• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Siyah ishal

Betül D.

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Siyah ishal, iştahsızlık, sürekli uyku hali
Hastalık Belirti Tarihi
8 Şub 2022
Merhaba,
5 yaşındaki muhabbet kuşum yaklaşık 5 aydır hasta birçok kez veterinere gittik fakat kesin bir çözüm alamadık. Şuan ki sorunları bir iki hafta öncesinde ayağını kullanamamaya başladı. Ardından yemden kesildi 10 gündür elle besleme mamasıyla besliyoruz göğüs kemiği sivreldi sürekli uyku halinde düne kadar tüneğine çıkabiliyordu birazda olsa iyiye gidiyor gibiydi durumu fakat dünden beri halsizliği arttı ve uyuyor sürekli. Siyah ishal yapmaya başladı. Yaklaşık 3 ay öncesinde veterinere gittiğimizde dışkı tahlilinde karaciğer yağlanması ve bağırsaklarında hasar olduğu ortaya çıktı. Bunlar için (sucralfate, metaclor, mtc ve omegamix) ilaçlar kullandık. Bir ara toparladı kilosu ve neşesi yerine gelmişti. Fakat ardından dediğim gibi aynı semptomları göstermeye başladı sonrasında da ayağı felç gibi tutmamaya başladı. (Bu durum olmadan bir hafta falan önce ayağına tam basamıyordu zıplayarak yürüyordu) Şuan da dediğim gibi çok daha kötü durumu. Eylül’den beri sürekli farklı farklı problemlerle karşılaşıyoruz. Artık gerçekten neyi olduğunu anlayamıyorum, kuşumun çekmediği kalmadı ona çok bağlıyım canımdan çok seviyorum bu şekilde görmek beni çok yıpratıyor artık.

Murat Halisdemir

Müdavim
Med Tollyamin Forte kullandınızmı hiç ilaç sonrası ? Karaciğerde detoks etkisi vardır Antibiyotik tedavisi, sonra kuşun düzenini olması gereken seviye getiriyo ben kullanıyorum çok kalite bi ürün TOLLİSAN RÖNHFRİED Almanya hollanda menşei ürünler gerçekten kuşlar çok etkili ve tedavi sonra kuşu direnci bağışıklığını güçlendiriyo

Murat Halisdemir

Müdavim
Koksidiyoz hastalığına karşı USNE GANO kullanıyorum tabi bu dediğimiz ürünler tedavi öncesi sağlıklı kuşlar kullanıyoruz kanlı ishal siyah ishal bu tür durumları yaşamamak için kuşun gereken ihtiyacı olanları ona veriyoruz doğru tedavi doğru aylık bi vitamin takviyesi uygularsanız gerçekten kuşunuz çok sağlıklı dirençli olur belli eksiklik olmuş olabilir belki ama inşAllah düzelir

Betül D.

Yeni Üye
Yok hayır hiçbirini kullanmadım bize söylenilmediği için probiyotik ve vitamin kullanıyorum, ayağı için bimeks ampul b vitamini kullanıyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim, inşallah🙏🏼

Murat Halisdemir

Müdavim
İnşAllah hızlı iyleşir yavrucak kafes temizliği su temizliği taze temiz su günlük değişim yada
8 saat bi değiştir iyi olcaktır iyleşene kadar İNŞALLAH hemen iyleşir

Üst Alt