• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sevda Papağanımın ani değişimi

Gamzelim

Yeni Üye
Erkek sevda papaganim tek kalmasin diye 4 gün önce kendisine disi bir es getirdim. Önceden yanimdan ayrilmazdi, sürekli omzumdaydi, gezdirirdim ucup gitmezdi, öperdim issirmazdi, ya omzumda ya kafamda dururdu sürekli, elimde uyurdu. Disi kus geldiginde ilk iki günde böylediydi ama simdi beni felaket derecede issirmaya basladi 😔. Öyleki kafesin icine elimi koydugum an saldirmaya geciyor, yemini suyunu bile degistirmede zorlaniyorum. Sizce eskisi gibi olur mu? Yada disiyi geri mi versem ? Disiyi geri verip erkek mi alsam ? Eskisi gibi nasil olur ?

crivelli

Paylaşımcı
Eş aldığınız için size karşı olan ilgisi azalmış normal olarak. Dişiyi geri verirseniz size olan ilgisi geri gelir ama bence kuş stres olur eşinden ayrıldığı için.

Gamzelim

Yeni Üye
Eş aldığınız için size karşı olan ilgisi azalmış normal olarak. Dişiyi geri verirseniz size olan ilgisi geri gelir ama bence kuş stres olur eşinden ayrıldığı için.
Cok uzzn zaman gecirmedigi icin stresini cabuk atlatmaz mi?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşu eş olarak benimsediyse süre farketmez bence. Zamanla ısırma huyundan vazgeçebilir ama eskisi gibi tamamen olmaz. Erkek kuş alırsanızda kendi türünden biri olacağı için size ilgisi azalır yine. En başta bu konuları araştırarak almanız daha iyi olurdu. :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence dişi kuşu eş olarak benimsemiş ve koruma içgüdüsüyle size saldırıyor. Yani eşini geri almanız strese sokar

Gamzelim

Yeni Üye
Yani ben kusumla eskisi gibi hic olamayacakmiyim ?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani ben kusumla eskisi gibi hic olamayacakmiyim ?
Yani eş aldığınızda böyle şeyler oluyor evet, ama cennet papağanı diğer kuşlar gibi değil, çift olarak bakıldığında da evcilleşmesi mümkün olan canlılar. Bence biraz birbirlerine alışsınlar, dişiyi de kendinize alıştırdığınızda ikisiyle de güzel vakitler geçirirsiniz birlikte :)

Üst Alt