• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Solunumda sıkıntı var mıdır!?

gek

Yeni Üye
Merhaba azönce muhabbet kuşu aldım eve getirdim sanki solunumu da sıkıntı var. Nefes aldıkça sallanıyor ama ağzını açma ya da ses çıkarma yok. Video yükleyemedim site kabul etmedi

gek

Yeni Üye
Merhaba cevap için teşekkür ederim . 10yıldır kuş bakıyorum az çok sorunlarını öğrendim ve ölürse daha çok üzüleceğim için gidip değiştirdim. dışkısı katıydı ama sanki daha önce ishal olmuş gibi alt kısmındaki tüylerde pislik kurumuştu. nefes alması da öyle heyecan ya da korkudan kalp çarpıntısı değil de, hasta insan zor nefes alırken ileri geri sallanır ya onun gibiydi.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba, sağlıklı günler.
evet yol yakınken dönmek iyi ama umarım kuşu geri verdiğiniz kişi kuşun problemi ile uğraşır, can sonuçta. yeni kuşunuz resmini atabilir misiniz? yeni üyeyi görelim :)

gek

Yeni Üye
Aslında dişi kuşum da var , erkeği öldü sonra sus pus oldu diye yanına bunu aldım şimdilik ayrı kafeslerde tutuyorum sonra aynı yere koyayım dedim, iyi mi yaptım bilmiyorum ama

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
maşallah 🧿 sağlıkla besleyin inşallah. bu da gri, diğerine çok benziyor, kardeşi falan olabilir mi? ayrıca bu kuş erkek mi ?cere çok net değil ama biraz şüphelendim.
Dişi kuşun yanına koyma konusunda ise dişi kuşunuz bu kuşa göre büyüktür diye düşünüyorum. Eş olsunlar diye mi düşündünüz?

gek

Yeni Üye
yok kardeş değillerdir, dişi daha büyük erkekten. ceresi mavi. açıkçası eş olsunlar diye almadım. dişi ben aldıktan sonra iki kere yumurta yaptı ama yumurtalarına bakmadı üstüne yatmadı yavrular öldü. yani ne konuşsun ne de yumurta yapsın diye değil sırf yalnız kalmasın diye aldım :)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 4465 Ekli dosyayı görüntüle 4466
beyaz olan kız çocuğum, sağdaki de yeni aldığım kuş. dünden beri tele asılı duruyo bu normal midir?
kuşu aldığınız yerde , kuşu aldığınız kafes kalabalık mıydı? şimdi yeni ortamına ayak uydurmakta zorlanıyor olabilir. bu bir problem değil, 1-2 güne normale döner diye düşünüyorum. plastik tünek görüyorum, mümkünse tahta tüneğe dönmenizi tavsiye ederim. (kuşların özellikle ayak sağlıkları için)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
yok kardeş değillerdir, dişi daha büyük erkekten. ceresi mavi. açıkçası eş olsunlar diye almadım. dişi ben aldıktan sonra iki kere yumurta yaptı ama yumurtalarına bakmadı üstüne yatmadı yavrular öldü. yani ne konuşsun ne de yumurta yapsın diye değil sırf yalnız kalmasın diye aldım :)
geri götürdüğünüz kuşla yeni aldığınız kuş kardeş mi acaba diye sormuştum.

gek

Yeni Üye
aaa bunu söylediğiniz iyi oldu ben o tünekleri daha çok papağan yani daha büyük tırnaklı kuşlar için diye düşünüyordum , bu hafta hemen değiştireyim. bilgi verdiğiniz için teşekkürler.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
aaa bunu söylediğiniz iyi oldu ben o tünekleri daha çok papağan yani daha büyük tırnaklı kuşlar için diye düşünüyordum , bu hafta hemen değiştireyim. bilgi verdiğiniz için teşekkürler.
rica ederim, ne demek. kafanıza takılan şeyleri sorabilirsiniz? Eğer çoksa tek paylaşımda madde madde de yazabilirsiniz. Bildiğimiz/dilimiz döndüğünce cevap vermeye çalışırız.
Sağlıklı günler

gek

Yeni Üye
rica ederim, ne demek. kafanıza takılan şeyleri sorabilirsiniz? Eğer çoksa tek paylaşımda madde madde de yazabilirsiniz. Bildiğimiz/dilimiz döndüğünce cevap vermeye çalışırız.
Sağlıklı günler
vitamin olarak ne kullanıyorsunuz? pet shop bana multivitamin plus verdi ama sanki çok yavan yetersiz gibi geliyor uzun zamandır kullanıyorum kuşta pek bir değişiklik yok

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
vitamin olarak ne kullanıyorsunuz? pet shop bana multivitamin plus verdi ama sanki çok yavan yetersiz gibi geliyor uzun zamandır kullanıyorum kuşta pek bir değişiklik yok
şöyle izah edeyim. ben üreticiyim, o sebeple gervit kullanıyorum. Gervit vitaminlerde en iyilerdendir. petshoplardaki vitaminleri pek bilmem ama bilen arkadaşlar yorum yazacaktır.
Üretici olduğum için bizde birçok katkı mevcut ve genelde hepsini tedbir amaçlı veririz. Mesela kuşlarımız gursak mantarı olmasa da belli periyodlarla veririz. İç parazit, dış parazit, gursak mantarı vs gibi. ayrıca daha sık aralıklarla verdiğimiz katkılar vardır. probiyotik, vitamin, kalsiyum, elektrolit vs gibi.

gek

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 4467 benim kullandığım bu. siz üretici olduğunuz için illaki daha detaylı bilgi sahibisinizdir. internetten baktım gervit yeşil kutulu sanırım onu alıp deneyeyim. başka tavsiyeniz var mıdır bakım için yapmam gereken?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 4467 benim kullandığım bu. siz üretici olduğunuz için illaki daha detaylı bilgi sahibisinizdir. internetten baktım gervit yeşil kutulu sanırım onu alıp deneyeyim. başka tavsiyeniz var mıdır bakım için yapmam gereken?
Gervit küçük gramajlarda da satılıyor, iyi bir vitamindir.
evde beslenen kuşlarda haftada 1 prebiyotik , haftada 1 vitamin vermeniz, ayrıca kafesten kuş kumu, kalamar kemiği eksik etmemeniz yeterli olacaktır.
genel anlamda da kuşların kafesinin olduğu yeri mümkün olduğunca değiştirmeyin, ışık alan ama cereyan olmayan yerde ve sürekli aynı yerde kalmaları iyi olur.

gek

Yeni Üye
teşekkürler, gaga taşı mutlaka var. çok nadir (ishal olmaması için) marul ve ballı yem veriyorum, akıllı yemliğine de kum koyuyorum ve suyuyan vitamin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni söylemiş sağolsunlar 😊👍 değiştirdiğiniz kuşun bir resmini daha görebilir miyiz kuş dişiye benziyor bu fotoda

Üst Alt