Sizler sağolun.
Bütün suçu kendime alıyorum , parazit olsa da arkadaşımın kursaktan besleme konusunu keşke engellseydim o da tecrübeliydi güvendik ama olmadı
Dünyanın en sosyal en neşeli en uslu kuşu biraz önce inleye inleye nefes alamadan ebediyete gitti.
Sabah veterinere gittiğimde ayakkabı kutusunun içerisinde hava verilirken, kafasını son bi gayretle kaldırıp, bana bakıp “babacık” demişti en son ağzından çıkan kelimeydi.
Peki abla soluk borusu yırtıldıysa dönüşü yok muydu ? Veteriner ciğer dedi ve antibiyotik verdi zaten ilk dozu alınca yenik düştü. Hava makinesi bile almıştım ama dayanamadı.
Sizler sağolun.
Bütün suçu kendime alıyorum , parazit olsa da arkadaşımın kursaktan besleme konusunu keşke engellseydim o da tecrübeliydi güvendik ama olmadı
Dünyanın en sosyal en neşeli en uslu kuşu biraz önce inleye inleye nefes alamadan ebediyete gitti.
Sabah veterinere gittiğimde ayakkabı kutusunun içerisinde hava verilirken, kafasını son bi gayretle kaldırıp, bana bakıp “babacık” demişti en son ağzından çıkan kelimeydi.
Peki abla soluk borusu yırtıldıysa dönüşü yok muydu ? Veteriner ciğer dedi ve antibiyotik verdi zaten ilk dozu alınca yenik düştü. Hava makinesi bile almıştım ama dayanamadı.
Beslerken zarar görür, kılcal damarlar yırtılır kan oturur ablacım, yada akciğerlerine mama kaçar ilk 1-2 dakika içinde kaybedilir, nefes alamaz boğulurbesleme sonrası yaşıyor fakat %99 yırtıldı, troid bezi hemen büyür böyle durumlarda korumaya alır, kanama olduğu için kurtulma şansı yoktur,
Veteriner nasıl ciğer diyor, mama kaçsa hemen boğulur, neye göre ciğer dedibesleme yapmadan var mıydı sorun
Besleme öncesi durumu bu kadar vahim değildi. Sabah gördüğümde anormal bi durum belliydi hemen veterinere götürdüm bende. Durumu da izah ettim. Soluk borusu demediler ciğerlerde pnömani gelişmiş antibiyotik, hava ve ağrı kesici verdi herhangi bi cerrahi müdahale kuşlara olmazmış.röntgende çektiler dışkı testi de yaptılar ama durumun ciğerlerden olduğunu söylediler
Besleme öncesi durumu bu kadar vahim değildi. Sabah gördüğümde anormal bi durum belliydi hemen veterinere götürdüm bende. Durumu da izah ettim. Soluk borusu demediler ciğerlerde pnömani gelişmiş antibiyotik, hava ve ağrı kesici verdi herhangi bi cerrahi müdahale kuşlara olmazmış.
Dediğiniz gibi artık geri gelmeyecek.
Büyük bi vicdanda duyuyorum, kursaktan beslemeye izin vermesem ya da veterinere götürüp , antibiyotik falan hırpalanmasına müsade etmesem acaba yaşae mıydı, diye ?
Çünkü aramızda ki bağ geçen 8-9 aylık süreçten daha fazlaydı karşılıklı aidiyet ve sevgi vardı. İnanılmaz üzüldüm ve kendimi suçluyorum. Bir daha başka bi kuşun hayatına dokunup onu sahiplenemem.
Demek ki ben kuşa bakamıyorum ya da beceremiyorum.Başka kuşların da vebali olmak istemiyorum
Dediğiniz gibi artık geri gelmeyecek.
Büyük bi vicdanda duyuyorum, kursaktan beslemeye izin vermesem ya da veterinere götürüp , antibiyotik falan hırpalanmasına müsade etmesem acaba yaşae mıydı, diye ?
Çünkü aramızda ki bağ geçen 8-9 aylık süreçten daha fazlaydı karşılıklı aidiyet ve sevgi vardı. İnanılmaz üzüldüm ve kendimi suçluyorum. Bir daha başka bi kuşun hayatına dokunup onu sahiplenemem.
Demek ki ben kuşa bakamıyorum ya da beceremiyorum.Başka kuşların da vebali olmak istemiyorum
Asla böyle düşünmeyin, hepimiz kayıplar yaşadık
Malesef acı tecrübe oluyor
Ömrünü Rabbim bu kadar biçmiş
Size arkadaş olmuş neşe getirmiş
Her canlı bir gün ölümü tadacaktır der Rabbim
Elinizden geleni yaptınız, içiniz rahat olsun
Sizlere de çok teşekkür ederim yeri geldi ufak konularda yeri geldi büyük konularda çok yardımcı oldunuz hakkınızı helal edin.
Siteyi takipte kalacağım biraz süreç geçsin belki tekrardan aranıza dönebilirim bi tane muhabbet kuşum var o bize , biz ona iyi gelelim yeter ki..
Sizlere de çok teşekkür ederim yeri geldi ufak konularda yeri geldi büyük konularda çok yardımcı oldunuz hakkınızı helal edin.
Siteyi takipte kalacağım biraz süreç geçsin belki tekrardan aranıza dönebilirim bi tane muhabbet kuşum var o bize , biz ona iyi gelelim yeter ki..
Pnömoni geliştiyse enfeksiyon vardır, elle besleme trake kısmına mama basılırken orada var olan bir sorunu artırmış olabilir, kendinizi suçlamayın, aç kalsaydı daha kötü olurdu