• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda Papağanımı istemeden fırlattım

KusSever00

Yeni Üye
Kuşum bu aralar çok asabi. Elimi durmadan kanatıyor. Bugün yine elime aldım sevmek için ve aniden çok sert bir şekilde ısırdı ben de refleks olarak attım, yere çarptı. 10 dakika falan tepkisiz kaldı boynu kırıldı sandım boynu bir yana yatık durdu, sonra düzeldi şoka girdi herhalde. İlk başlarda uçamayıp duvara çarptı, ölecek zannetim çünkü ayakları tutmuyor ve kapalıydı, üstelik hiç hareket etmiyordu. Olaydan 2-3 saat geçti ve şuan iyi hareket ediyor, uçabiliyor, eskisi gibi elimi ısırıyor, ötüyor yem yiyip su içiyor halsiz de değil, uçarken çarpmıyor sadece gözlemlediğim 2 sorunu var sanki ayakları biraz zayıf, bazen tutunamıyor sanırım, ve de kafasıyla garip hareketler yapıyor nadiren. Kuşum ölür mü? Travma falan demişler veterinere götüremedim. Umarım bir şey olmaz çok ağladım vicdan azabı çekiyorum yardım edin lütfen.

Ahmetcan

Paylaşımcı
Kullanıcı adınızla yazdığınız mesajlar pek bana uyumlu gelmedi. Bir kuş elimi kanatsa hiç fırlatabileceğimi zannetmiyorum direk korkudan elimi çekerim. Kuşu kanatlı uzmanına götürmenizi tavsiye ederim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence bir süre kafesinden çıkarmayın, tutunamıyorsa tüneği çıkarın tabana havlu koyun yemini suyunu da oraya koyun tünekte zorlanmasın. Ama başını vurmuşsa en kısa zamanda bir kanatlı uzmanına götürün, film falan çekilsin daha da kötüye gidebilir

KusSever00

Yeni Üye
Kullanıcı adınızla yazdığınız mesajlar pek bana uyumlu gelmedi. Bir kuş elimi kanatsa hiç fırlatabileceğimi zannetmiyorum direk korkudan elimi çekerim. Kuşu kanatlı uzmanına götürmenizi tavsiye ederim.
Hocam isteyerek fırlatmadım zaten kuş 1 yıldır benimle sever beni sürekli omzuma uçar sevdirir, elimi çok fena ısırdı ben ben de elimi kurtarırken elimden savdım yere çarptı.

KusSever00

Yeni Üye
Bence bir süre kafesinden çıkarmayın, tutunamıyorsa tüneği çıkarın tabana havlu koyun yemini suyunu da oraya koyun tünekte zorlanmasın. Ama başını vurmuşsa en kısa zamanda bir kanatlı uzmanına götürün, film falan çekilsin daha da kötüye gidebilir
Neresinin çaptığını bilmiyorum. Ama şuan hopluyo zıplıyor tünekte de durabiliyor.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuz tüyde mi? Veya kızgınlığa girmiş olabilir mi? Bu tarz durumlarda normalden daha agresif olabiliyorlar çünkü

KusSever00

Yeni Üye
Kuşunuz tüyde mi? Veya kızgınlığa girmiş olabilir mi? Bu tarz durumlarda normalden daha agresif olabiliyorlar çünkü
Tüyde derken hocam? Çift kuş zaten daha önce kızgınlık yumurtası yaptığı için yanına eş de aldık. Ama kızgınlık döneminde mi bilmiyorum.

KusSever00

Yeni Üye
Eskiden hiç ısırmazdı. Son 1 aydır perişan ediyor beni.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tüyde derken hocam? Çift kuş zaten daha önce kızgınlık yumurtası yaptığı için yanına eş de aldık.
Tüyde derken tüy değiştiriyor demek, var olan tüyleri dökülüp yerlerine yenisi çıkar, özellikle baş boyun bölgelerinde tüpçükler olur

KusSever00

Yeni Üye
Hocam şöyle söylüyeyim tuttu ve asla bırakmadı ben de elimi çekmeyi biliyorum elimi bırakmadı herşey aniden oldu.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Siz yine de bir iki gün gözlemleyin, halsizlik uyuklama veya dışkıda değişim olursa yazın lütfen, müdahalede geç kalınmasın

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bence bir kanatlı uzmanına götürün röntgen vs çeksin iç kana a vs her ihtimale karşı.

Mert.

Eski Forumcu
Ben eskisi gibi davranmiyacak travma olusmu olabilir sizden soğumuş da olabilir artık siz kanatlı hayvanlar uzmanı götürün iç kanama olabilir

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
bence iyi görünüyor maşallah

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Dışkıyla teması kesiniz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ölecek gibi durmuyor. 1 hafta içinde ölürse senin yüzünden ölmüş olur o zamn vicdan azabı cekebilirsin şuan gerek yok ama vicdan azabı çekmene

Üst Alt