• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kusum tekrardan dışkısı siyah olmya basladı

berrin12939

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Siyah dışkı
Kilo düşüşü
Kabarık durma
7 yasinda muhabbet kusum var kendisi 20 gun once hasta oldu siyah diski yapiyordu. Hep kabarık ve bir kere kusması olmustu. O zamanlar 32 gr idi. Ogrenciyim ama cok endiselendigim icin veterinere goturmustum. Bana Baytril k,Diğerleri Mixtura nın kuş takviyeleri ,B vitamini probiyotik ve mide koruyucu bunları yazmıştı. Kullandım. Kuşumun dışkısı yeşile döndü. Enerjisi yerine gelmisti. Ama bugun kilosunu tarttigimda 31 gr olmuş.34 gr ma kadar cikartmistim.Bugun brokoli ve havuc verdim onları kusmaya calisti ama sonra geri yuttu gibi bisey oldu. Konusabiliyor ucabiliyor ve iştahı da iyi ama yine zayifladı neden olabilir. Lutfen yardim edin.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba yeni yapılmış dört beş dışkıyı tekrardan paylaşır mısınız. Dışkı bana siyah gibi gelmedi. Ama kuşta tekrardan hastalık belirtileri varsa ya kullanılan baytril doğru antibiyotik değil yada daha önceki kullanımınız da dozajı yetersiz geldi bakteriler baskılandı ama tam ölmedi. Önceki konunuzda kullanımını üç gün kadar yazmışsınız.

berrin12939

Yeni Üye
Merhaba yeni yapılmış dört beş dışkıyı tekrardan paylaşır mısınız. Dışkı bana siyah gibi gelmedi. Ama kuşta tekrardan hastalık belirtileri varsa ya kullanılan baytril doğru antibiyotik değil yada daha önceki kullanımınız da dozajı yetersiz geldi bakteriler baskılandı ama tam ölmedi. Önceki konunuzda kullanımını üç gün kadar yazmışsınız.
20260722_120805.jpg20260722_125655.jpg
4 günlük şırınga vermişti o yuzden 4 gün kullandim.Antibiyotikten sonra biraz toparlandı. Ve hastalagindan beri asla klimali bi odada tutmadim. Her gun suyunu degistirdim. Diskilarini temizledim 1-2 gramda kilosu artmıştı. Ama dün işte yine aynı belirtileri gösterdi. Kuruma hastaliği da olabilecegini soylemistiniz. Dün o yuzden kaburgasina baktim. Ilk hastalandiginda daha sivri geliyordu. Ama yine de hala hissedebiliyorum.Bu multi vitamini kullandım antibiyotik bittiginde haftada 2 defa verdim.İştahı hala var. Yem yiyebiliyor.Bu arada eski haline dondüğü icin cok fazla dışkı yapmıyor. Bu kadar çekebildim. Ne yapmalıyım

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ekli dosyayı görüntüle 107481Ekli dosyayı görüntüle 107480
4 günlük şırınga vermişti o yuzden 4 gün kullandim.Antibiyotikten sonra biraz toparlandı. Ve hastalagindan beri asla klimali bi odada tutmadim. Her gun suyunu degistirdim. Diskilarini temizledim 1-2 gramda kilosu artmıştı. Ama dün işte yine aynı belirtileri gösterdi. Kuruma hastaliği da olabilecegini soylemistiniz. Dün o yuzden kaburgasina baktim. Ilk hastalandiginda daha sivri geliyordu. Ama yine de hala hissedebiliyorum.Bu multi vitamini kullandım antibiyotik bittiginde haftada 2 defa verdim.İştahı hala var. Yem yiyebiliyor.Bu arada eski haline dondüğü icin cok fazla dışkı yapmıyor. Bu kadar çekebildim. Ne yapmalıyım
Bazı bakteriler çok dirençli oluyor. Bırakın dört günü on günde kuş kendini zor toparlıyor. Antibiyotiğin süresini az kullanmışsınız. Yani aslında bakteriler tam ölecekken siz kesmişsiniz. Ben size yedi güne tamamlayın demiştim hatta. Ama dört günde bırakmışsınız. Dışkılar siyah değil kahverengimsi. Ekteki vitamin çok yetersiz. Daha zengin içerikli bir multivitamin temin ediniz. Ama şuan önceliğiniz kuşu iyileştirmek olsun. Gittiğiniz hekimle tekrardan irtibata geçerseniz iyi olur.

berrin12939

Yeni Üye
Bazı bakteriler çok dirençli oluyor. Bırakın dört günü on günde kuş kendini zor toparlıyor. Antibiyotiğin süresini az kullanmışsınız. Yani aslında bakteriler tam ölecekken siz kesmişsiniz. Ben size yedi güne tamamlayın demiştim hatta. Ama dört günde bırakmışsınız. Dışkılar siyah değil kahverengimsi. Ekteki vitamin çok yetersiz. Daha zengin içerikli bir multivitamin temin ediniz. Ama şuan önceliğiniz kuşu iyileştirmek olsun. Gittiğiniz hekimle tekrardan irtibata geçerseniz iyi olur.
İrtibata gectim. Pek yardimci olmadı.Bana yeterli dedi. Baska yere yönlendirmeyi önerdi. Ama dedigim gibi veterinere gidebilecek gücüm yok. Bu antibiyotigi temin edebilecegim bir yer var mı? Kuş üreticilerinde bu ilaç bulunur mu?Baska yolu var mı, evde birseyler yapabilirmiyim? Lutfen yardimci olur musunuz?