yiitferhat
Aktif Üye
Merhaba, sevda çiftimden dişi olanı ayırdım. Her ayırma çabamda sürekli yumurtalı olduğundan geri koyuyordum dinlendiremiyordum. Bu sefer yumurtladığı gibi aldım kafese koydum. Bu süreçte kendisi yuvalığa giremediğinden ötürü göz önünde yani inceleyebiliyorum. Kuşu ürküttüğümüzde işte yakalamadır herhangi bir yem değişimi vs. yabani olduğundan korkuyor. O sürede bu kuyruktaki hareketler daha da belirginleşiyor. Diğer erkekte böyle bir durum söz konusu değil, kabarıklık ondada olduğundan dişideki kabarıklığın sorun olduğunu düşünmedim.
Video linki : Cilek
Şu sıralar durumlar bunlar:
1- Kuyruk en sakin anlarda bu kadar oynuyor.
2- İştah fena değil yani iniyor yeme dağıttığı oluyor ama yiyor.
3- Dışkısını kafesi değiştirirken yere yapınca temizlerken bir resmini çekeyim dedim. (İğrenmem)
4- Herhangi bir hırıltı duyamadım. zaten ürktüğü için çok yaklaşamıyorum, üstüne bez örtüp dinlemeye çalıştım ama ses duyamadım.
Suyu ekmek verdiğimden pislendi vs değiştirdim şuan temiz ve kafes küçük olsa da elimden bu kadarı geliyor ayırmam gerekiyordu.
Dışkısı çoğunlukla böyle bunda sıvılık olmasada bazılarında hafif bir sıvılık söz konusu ve bir tanesinde denk geldim sadece o an yaptığından üstünde minik minik 4-5 köpük vardı çok az yeni olduğundandır falan dedim bilmiyorum. Yorumu size bırakıyorum ne yapmalıyım? herhangi bir sorun söz konusu mu?
Ekli dosyayı görüntüle 11984
Video linki : Cilek
Şu sıralar durumlar bunlar:
1- Kuyruk en sakin anlarda bu kadar oynuyor.
2- İştah fena değil yani iniyor yeme dağıttığı oluyor ama yiyor.
3- Dışkısını kafesi değiştirirken yere yapınca temizlerken bir resmini çekeyim dedim. (İğrenmem)
4- Herhangi bir hırıltı duyamadım. zaten ürktüğü için çok yaklaşamıyorum, üstüne bez örtüp dinlemeye çalıştım ama ses duyamadım.
Suyu ekmek verdiğimden pislendi vs değiştirdim şuan temiz ve kafes küçük olsa da elimden bu kadarı geliyor ayırmam gerekiyordu.
Dışkısı çoğunlukla böyle bunda sıvılık olmasada bazılarında hafif bir sıvılık söz konusu ve bir tanesinde denk geldim sadece o an yaptığından üstünde minik minik 4-5 köpük vardı çok az yeni olduğundandır falan dedim bilmiyorum. Yorumu size bırakıyorum ne yapmalıyım? herhangi bir sorun söz konusu mu?
Ekli dosyayı görüntüle 11984