• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Acil Yardım

Jorjos

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.
Daha önce siteden açtığım konulardan belki bilirsiniz.Benim bir tane sultan papağanım ve bir de muhabbet kuşum var.
Ancak şu son bir ayda net olarak gözlemlediğim sultan papağanın bizimle iletişime geçmemesi.
Yani önceden yanımıza gelir biz tekrar ederdik hepsini o da söylerdi, kelime haznesi çok geniş ancak bize geldiğinde bir aydır kesinlikle tekrar etmiyor biz yokken bülbül gibi şakıyor. Aidiyetinde bi sorun yok bizi görünce çıldırıyor omuzumuza geliyor ama söylediklerimizi tekrarlayan kuş artık bizle konuşmuyor.
Daha çok kafesinin altına gidip yemliğiyle, öteki muhabbet kuşu il konuşuyor.

Bu konu üstünde çok durmaya gerek var mı ? Bi sorun var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim.

Demir E.

Paylaşımcı
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.
Daha önce siteden açtığım konulardan belki bilirsiniz.Benim bir tane sultan papağanım ve bir de muhabbet kuşum var.
Ancak şu son bir ayda net olarak gözlemlediğim sultan papağanın bizimle iletişime geçmemesi.
Yani önceden yanımıza gelir biz tekrar ederdik hepsini o da söylerdi, kelime haznesi çok geniş ancak bize geldiğinde bir aydır kesinlikle tekrar etmiyor biz yokken bülbül gibi şakıyor. Aidiyetinde bi sorun yok bizi görünce çıldırıyor omuzumuza geliyor ama söylediklerimizi tekrarlayan kuş artık bizle konuşmuyor.
Daha çok kafesinin altına gidip yemliğiyle, öteki muhabbet kuşu il konuşuyor.

Bu konu üstünde çok durmaya gerek var mı ? Bi sorun var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim.
Bence korkulacak bir konu değil, yanina arkadaş istiyor olabilirmi acaba ben öyle düşündüm. Papağanıniz kaç yaşında acaba

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gayet normal kafasına göre takılıyor 😂

Jorjos

Yeni Üye
Tekrardan sizleri rahatsız edeceğim 2-3 gün önce konu açmıştım bizimle konuşmuyor diye. Dün ve bugün halsizliği gözüme çarptı normalde asla yerde yürümez ama şu iki gündür yere inip ,bana geldiğinde de ufak bi ciyaklaması var ara ara.

Sürekli kendini kabartıp, kafasını silkeliyor( tozları atmak için yaptığı hareket).
dışkısının yeşili uzun, ishale çalıyor bazen.
IMG_4520.jpegIMG_4524.jpegIMG_4523.jpeg

Jorjos

Yeni Üye
B vitamini olsun proboyotik ve multivitamini olsun günleri şaşmadan kullanıyorum. Hepsini mamaistten aldım. Grit kumumuz , mineral bloğumuz ve kalamak kemiğimizde mevcut Oda sıcaklığımız 25 derece herhangi bi hava akımımız yok. Kanat altında kopmaya yakın bi tüy var, süreklide silkeleniyor kendini kabartıp.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Beyaz peçete üzerine yaptığı dışkı resmini paylaşabilir misiniz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok hafif enfeksiyon var gibi kekik çayı yapıp verin içsin

Jorjos

Yeni Üye
Çok hafif enfeksiyon var gibi kekik çayı yapıp verin içsin
Pazartesi gerwit
Çarşamba probiyotik
Cuma b vitamini yapıyorum.
Bunlar da herhangi birini sıklaştırayım mı ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tekrardan sizleri rahatsız edeceğim 2-3 gün önce konu açmıştım bizimle konuşmuyor diye. Dün ve bugün halsizliği gözüme çarptı normalde asla yerde yürümez ama şu iki gündür yere inip ,bana geldiğinde de ufak bi ciyaklaması var ara ara.

Sürekli kendini kabartıp, kafasını silkeliyor( tozları atmak için yaptığı hareket).
Ekli dosyayı görüntüle 74914Ekli dosyayı görüntüle 74915Ekli dosyayı görüntüle 74916
ACİL zeolit tozu kullanmalısınız
İç parazit var dışkıda, parazit döküyor
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Acilll
Dış parazit damlası da yapın acilen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin mamaist.com dan veya veteriner malzemesi satan yerden, veteriner kliniği buralarda da olabilir
Kuş bağırsakta ki paraziti döküyor çok ilerlemiş
Zeolit tozu çözer tertemiz yapar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Ekli dosyayı görüntüle 74914Ekli dosyayı görüntüle 74915Ekli dosyayı görüntüle 74916
2.fotoğraf net belli oluyor, bu yakışıklı biran evvel zeolit tozunu yesin döksün kurtulsun

dero

Yeni Üye
2.fotoğraf net belli oluyor, bu yakışıklı biran evvel zeolit tozunu yesin döksün kurtulsun
Demet hanım, parazit olduğunu ince uzun görünen dışkıdan mı anladınız yoksa peçete üzerindeki leke bırakmış olanlardan mı?

Jorjos

Yeni Üye

bütün akşam böyleydi. Evet bazen melodik ötüyor keyifli hareketler yapıyor ama omzuma gelip sürekli uyumak istiyor

Jorjos

Yeni Üye
IMG_4532.jpeg

boynunun altında deri ve kapsüller gözükmeye başladı. Yolmuş kendini dediğiniz ilaçların hepsini sipariş verdim. Ekstra bu bölgeye bişey yapmamı önerir misiniz ?

Üst Alt