• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Acil Yardım

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kendinizi suçlamayın lütfen 🙏 Aç kalmaması önemliydi bazen ne yaparsanız yapın olmuyor, Rabbimiz ne derse o 🤲 Başınız sağolsun 😞

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sizler sağolun.
Bütün suçu kendime alıyorum , parazit olsa da arkadaşımın kursaktan besleme konusunu keşke engellseydim o da tecrübeliydi güvendik ama olmadı
Dünyanın en sosyal en neşeli en uslu kuşu biraz önce inleye inleye nefes alamadan ebediyete gitti.

Sabah veterinere gittiğimde ayakkabı kutusunun içerisinde hava verilirken, kafasını son bi gayretle kaldırıp, bana bakıp “babacık” demişti en son ağzından çıkan kelimeydi.
Malesef soluk borusu yırtıldı😔🤲başınız sağ olsun Allah sabır versin inşallah 😔🤲

Jorjos

Yeni Üye
Malesef soluk borusu yırtıldı😔🤲başınız sağ olsun Allah sabır versin inşallah 😔🤲
Peki abla soluk borusu yırtıldıysa dönüşü yok muydu ? Veteriner ciğer dedi ve antibiyotik verdi zaten ilk dozu alınca yenik düştü. Hava makinesi bile almıştım ama dayanamadı.

Erenb51

Aktif Üye
Sizler sağolun.
Bütün suçu kendime alıyorum , parazit olsa da arkadaşımın kursaktan besleme konusunu keşke engellseydim o da tecrübeliydi güvendik ama olmadı
Dünyanın en sosyal en neşeli en uslu kuşu biraz önce inleye inleye nefes alamadan ebediyete gitti.

Sabah veterinere gittiğimde ayakkabı kutusunun içerisinde hava verilirken, kafasını son bi gayretle kaldırıp, bana bakıp “babacık” demişti en son ağzından çıkan kelimeydi.
Yaaa kıyamam😞🥺 Lütfen kendinizi suçlamayın siz onun iyiliği için kabul ettiniz başınız sağ olsun

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Peki abla soluk borusu yırtıldıysa dönüşü yok muydu ? Veteriner ciğer dedi ve antibiyotik verdi zaten ilk dozu alınca yenik düştü. Hava makinesi bile almıştım ama dayanamadı.
Beslerken zarar görür, kılcal damarlar yırtılır kan oturur ablacım, yada akciğerlerine mama kaçar ilk 1-2 dakika içinde kaybedilir, nefes alamaz boğulur😔besleme sonrası yaşıyor fakat %99 yırtıldı, troid bezi hemen büyür böyle durumlarda 😔korumaya alır, kanama olduğu için kurtulma şansı yoktur,
Veteriner nasıl ciğer diyor, mama kaçsa hemen boğulur, neye göre ciğer dedi🤷besleme yapmadan var mıydı sorun

Jorjos

Yeni Üye
Besleme öncesi durumu bu kadar vahim değildi. Sabah gördüğümde anormal bi durum belliydi hemen veterinere götürdüm bende. Durumu da izah ettim. Soluk borusu demediler ciğerlerde pnömani gelişmiş antibiyotik, hava ve ağrı kesici verdi herhangi bi cerrahi müdahale kuşlara olmazmış.röntgende çektiler dışkı testi de yaptılar ama durumun ciğerlerden olduğunu söylediler

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Besleme öncesi durumu bu kadar vahim değildi. Sabah gördüğümde anormal bi durum belliydi hemen veterinere götürdüm bende. Durumu da izah ettim. Soluk borusu demediler ciğerlerde pnömani gelişmiş antibiyotik, hava ve ağrı kesici verdi herhangi bi cerrahi müdahale kuşlara olmazmış.
Zatürre, öksürük nefes darlığı var mıydı, hızlı hızlı kısa kısa nefes almalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hafif titremeleri mevcuttu nefes alışverişleri bazen hızlı olabiliyordu ama şüphelenecek tarzında değil çünkü uzun süre uçtuğunda oluyordu sadece.
Kuşlar çok gizli tutarlar hastalıklarını, bir bakteri üşütme ile yerleşebilir😔🤲bilemeyiz, net çözüm rontgendir
O artık cennet kuşu 🤲😊özgürce uçsun 😔

Jorjos

Yeni Üye
Dediğiniz gibi artık geri gelmeyecek.
Büyük bi vicdanda duyuyorum, kursaktan beslemeye izin vermesem ya da veterinere götürüp , antibiyotik falan hırpalanmasına müsade etmesem acaba yaşae mıydı, diye ?
Çünkü aramızda ki bağ geçen 8-9 aylık süreçten daha fazlaydı karşılıklı aidiyet ve sevgi vardı. İnanılmaz üzüldüm ve kendimi suçluyorum. Bir daha başka bi kuşun hayatına dokunup onu sahiplenemem.
Demek ki ben kuşa bakamıyorum ya da beceremiyorum.Başka kuşların da vebali olmak istemiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dediğiniz gibi artık geri gelmeyecek.
Büyük bi vicdanda duyuyorum, kursaktan beslemeye izin vermesem ya da veterinere götürüp , antibiyotik falan hırpalanmasına müsade etmesem acaba yaşae mıydı, diye ?
Çünkü aramızda ki bağ geçen 8-9 aylık süreçten daha fazlaydı karşılıklı aidiyet ve sevgi vardı. İnanılmaz üzüldüm ve kendimi suçluyorum. Bir daha başka bi kuşun hayatına dokunup onu sahiplenemem.
Demek ki ben kuşa bakamıyorum ya da beceremiyorum.Başka kuşların da vebali olmak istemiyorum
Asla böyle düşünmeyin, hepimiz kayıplar yaşadık
Malesef acı tecrübe oluyor
Ömrünü Rabbim bu kadar biçmiş🤲
Size arkadaş olmuş neşe getirmiş
Her canlı bir gün ölümü tadacaktır der Rabbim 🤲😊
Elinizden geleni yaptınız, içiniz rahat olsun 🤲

Jorjos

Yeni Üye
Sizlere de çok teşekkür ederim yeri geldi ufak konularda yeri geldi büyük konularda çok yardımcı oldunuz hakkınızı helal edin.
Siteyi takipte kalacağım biraz süreç geçsin belki tekrardan aranıza dönebilirim:) bi tane muhabbet kuşum var o bize , biz ona iyi gelelim yeter ki..

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sizlere de çok teşekkür ederim yeri geldi ufak konularda yeri geldi büyük konularda çok yardımcı oldunuz hakkınızı helal edin.
Siteyi takipte kalacağım biraz süreç geçsin belki tekrardan aranıza dönebilirim:) bi tane muhabbet kuşum var o bize , biz ona iyi gelelim yeter ki..
Helâl olsun ne demek, her zaman bekleriz, yolunuz açık olsun 🤲

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Pnömoni geliştiyse enfeksiyon vardır, elle besleme trake kısmına mama basılırken orada var olan bir sorunu artırmış olabilir, kendinizi suçlamayın, aç kalsaydı daha kötü olurdu 🙏

Üst Alt