• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Solunum Zorluğu ve Gözdeki Nokta

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İyi akşamlar 🌹
Biz Bursa'ya gittik ve geldik. Orada Tarık Abi ve eşi, Erol Abi çok çok yardımcı oldular. Allah ne muratları varsa versin
Tedaviye başladık ama bu minik kız beni her geçen gün farklı farklı şeylerle endişelendiriyor. Rutin olarak hepacarnitol, tanacetum parthenium ve seyreltilmiş kortizon (umarım doğru ifade etmişimdir) kullanıyoruz. Limon'un neşesi ve yeme içmesi iyiydi ama bugün bir durgunluk, yorgunluk seziyorum.
Ankara noldu canım fikir mi değiştirdin. Nedense benim içimden hep Bursa'ya mı gitse acaba diyordum. Takviyeleri düzenli kullan canım. Avicera ürünü gerçekten güzel ürünler. Her bir avicera ürününün ayrı ayrı işlevleri var. Ne dedi peki Erol bey nasıl bir tedavi uygulanacak. Durgunluk yorgunluk belki yolculuktan ötürüdür.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
@KızımLimon kardeşim çok memnun oldum. Her zaman başım üstünde yerin var biliyorsun bir alo kadar uzak elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. 🙏 @Aslı Ö. Sorun bir değil birden fazla baya uzun mesele şuan ilk öncelik 2 aylık süreçte karaciğeri küçültmek organlar birbirine yapışmış durumda arkada bir ödem var onu çözülmeye çalışılıcak karaciğer küçülünce arkada bir kitle ihtimali var o gözükecek okadar iç taraf karşık ki hiç belli olmuyor ama ihtimal kesin bir şey yok. Hormonal sorunları da var. Aslında herşey 2 ay sonra belli olacak şuan maşallah savaşçı kız dirençli kazanacak inşallah 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Karaciğeri kötü durumda olduğu için kortizon dokunur, Erol beyle tekrar görüş canım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
@KızımLimon kardeşim çok memnun oldum. Her zaman başım üstünde yerin var biliyorsun bir alo kadar uzak elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. 🙏 @Aslı Ö. Sorun bir değil birden fazla baya uzun mesele şuan ilk öncelik 2 aylık süreçte karaciğeri küçültmek organlar birbirine yapışmış durumda arkada bir ödem var onu çözülmeye çalışılıcak karaciğer küçülünce arkada bir kitle ihtimali var o gözükecek okadar iç taraf karşık ki hiç belli olmuyor ama ihtimal kesin bir şey yok. Hormonal sorunları da var. Aslında herşey 2 ay sonra belli olacak şuan maşallah savaşçı kız dirençli kazanacak inşallah 🙏
Oh be sonunda teşhis ne, ne gibi hastalık var çocukta adam akıllı belli oldu🙏🏻 inanıyorum düzelecek. 🌸🙏🏻

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Fark etmez abim dokunabilir, karaciğer kaldıramıyor olabilir tekrar görüşsün bence
Karaciğer şuan su içse onu bile kaldıramayacak durumda tedaviden başka şansı yok maalesef yoksa...

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Karaciğer şuan su içse onu bile kaldıramayacak durumda tedaviden başka şansı yok maalesef yoksa...
Kortizonsuz da olabilir mesela tümörden şüphelendiyse vedanın metastop da ekleyebilirdi kortizon karına sızan albümin sıvısını daha da kötü hale getirir

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kortizonsuz da olabilir mesela tümörden şüphelendiyse vedanın metastop da ekleyebilirdi kortizon karına sızan albümin sıvısını daha da kötü hale getirir
Çok fazla etken var çok fazla hemde bunu kendisine de söyledi ve gösterdi😔 Olabilecek olan neyse o yapılmaya çalışıyor. İsterse tedaviyi iptal edip o yönde ilerleyebilir. Metastop ekleyebilmesi için kitleyi kesin görmesi gerekiyor ki organların durumundan ötürü gözükmüyor. Varsayıma göre de tedavi uygulayamaz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok fazla etken var çok fazla hemde bunu kendisine de söyledi ve gösterdi😔 Olabilecek olan neyse o yapılmaya çalışıyor. İsterse tedaviyi iptal edip o yönde ilerleyebilir. Metastop ekleyebilmesi için kitleyi kesin görmesi gerekiyor ki organların durumundan ötürü gözükmüyor. Varsayıma göre de tedavi uygulayamaz.
Metastop sadece kitle için değil, büyümüş karaciğere de etkili, farazi yöntem uygulamıyorsa kortizon vermesi de faraziye göre, risk almış yani. Tedaviyi iptal etsin diyen yok tekrar iletişime geçsin diyorum.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İletişime geçilecek bir şey yok zaten sürekli iletişim halindeyiz yeni buradaydı ve neyin ne olduğunun farkında ayrıca kortizon farazi olarak verilmedi.(y) Neyse kendisinin bileceği bir şey hekim gerekli kontrolü ve muayenesini yapıp her şeyi detaylıca açıkladı kendisine neyin neden olduğunu sebeplerini varsa daha iyi bir hekim oraya yönlendirebilirsiniz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İletişime geçilecek bir şey yok zaten sürekli iletişim halindeyiz yeni buradaydı ve neyin ne olduğunun farkında ayrıca kortizon farazi olarak verilmedi.(y) Neyse kendisinin bileceği bir şey hekim gerekli kontrolü ve muayenesini yapıp her şeyi detaylıca açıkladı kendisine neyin neden olduğunu sebeplerini varsa daha iyi bir hekim oraya yönlendirebilirsiniz.
Abi sen neden Erol bey'i sürekli koruyorsun ben adama kötü demedim, tedavi yapan hekimle iletişime geçin kortizon dokunabilir dedim ki dokunur neden biliyor musun? Protein yıkımını artırır, ödemi artırır. Erol beye sorsan da aynısını dıyecek iyi bir hekim istesem öneririm sen çok yorma kafanı. Kortizonun sana kalp, beyin, karaciğer, böbrek bitirdiğini anlatmama gerek yok herhalde. Sinir Sistemini bile etkiler. Hekimle iletişime geçsin diyince de alınma lütfen. Biliyoruz ki söylüyoruz kimse sorgulanamaz değildir, Erol bey bile.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Ablacığım. Kortizon Bazen Dokunabilir. Bence Durumu Erol Bey'e Anlat. Ağır Gelmiş Olabilir.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Abi sen neden Erol bey'i sürekli koruyorsun ben adama kötü demedim, tedavi yapan hekimle iletişime geçin kortizon dokunabilir dedim ki dokunur neden biliyor musun? Protein yıkımını artırır, ödemi artırır. Erol beye sorsan da aynısını dıyecek iyi bir hekim istesem öneririm sen çok yorma kafanı. Kortizonun sana kalp, beyin, karaciğer, böbrek bitirdiğini anlatmama gerek yok herhalde. Sinir Sistemini bile etkiler. Hekimle iletişime geçsin diyince de alınma lütfen. Biliyoruz ki söylüyoruz kimse sorgulanamaz değildir, Erol bey bile.
Güzel kardeşim kimse benim babamın oğlu değil bu bir ikincisi hekim zaten kontrol sağlayıp gerekli açıklamalarını yapmış hala daha aynı şeyi söylüyorsun. Herkes her şeyin farkında bu çocuğun durumu aylardır ortada madem bir tedavi yönteminiz var bu çocuğu alıp muayene edip gerekli kontrollerini sağlayıp ilaç ve kullanılması gereken her ne ise tedavisini üstlenip gerekeni yapsaydınız? Bu kadar basit. Erol hoca sorgulanamaz değil aynı sen gibi.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Güzel kardeşim kimse benim babamın oğlu değil bu bir ikincisi hekim zaten kontrol sağlayıp gerekli açıklamalarını yapmış hala daha aynı şeyi söylüyorsun. Herkes her şeyin farkında bu çocuğun durumu aylardır ortada madem bir tedavi yönteminiz var bu çocuğu alıp muayene edip gerekli kontrollerini sağlayıp ilaç ve kullanılması gereken her ne ise tedavisini üstlenip gerekeni yapsaydınız? Bu kadar basit. Erol hoca sorgulanamaz değil aynı sen gibi.
Eee ben bilimsel bir şey diyorum abi sen neden rahatsız oluyorsun? Bu çocuğun durumunu aylarca whatsapptan konuşarak Aleynayla takip ettim çok iyi biliyorum. Erol bey kortizon vermiş dokunmuş olabilir diyorum, bilimsel şeyler söylüyorum sen de bilimsel olarak aksini söyle mesela? Ki ben Erol beye sor dedim neden uzattın anlamadım, kortizon dokunmuş olamaz mı? Sen erol bey'i değil direkt beni sorguluyorsun abi sorun burada lütfen bilimsel olarak beni çürüteceksen konuşalım yoksa gereksiz muhabbet şu an. Ve evet beni de sorgula ama Erol bey'i de sorgula o zaman objektif olursun neticede kortizonu ben vermedim. Mesela amonyak birikimi yapabilir şu an, bunun ne demek olduğunu biliyo musun? Yan etkisi olmaz diyebiliyo musun? Sanki kortizonu bırak demişim gibi konuşma sakince bir daha oku.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Burçak çığım sormadığımı nereden biliyorsun güzel kardeşim? :) Sürekli zaten iletişim halindeyiz uzatan ben değilim farkında değilsin hala.. İlk ben onu sorguluyorum zaten sürekli özelden darlıyorum... Ben sen yazmadan önce objektifim zaten ama sen bunun farkında değilsin ki beni tanıyorsun bir de! İyi biliyorsan diyorum ki bende al muayene et gerekli kontrollerini sağla senin tedavinle şifa bulsun inşallah bu çocuk ki gereksiz konuşulmasın bu kadar basit.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Burçak çığım sormadığımı nereden biliyorsun güzel kardeşim? :) Sürekli zaten iletişim halindeyiz uzatan ben değilim farkında değilsin hala.. İlk ben onu sorguluyorum zaten sürekli özelden darlıyorum... Ben sen yazmadan önce objektifim zaten ama sen bunun farkında değilsin ki beni tanıyorsun bir de! İyi biliyorsan diyorum ki bende al muayene et gerekli kontrollerini sağla senin tedavinle şifa bulsun inşallah bu çocuk ki gereksiz konuşulmasın bu kadar basit.
Evet abi gereksiz uzatma o zaman ben kendi fikrimi söyledim, söylemeye de devam edeceğim Erol, Ali, Hasan fark etmez bana. Kortizon dokunuyo, kalsiyumu da bitirecek, ödemi de artıracak çünkü ben bunları biliyorum, içindeyim bu işin abicim uzatan sensin emin ol buna inşallah şifa bulur, inşaallah daha kötü olmaz, iyi akşamlar sana ☺

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Evet abi gereksiz uzatma o zaman ben kendi fikrimi söyledim, söylemeye de devam edeceğim Erol, Ali, Hasan fark etmez bana. Kortizon dokunuyo, kalsiyumu da bitirecek, ödemi de artıracak çünkü ben bunları biliyorum, içindeyim bu işin abicim uzatan sensin emin ol buna inşallah şifa bulur, inşaallah daha kötü olmaz, iyi akşamlar sana ☺
Tamam kardeşim diyorum sana çok basit bir şey ''al muayene et gerekli kontrollerini sağla senin tedavinle önereceğin ilaçlarla şifa bulsun'' ben içinde olduğumu iddia etmedim hekimin söylediklerini yazdım (y) Yazdıklarımın farkına varamayarak uzatmaya devam edebilirsin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Arkadaşlar abiler kardeşler konuda daha fazla tartışmaya gerek yok çünkü hastayi ben biliyor takip ediyordum.Ama maalesef Uzak olduğu için ve durumunu da bildiğim için elimden hiçbir şey gelmiyordu . Şimdi sevindigim bir diğer konu Forumun bize kazandırdığı samimiyet, çıkarsız yardımlaşma 😊 Kayseriden zahmet verip Bursa'ya gitmiş ve abisi, yengesi orda ona sahip çıkmış yardımcı olmuş yüreğinize sağlık @Tarık T. Abi Allah razı olsun inşallah.Aile olmak böyle birşey olsa gerek çok duygulandım ve çok mutlu oldum 🙏
Erol hoca veya başka bir kanatlı uzmanı da olsa farketmez röntgende herşeyi göremez ve gördüklerini de bir kaç varsayımla değerlendirir.Bu çocuk çok hekim gezdi çok hekim çok tedavi demektir her hekimin tedavisi farklıdır yada benzerdir ama kanatlı uzmanlığı olan hekimin tedavisi bir tık daha başarılıdır çünkü neyin neye iyi yada kötü geleceğini biliyor ve ona göre de dozajı hesaplardir. Aslında burçak da yanlış birşey dememiş bir sor demiş de gerginlikler yüz yüze olmayınca ve hassas konu olunca olabiliyor.İlaci 10/1 sadeleştirmis ise bence bunu bilinçli yapmıştır ve bu tür hastalari inanın benden fazla gören yoktur artık o kadar takip ediyorumki günun 10 saatini tümörlü kuş ile geçiriyorsam her saat ne halde olduğunu tahmin edebiliyorum bana günde en az ortalama 7 hasta kuş geliyorsa bunun 3 tanesi mutlaka tümörlüdur çünkü yemiyorlar iştahsızlık oluyor bu yüzden kursaktan besliyoruz.Neyse kısacası özetliyim @KızımLimon çocuğa yapacak başka birşey yok ömrüne ömür katabilmek için elinden geleni yapıyor ve mücadele ediyorsun kardeşim en başta seni tebrik ediyorum Allah gönlüne göre versin inşallah 🤲