ince detay filan yorumluyor aslinda :) surekli dukkanda durmuyor elemani filan oluyor incelememistir, elemanin soyledigine kulak vermistie diye umit ediyorum 😊 sadece erkek oldugunu soyledi bende geldiginden beri hic melodik ottugunu duymadim hatta baykus gibi ses cikariyor cok yaklasinca. Zorda kalmadikca isirmiyor ama elden cok korkuyor. Bugun bu olay olmasaydi bende fotolarini cekmistim foruma sorucaktim erkekmi disi mi diye 😅 hatta bundan once bir lutinosu vardi gercekten guzel melodik otuyordu babacik filan da diyor dedi once onu alip geldik fakat tuy hastasi oldugunu farkettim. Hicbir sekilde belli olmuyor disaridan bakinca cok ilgincti ertesi gun onu verip bunu aldik iste.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Nerede ikamet ediyordunuz belki güzel bir erkek için yardımcı olunur.

alpdemm

Aktif Üye

Merhaba tekrardan. Bu ciftlesme uzerinden 8 gun gecti ama hic yumurta filan gorunmuyor. Ortalama ne kadar sure sonra yumurta cikmasi gerekir?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba tekrardan. Bu ciftlesme uzerinden 8 gun gecti ama hic yumurta filan gorunmuyor. Ortalama ne kadar sure sonra yumurta cikmasi gerekir?
Genelde ilk çiflteşmeden sonra bir iki hafta içerisinde ilk yumurta gelir 👍🏻

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yuvaya girme durumları nasıl. Biyolojik olarak sıkıntıları yoksa İki haftayı bulur. Sonrasında düzenli olarak çiftleşme devam etti mi? kafes dışına çıkarmayın bu süreçte

alpdemm

Aktif Üye
3-4 gun sureyle cok fazla ciftlesme yaptiklarini kendim gordum. Sonrasinda sanirim hic yapmadilar. Disi baslarda giriyordu 2 gundur cok fazla girmiyor yuvaliga. Erkek girip girip cikiyor. Kafesten pek cikartmiyorum hatta fazla temizlik bile yapmiyorum rahatsiz olmasinlar diye. Yemek yemeleri gayet iyi geldi bana extradan yapmam gereken sey var mi acaba?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafesten hiç çıkarmayın. Sadece yem ve temizlik için yaklaşın. Daha çok erkek girer yuvaya. Dişi girip bir bakar çıkar. Yumurtlar çıkar vs. Görevin çoğunu genelde erkek üstlenir. Dediğim gibi biyolojik olarak sorunları yoksa iki haftadan sonra gelir yumurta.

alpdemm

Aktif Üye
Kafesten hiç çıkarmayın. Sadece yem ve temizlik için yaklaşın. Daha çok erkek girer yuvaya. Dişi girip bir bakar çıkar. Yumurtlar çıkar vs. Görevin çoğunu genelde erkek üstlenir. Dediğim gibi biyolojik olarak sorunları yoksa iki haftadan sonra gelir yumurta.
Tamam takip edeyim o zaman tesekkurler :)

alpdemm

Aktif Üye
Tekrardan merhabalar. Simdi yeni bir sorunum var gibi. Erkek disiyi kenara dogru skistirip kanat ustunden ufak ufak tuy koparmaya calisiyor yani yoluyor gibi. Oyle etrafa tuy filan gelmiyor veya diside bolgesel kellesme filamda gormedim fakat bazen disiyi acidan bagirtacak kadar zorluyor. Hic kavga etmediler yada ben gormedim. Sorun yok devamli ciftlesiyoelar ve yuvaya girip uzun sure kaliyorlar neden olabilir ne yapmaliyim?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Takip edin eğer yumurta gelirse ve huysuzluğu devam ederse üçüncü yumurtadan sonra erkeği ayırırsınız.

alpdemm

Aktif Üye
Takip edin eğer yumurta gelirse ve huysuzluğu devam ederse üçüncü yumurtadan sonra erkeği ayırırsınız.
Simdi dikkat ettim erkek disiye yanasiyor boynuna filan yaslanmaya calisiyor disi orali olmayinca yolmaya calisiyor. Ben yanlarindayken direk yolmaya uzaniyor gibiydi simdi uzaktan baktim sirnasiyl karsilik alamayinca basliyor 😅