• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Su içme ve dışkıda leke

bespokeN

Yeni Üye
Merhaba. Daha önce bir konuda muhabbet kuşumun çok su içtiğinden bahsetmiştim. Bu durumu iyice gözlemledim ve yabancı kaynaklardan da araştırma yaptım. yeni yem kırmaya başladığı için yemleri kırmakta zorlanabiliyordu ve kabuklu yem yediği için bunları çıkartıyordu. Ben de daha küçük taneli yeme geçmiştim. Çok su içme tahminimce diyet değişikliğinden kaynaklı oldu çünkü yeni yeme geçmeden önce bu durum yoktu ve su içmeyi yeni yemi yedikten sonra yapmaya başladı. Çünkü kuş gündüzleri yemek yemiyor. Ara ara dışarıdayken ben dal darı verdiğim zaman yemek yiyor. Gündüzleri çok hareketli işi gücü oyun. Ancak akşam olduğu vakit çok gariptir ki resmen kendisine saatlik diyet düzeni yapmış gibi hiç sekmeden iftar vakitlerinde yemeğini yiyor daha sonra kendisini tımar ediyor. Suyunu içiyor bolca. Daha sonra tekrardan yemeğini yiyor. Geceye kadar biraz daha suyunu içiyor. En son salıncağına çıkıyor ve uyumaya başlıyor. Bu düzeni aslında hoşuma giden bir durum. Bununla ilgili bir problemim yok. Su içmesi de öyle oluk oluk olmadığından, gündüzleri de yem yemediği ve su içmediği için sadece yem yedikten sonra akşamları su içmesi olduğu için sizlerin de yorumlarıyla böbrek rahatsızlığı ihtimalini ortadan kaldırmak istiyorum. İlk sorum aslında bu yönde yani daha 50 günlük olması zamanında yaşanan yem problemi ve suyu yemden sonra içmesi yeni yem kırmaya başladıktan sonraki 1 aylık süreçte olağan bir durum mu? Sindirim, hazımsızlık gibi problemlerden kaynaklı mıdır? Not olarak belirteyim grit kum ve probiyotik kullanıyorum. İkinci sorum ise bu sabah aldığım dışkı fotoğrafları. Dışkısı su içtikten sonra leke bırakıyor. Bazen su içtikten sonra bu leke bırakan kısım tamamen şeffaf bazen ise bu şekilde lekeli. Su içmediği vakit yaptığı dışkıları ise olması gerektiği formunda ve lekesiz. Sizce çok su içmesi dışkıda leke yapar mı? Ve bazen lekesiz bazen ise lekeli olması hastalık belirtisi olmadığı anlamına mı gelir?

Ekli dosyayı görüntüle 6704
Örnek olarak size bu bahsettiğim dışkıları işaretledim. Suluğun altında bulunan dışkılar üstteki lekeli. Ortadaki ve sağdaki dışkı lekesiz normal dışkılar. En alttaki ise yine su içtikten sonraki sıvısı bol ama lekesiz dışkı.

Atahan Derman

Aktif Üye
Kendi bilgimce yardım edeyim.
1-Kuşunuzda ilk açtığınız konuda'da belirtmiştim böbrek sorunu olmadığını,olanaksız gördüğümü.
2-Kuşunuz yem yedikden sonra bu hareketi yapıyor.Ve böbrek sorunu otomatik ortadan kalkıyor.Yemi kabuğuyla yutan kuş onu çıkarmak ister.Yem lifli yapıya sahiptir ve sindirilmez.
3-Eğer kuş fazla kum tüketirse bu kum taşlıkda birikir ve yem yemeyi zorlaştırır,hatta kusabilir. Yem ile dolu olması gereken taşlık kum ile dolar
4-Dışkıdaki leke Fazla su içmesinden kaynaklıdır.İdrar etrafına yayılır rengi dışkıdan alır normal.

Benim kuşumunda sorununu aktarayım istiyorum.2 ay önce başladı bu durum kuşum yem yiyor hemen suya koşuyor sanki suyla yutmaya çalışıyor gibi ağzını açıyor yem götürüyordu .Ne yapsam geçmedi Hazımsızlık dediler grit Probiyotik kullandım geçmedi.Artık aklıma birşey gelmiyordu forumlara girdim video vs attım üreticilere vs vs.Sıkıntısı yok dedi.Ben yinede korkuyordum açıkcası Ve Mantar kürü uyguladım.Mantar yokdu kuşumda ama önlem amaçlı kullandım.Hala devam ediyor.Ama şu kannata karar verdim kuşum sizin kuş gibi yemleri bazeb kabuklu yiyordu.Ve dışkıda yem kabuğu görmüştüm? Fakat bundan etkileneceğini sanmıyorum çünkü 7 aylık.Neyse Artık son olarak taşlıkda kum birikti galiba diyerek kumu kestim çünkü fazla kum yerdi 1 haftadır takmıyorum kumları taşlıkdan atmasını bekliyorum.Hiç bir sağlıksal sorunu yok ama.Dediğim gibi kum olma ihtimali var.Ben açıkcası kum kullanmayı tavsiye etmiyorum yarardan çok zararı vardır.Kuşlar saten yemleri sindirebilecek güçte eskiden kum denen birşey varmıydı? kuşlar 10,15 sene yaşardı kumsuz.Kum yemi kabukla yutan kuşlarda kullanılır.Muhabbet kuşuna verilmesine gerek yoktur.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Kendi bilgimce yardım edeyim.
1-Kuşunuzda ilk açtığınız konuda'da belirtmiştim böbrek sorunu olmadığını,olanaksız gördüğümü.
2-Kuşunuz yem yedikden sonra bu hareketi yapıyor.Ve böbrek sorunu otomatik ortadan kalkıyor.Yemi kabuğuyla yutan kuş onu çıkarmak ister.Yem lifli yapıya sahiptir ve sindirilmez.
3-Eğer kuş fazla kum tüketirse bu kum taşlıkda birikir ve yem yemeyi zorlaştırır,hatta kusabilir. Yem ile dolu olması gereken taşlık kum ile dolar
4-Dışkıdaki leke Fazla su içmesinden kaynaklıdır.İdrar etrafına yayılır rengi dışkıdan alır normal.

Benim kuşumunda sorununu aktarayım istiyorum.2 ay önce başladı bu durum kuşum yem yiyor hemen suya koşuyor sanki suyla yutmaya çalışıyor gibi ağzını açıyor yem götürüyordu .Ne yapsam geçmedi Hazımsızlık dediler grit Probiyotik kullandım geçmedi.Artık aklıma birşey gelmiyordu forumlara girdim video vs attım üreticilere vs vs.Sıkıntısı yok dedi.Ben yinede korkuyordum açıkcası Ve Mantar kürü uyguladım.Mantar yokdu kuşumda ama önlem amaçlı kullandım.Hala devam ediyor.Ama şu kannata karar verdim kuşum sizin kuş gibi yemleri bazeb kabuklu yiyordu.Ve dışkıda yem kabuğu görmüştüm? Fakat bundan etkileneceğini sanmıyorum çünkü 7 aylık.Neyse Artık son olarak taşlıkda kum birikti galiba diyerek kumu kestim çünkü fazla kum yerdi 1 haftadır takmıyorum kumları taşlıkdan atmasını bekliyorum.Hiç bir sağlıksal sorunu yok ama.Dediğim gibi kum olma ihtimali var.Ben açıkcası kum kullanmayı tavsiye etmiyorum yarardan çok zararı vardır.Kuşlar saten yemleri sindirebilecek güçte eskiden kum denen birşey varmıydı? kuşlar 10,15 sene yaşardı kumsuz.Kum yemi kabukla yutan kuşlarda kullanılır.Muhabbet kuşuna verilmesine gerek yoktur.
Bazı papağanlar dahil muhabbet kuşları da kendi doğal ortamında da kil yer. Yaşam süresini kalitesiz boyalı ek gıdalar düşürür. Size göre biraz göreceli bir kavram.

bespokeN

Yeni Üye
Atahan bey yardımlarınız için teşekkürler ancak ilk konuda da olduğu gibi bu konuda da kendi kuşunuzdaki problemle örtüştürürseniz hem konu çözülmüş gibi gözüküp ustaların yardımcı olmasını engelleyebilirsiniz hem de başlık sizin kuşunuzdaki probleme veya görüşünüze doğru evrilebilir. Bilginiz dahilindeki 4 maddelik cevabınız için çok teşekkür ederim. Ancak dediğim gibi mesajınızın devamı hakkında bu görüşlere sahibim.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Anladığım kadarı ile dışkılarda ki değişim, gündüz vakitlerinde su içmeyip akşam yemden sonra su tüketmesi size göre biraz takıntı yapmış. Herhalde sadece akşam yemden sonra su içtiğini tespit etmek için sürekli gözlem yapıyorsunuz. Direk olarak ilaç önermektense doğal yönden a vitamini takviyesi ile deve dikeni tohumunu toz halinde mamaya eklemenizi önerebiliyorum. Herhangi bir vitamin/destekleyici vermeden sadece yem ve su ile beslendiği zamanlarda da aynı dışkıyı yapıyor muydu?

bespokeN

Yeni Üye
Anladığım kadarı ile dışkılarda ki değişim, gündüz vakitlerinde su içmeyip akşam yemden sonra su tüketmesi size göre biraz takıntı yapmış. Herhalde sadece akşam yemden sonra su içtiğini tespit etmek için sürekli gözlem yapıyorsunuz. Direk olarak ilaç önermektense doğal yönden a vitamini takviyesi ile deve dikeni tohumunu toz halinde mamaya eklemenizi önerebiliyorum. Herhangi bir vitamin/destekleyici vermeden sadece yem ve su ile beslendiği zamanlarda da aynı dışkıyı yapıyor muydu?
Bahsettiğim yem değişikliğiyle birlikte yem yemeye başladıktan sonraki içtiği fazla suyla beraber evet bu şekilde yapıyordu yine. Ailemle birlikte tek bu kuşa bakıyoruz. Kafesi de salonda olduğu için 4 kişi hayvanla hiç ilgilenmeden bile gözlem yapılabilir. Kafes dışında oynatmak dışında kendi halinde rahat bırakılan hasta hasta diye takıntı yapılıp üstüne titrenmeyen bir kuş. Burada takıntı demek hoş olmaz; merak diyelim. Sorumlu olduğumuz can, neden yemden sonra bu kadar su içer ve neden dışkısı leke bırakır acaba anormal bir durum var mı diye sorguladığımız bir merak. Takıntı değil...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Önceki konuya yazdım tek konuda yazısalim çünkü gerçekten o kadar yogunuz hepsine bakamıyoruz anlayışınız için teşekkürler 😊

Üst Alt