• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda Papağanı ve kuyruk titremesi

yiitferhat

Aktif Üye
Merhaba, sevda çiftimden dişi olanı ayırdım. Her ayırma çabamda sürekli yumurtalı olduğundan geri koyuyordum dinlendiremiyordum. Bu sefer yumurtladığı gibi aldım kafese koydum. Bu süreçte kendisi yuvalığa giremediğinden ötürü göz önünde yani inceleyebiliyorum. Kuşu ürküttüğümüzde işte yakalamadır herhangi bir yem değişimi vs. yabani olduğundan korkuyor. O sürede bu kuyruktaki hareketler daha da belirginleşiyor. Diğer erkekte böyle bir durum söz konusu değil, kabarıklık ondada olduğundan dişideki kabarıklığın sorun olduğunu düşünmedim.

Video linki : Cilek

Şu sıralar durumlar bunlar:

1- Kuyruk en sakin anlarda bu kadar oynuyor.
2- İştah fena değil yani iniyor yeme dağıttığı oluyor ama yiyor.
3- Dışkısını kafesi değiştirirken yere yapınca temizlerken bir resmini çekeyim dedim. (İğrenmem)
4- Herhangi bir hırıltı duyamadım. zaten ürktüğü için çok yaklaşamıyorum, üstüne bez örtüp dinlemeye çalıştım ama ses duyamadım.

Suyu ekmek verdiğimden pislendi vs değiştirdim şuan temiz ve kafes küçük olsa da elimden bu kadarı geliyor ayırmam gerekiyordu.

Dışkısı çoğunlukla böyle bunda sıvılık olmasada bazılarında hafif bir sıvılık söz konusu ve bir tanesinde denk geldim sadece o an yaptığından üstünde minik minik 4-5 köpük vardı çok az yeni olduğundandır falan dedim bilmiyorum. Yorumu size bırakıyorum ne yapmalıyım? herhangi bir sorun söz konusu mu?

Ekli dosyayı görüntüle 11984

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba kuşunuz çok yıpranmış iyi bir bakıma ihtiyacı var.. kalamar kemigi,kum ve iyi bir vitamin verin..daldari, probiyotik ve yulaf zengin yem karışımı ile toparlanacagini düşünüyorum 👍

yiitferhat

Aktif Üye
Merhaba, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Kalamar kemiği, kum, haşlanmış yumurta kabuğu, daldarı kafesinde bulunduruyorum.
Daldarı sürekli vermem mi gerekiyor ? haftada 2 veriyorum ama bunlar çerez gibi kemiriyorlar israf olur diye düşünüyorum.

Vitamin ve Probiyotik olarak önerileriniz var mıdır? Ben işe yaradığını düşünmüyordum öyle şeylerin ama bu foruma girip okuyunca neredeyse herkes öneriyor.
Yemlerine kahvaltıda kullanılan yulaf, yulaf tohumu, kenevir tohumu, siyah bi tane tohum vs. karışmış durumda. Quik'in papağan yeminin üzerine karıştırdım.

Peki son olarak kuş hastamı solunumla ilgili bir problem var mı? Düzelir mi bahsettiğiniz probiyotik ve vitamin ile ?

Üst Alt