Merhaba. Daha önce bir konuda muhabbet kuşumun çok su içtiğinden bahsetmiştim. Bu durumu iyice gözlemledim ve yabancı kaynaklardan da araştırma yaptım. yeni yem kırmaya başladığı için yemleri kırmakta zorlanabiliyordu ve kabuklu yem yediği için bunları çıkartıyordu. Ben de daha küçük taneli yeme geçmiştim. Çok su içme tahminimce diyet değişikliğinden kaynaklı oldu çünkü yeni yeme geçmeden önce bu durum yoktu ve su içmeyi yeni yemi yedikten sonra yapmaya başladı. Çünkü kuş gündüzleri yemek yemiyor. Ara ara dışarıdayken ben dal darı verdiğim zaman yemek yiyor. Gündüzleri çok hareketli işi gücü oyun. Ancak akşam olduğu vakit çok gariptir ki resmen kendisine saatlik diyet düzeni yapmış gibi hiç sekmeden iftar vakitlerinde yemeğini yiyor daha sonra kendisini tımar ediyor. Suyunu içiyor bolca. Daha sonra tekrardan yemeğini yiyor. Geceye kadar biraz daha suyunu içiyor. En son salıncağına çıkıyor ve uyumaya başlıyor. Bu düzeni aslında hoşuma giden bir durum. Bununla ilgili bir problemim yok. Su içmesi de öyle oluk oluk olmadığından, gündüzleri de yem yemediği ve su içmediği için sadece yem yedikten sonra akşamları su içmesi olduğu için sizlerin de yorumlarıyla böbrek rahatsızlığı ihtimalini ortadan kaldırmak istiyorum. İlk sorum aslında bu yönde yani daha 50 günlük olması zamanında yaşanan yem problemi ve suyu yemden sonra içmesi yeni yem kırmaya başladıktan sonraki 1 aylık süreçte olağan bir durum mu? Sindirim, hazımsızlık gibi problemlerden kaynaklı mıdır? Not olarak belirteyim grit kum ve probiyotik kullanıyorum. İkinci sorum ise bu sabah aldığım dışkı fotoğrafları. Dışkısı su içtikten sonra leke bırakıyor. Bazen su içtikten sonra bu leke bırakan kısım tamamen şeffaf bazen ise bu şekilde lekeli. Su içmediği vakit yaptığı dışkıları ise olması gerektiği formunda ve lekesiz. Sizce çok su içmesi dışkıda leke yapar mı? Ve bazen lekesiz bazen ise lekeli olması hastalık belirtisi olmadığı anlamına mı gelir?
Ekli dosyayı görüntüle 6704
Örnek olarak size bu bahsettiğim dışkıları işaretledim. Suluğun altında bulunan dışkılar üstteki lekeli. Ortadaki ve sağdaki dışkı lekesiz normal dışkılar. En alttaki ise yine su içtikten sonraki sıvısı bol ama lekesiz dışkı.
Ekli dosyayı görüntüle 6704
Örnek olarak size bu bahsettiğim dışkıları işaretledim. Suluğun altında bulunan dışkılar üstteki lekeli. Ortadaki ve sağdaki dışkı lekesiz normal dışkılar. En alttaki ise yine su içtikten sonraki sıvısı bol ama lekesiz dışkı.