• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sevda Papağanı Yem Tavsiyesi

Adem27

Yeni Üye
Öncelikle herkese Merhaba.
Forumlarda bir çok konu okudum araştırdım aklımdaki sorunun net bir cevabını bulamadım. Sizlere sormak istedim hem aynı durumda olan arkadaşlar içinde bir rehber olur.

**Sevda papağanları için hangi yem ve tohumları önerirsiniz.
**Karışımdaki oranları kaç olmalı.

**Paket yemlerde özellikle hangi markayı tavsiye edersiniz.
**Paket yemlere ilave olarak hangi tohumlar eklenmeli.
**Son olarak yemleri almak için özellikle tavsiye edilen bir site var mı?

Kusura bakmayın çok soru sormuş olabilirim :) Güncel bilgileri toplayıp Sevdalar için bir makalede hazırlamayı düşünüyorum fazla soru o yüzden :)

Sevda papağanında şuan ki durumum şöyle:

3 yaşında evcil bir erkek sevdam var dişisini 3 ay önce kaybettik. Bunları yavru iken elimle büyüttüm bir çok yavruda aldım ama o sıralar acemiydim. Şimdi sevdaya daha profesyonel bir şekilde ilgilenmek istiyorum.

* 3 yaşında bir erkek ve 4 aylıkta bir dişim var. Bunları daha yan yana atmadım biraz daha büyümesini bekliyorum.
Sizce bunları yan yana atayım mı?
Biraz daha büyüsün öyle mi atayım?

***En önemli sorum 4 aylık dişi sevdamı en sağlıklı ve verimli bir şekilde nasıl beslemem gerekir?
Sağlıklı bir şekilde yavrular almak için hangi tohumları ağırlıklı olarak vermeliyim?

Çok yazdım hakkınızı helal edin.
İlgilenen cevap veren her arkadaş için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Adem27

Yeni Üye
Hosbuldum hocam sağol yem tavsiyen içinde ayrıca teşekkür ederim :)

Versele Laga ve galdenmix paraket yemlerini muhabbetlerdede önerdiğini okumuştum

Versele Laganın içeriği şöyle 16 çeşit

Sarı Darı, Soyulmuş Yulaf, Kırmızı Darı, Buğday, Yalancı Safran Tohumu, Kanarya Tohumu, Soyulmuş Ayçekirdeği, Ak Darı, Keten Tohumu, Kolza Tohumu,
Japon Darısı, Çeltikli Pirinç, Soyulmuş Fıstık, Nijer Tohumu
Buna ilave olarak ne eklemek gerekir

Gardenmix yemdede ambalajında sadece sultan papağanına özel gözüküyor içeriğide şu şekilde

Çekirdek, ak darı, sarı darı, kırmızı darı, aspir, aspur, nijer tohumu, siyah Darı.
8 çeşit var ve fiyatıda verseleye gören 2 kat daha ucuz. Sevda için yeterli midir?
Buna ilave olarak ne eklemek gerekir?

@Şehmus BAKIR hocam papağan üretimi hakkında bu işin pîrî olduğun söylendi :) üretimi hakkında bize verebileceğin bir kaç tavsiye öneri var mıdır. Şuan acemiyiz bir takım oluşturup durumu bakacağım. İlerleyen aylarda duruma göre 2 3 takım daha almayı düşünebilirim.

Üst Alt