• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Soru

Özlem001

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşumla 1. Haftamız ama kendine hâlâ dokundurmuyor. Parmağımı gördüğü an ısırıyor ne yapmalıyım 😔

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye

Özlem001

Yeni Üye
Merhaba kuşun resmini eklermisiniz yavru mu erkek mi bunu önce bir görelim kısaca yaptığınız eğitimden bakımdan bahsedin yanlış ya da eksik varmı ona göre tavsiyede bulunalım
Yavru erkek kuş. Kafesine oyuncaklar aldım ilk günlerde ısırma sorunu yoktu dokunmama izin veriyordu daha sonra uzaklaşmaya başladı şu an hiç yaklaştırmıyor yanına. Vitamin, mantar ve ishal için damlalar aldım onları kullanıyorum bakımı da temiz

Özlem001

Yeni Üye
Merhaba, kuşunuz yavru mu yoksa yetişkin mi? 1 Hafta daha ilk alışma süreçleri zamanla size karşı ilgisi aksi bir durum olmadığı sürece artacaktır.

Ek olarak aşağıdaki konulara bir göz atmanızda fayda var :)

Muhabet Kuşların Eğitimi
Muhabet Kuşlarında Alıştırma ve Konuşturma
Muhabbet Kuşlarının Hareket ve Davranış Anlamları
Yavru Muhabbet Kuşu Ele Alıştırma
Muhabbet Kuşu Isırma
Yavru kuşum. Tamamdır teşekkür ederim

articulatio

Yeni Üye
Öncelikle aynayı çıkarın ki size alışsın, aynada başka kuş var zannedip daha çok onunla iletişime geçecektir. Bu arada her muhabbet kuşu ellemeye, sevmeye alışmayabiliyor. Ele gelir zamanla ama onda sorun yok :) .

Samilbaki

Aktif Üye
Eve ilk geldiği zaman olayın şokuyla pek tepki vermedikleri için sevebilmeniz normal ilk 10 gün felan hiç dokunmaya çalışmamanızı öneririm size alışma sürecindeyken avcunuza almaya felan çalışırsanız kaçması ısırması olası olur 1 defa bile avcunuza alıp korkutursanız size güvenmesi 1 ayı bulabilir. benim yeni kuşum kabızdı elimle temizlemek zorunda kaldım geldiğinde suan 1.5 ay oldu 1 haftadır felan elimi uzatınca korkmamaya başladı

Özlem001

Yeni Üye
Eve ilk geldiği zaman olayın şokuyla pek tepki vermedikleri için sevebilmeniz normal ilk 10 gün felan hiç dokunmaya çalışmamanızı öneririm size alışma sürecindeyken avcunuza almaya felan çalışırsanız kaçması ısırması olası olur 1 defa bile avcunuza alıp korkutursanız size güvenmesi 1 ayı bulabilir. benim yeni kuşum kabızdı elimle temizlemek zorunda kaldım geldiğinde suan 1.5 ay oldu 1 haftadır felan elimi uzatınca korkmamaya başladı
Hiç avcuma almayı denemedim sadece parmağımı kafesin içine yaklaştırıyorum o şekilde ısırıyor inşallah korkusu gider zamanla

Samilbaki

Aktif Üye
Hiç avcuma almayı denemedim sadece parmağımı kafesin içine yaklaştırıyorum o şekilde ısırıyor inşallah korkusu gider zamanla
zamanla alışır, onlarda insanlar gibi stres sorunları yaşayabiliyorlar ortamının değişmiş olması çoğu canlıyı sıkıntıya sokar tahminimce 1 aya kadar bu postu attığınızı bile unutursunuz :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni yazmışlar 👍 kafes içinde eğitime devam edin ve tahta tünek kullanın aynayı size alışana kadar çıkarın sonra koysanız bir sorun olmaz

Üst Alt