• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Acil Yardım

Jorjos

Yeni Üye
Bugün ilaçlar elime ulaştı . Şehmuz abi ile de iletilime geçtim yardımcı oldu.
Şimdi sebze ve meyveyle hiç arası yok doğal olarak zeolit tozunu mamayla karıştırıp kursaktan vermeyi denedim iğneyi öyle kursağına kadar sokmadım. Ama şırınganın iğnesini çıkarıp gagasından verdim baya bi yedi , yemine de çok az koydum.
Vilmectin’i de uyguladım.

Düzelmesini gözlemlememiz için kaç gün beklemeliyiz.?

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Bugün ilaçlar elime ulaştı . Şehmuz abi ile de iletilime geçtim yardımcı oldu.
Şimdi sebze ve meyveyle hiç arası yok doğal olarak zeolit tozunu mamayla karıştırıp kursaktan vermeyi denedim iğneyi öyle kursağına kadar sokmadım. Ama şırınganın iğnesini çıkarıp gagasından verdim baya bi yedi , yemine de çok az koydum.
Vilmectin’i de uyguladım.

Düzelmesini gözlemlememiz için kaç gün beklemeliyiz.?
Zeolit tozu düzenli kullanımda etki edecektir fakat yemine toz ürünler serpmeniz tozun dibe çökmesine sebebiyet vereceğinden dolayı kuşlarımız bundan faydalanamamakta sebze meyve üstüne serpiştirip veyahut el besleme maması ile verilmesi en verimli sonuçları verir. Bildiğim kadarı ile vilmectin 30 gün sonra bir daha uygulanmalı.

Jorjos

Yeni Üye
3. Gün zeolitli besleme ile dışkı bu şekilde kursaktan veremiyorum mamayı elime alıp ağzının kenarından sabırla zorla veriyorum. Ufak bi rokanın üstüne serpip yemesini bekliyeyim mi ?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Zeolit tozu düzenli kullanımda etki edecektir fakat yemine toz ürünler serpmeniz tozun dibe çökmesine sebebiyet vereceğinden dolayı kuşlarımız bundan faydalanamamakta sebze meyve üstüne serpiştirip veyahut el besleme maması ile verilmesi en verimli sonuçları verir. Bildiğim kadarı ile vilmectin 30 gün sonra bir daha uygulanmalı.
Vilmectin 2-3 ay sonra tekrarlanır
İlk doz ensesine 1 damla yapılır, masaj ile deriye tam temas edilir, 10 gün sonra tekrar uygulanır
2-3 ay sonra 2 doz tekrarlanır

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
3. Gün zeolitli besleme ile dışkı bu şekilde kursaktan veremiyorum mamayı elime alıp ağzının kenarından sabırla zorla veriyorum. Ufak bi rokanın üstüne serpip yemesini bekliyeyim mi ?
Verebilirsiniz, dışkı toparlamış koltuk üstü değil de beya peçete üzerine net görünür, idrar görünmüyor

Jorjos

Yeni Üye
Dün akşam bi arkadaş ziyaretimize geldi kuşumdan ona bahsettiğim de mamayı kendisi kursaktan verebileciğini söyledi. Kendisi kuş yetiştirici ve tecrübeli biri ancak kuşa besledikten sonra kuşta anormal bi durumlar oluştu gagası biraz açık kafesin tabanında göğsünün üstüne çöküyor boğaz çevresine falan dokundurmuyor ciyak ciyak bağırıyor. Sabah kalktığımda değişen bi durum yok ne yapılabilinir sanki boğazının altı şiş gibi , yanlış bişey yapmış olabilir mi ?hızlı nefes alıp veriyor gagası açık şekilde ve uçmaya mecali yok

Son düzenleme:

Jorjos

Yeni Üye
Boğazın altı şişmiş gibi acaba yanlış mı besledi yada bi sorun mu var

Ekli dosyalar

Jorjos

Yeni Üye
Aspire olmuş, ciğerlerinde pnomani varmış ilaç tedavisi başladı dönüşü zor ama uğraşlım dedi.
Kursaktan besleyen arkadaş ciğerlerine hamle yapmış dedi

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aspire olmuş, ciğerlerinde pnomani varmış ilaç tedavisi başladı dönüşü zor ama uğraşlım dedi.
Kursaktan besleyen arkadaş ciğerlerine hamle yapmış dedi
Soluk borusunu zedeledi ise ilk 24 saat önemli boynunda iç kanama var mı, gözükür, morarma şeklinde

Son düzenleme:

Jorjos

Yeni Üye
Veterinere gittim onun söyledikleri abla ilaç ve hava tedavisi verdi

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Enfeksiyon olduğu dışkıda belliydi ancak pnömoni yani zatürre riskli bir hastalık Rabbimden umut kesilmez 🤲 Çok geçmiş olsun 🌸

Jorjos

Yeni Üye
An itibari ile kaybettik kuşumuzu.

Veterinerin haftaya kontrol randevusunu da iptal ettim. Sizlere ilgi alakanız için teşekkür ediyorum.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Başınız Sağ Olsun 🥺

Jorjos

Yeni Üye
Sizler sağolun.
Bütün suçu kendime alıyorum , parazit olsa da arkadaşımın kursaktan besleme konusunu keşke engellseydim o da tecrübeliydi güvendik ama olmadı
Dünyanın en sosyal en neşeli en uslu kuşu biraz önce inleye inleye nefes alamadan ebediyete gitti.

Sabah veterinere gittiğimde ayakkabı kutusunun içerisinde hava verilirken, kafasını son bi gayretle kaldırıp, bana bakıp “babacık” demişti en son ağzından çıkan kelimeydi.

Ekli dosyalar

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Sizler sağolun.
Bütün suçu kendime alıyorum , parazit olsa da arkadaşımın kursaktan besleme konusunu keşke engellseydim o da tecrübeliydi güvendik ama olmadı
Dünyanın en sosyal en neşeli en uslu kuşu biraz önce inleye inleye nefes alamadan ebediyete gitti.

Sabah veterinere gittiğimde ayakkabı kutusunun içerisinde hava verilirken, kafasını son bi gayretle kaldırıp, bana bakıp “babacık” demişti en son ağzından çıkan kelimeydi.
Kendinizi Suçlamayın. Bizde Hatalar Yaptık. İyi Olsun Diye.Sizin Suçunuz Degil Kendinizi Suçlamayın Lütfen. Siz Elinizden Geleni Yaptınız. Diğer Tüm Çocuklarımız gibi Melek Oldular. Keşke Yaşasaydı. Forumda Gördüğüm An üzülüyorum. Elimizden Bir şey Gelmiyor. Allah'ın Takdiri. 😔🙏

Son düzenleme:
Üst Alt