• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda papağanı uzun süredir hasta(maalesef öldü)

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba herkese, maalesef ki sevda papağanım uzun süredir hasta ve hala iyileşmedi sizin tavsiye edebileceğiniz takviye programı veya farklı herhangi bir fikir olursa sevinirim videoyu bırakıyorum dışkısı iyi değil çok kötü de değil iştahı eskisinden biraz daha az yani normalde de az yiyen bir kuştu şuan çok az yiyor ölmeyecek Kadar, oda sıcaklığı tahminimce 21-22 bende onu sıcak tutmak için kafes çevresine sıcak su yerleştirdim günün tamamında onun kafesi sıcak, hastalık şikayetleri ise :
-nefes almada güçlük çekme çok çabuk yorulma
-cere etrafı açık yani sanırım akıntı var
- kabarık tüy
-günün çoğunda uyumak
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Çok tatlı Mustafa maşallah ayrıca çok geçmiş olsun. Biliyorum ki çok dikkat ediyorsundur ama üşütmüş olma ihtimali var mı, nasıl alışıyorsa öyle gidiyor ama örneğin Fiko nun odası bende sabit 28 derece yaz kış aşağısında maalesef üşüyor belki el bebek gül bebek büyüttük ondan bilmiyorum. Ancak nefes almada güçlük olayı sanki röntgen çekilse çok daha iyi olacak. Zaten verilmesi gereken her şeyi veriyorsundur.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Çok tatlı Mustafa maşallah ayrıca çok geçmiş olsun. Biliyorum ki çok dikkat ediyorsundur ama üşütmüş olma ihtimali var mı, nasıl alışıyorsa öyle gidiyor ama örneğin Fiko nun odası bende sabit 28 derece yaz kış aşağısında maalesef üşüyor belki el bebek gül bebek büyüttük ondan bilmiyorum. Ancak nefes almada güçlük olayı sanki röntgen çekilse çok daha iyi olacak. Zaten verilmesi gereken her şeyi veriyorsundur.
Teşekkür ederim hocam, aslında uzun süre önce tam havanın döndüğü gece pencereyi açık unutmuştum o gece dışarısı 18 dereceye düşmüştü yaz ayında maalesef ki ondan olabilir yalnız diğerlerine birşey olmadı ona şaşırdım, soğuk algınlığı veya üşütme olarak değerlendiriyorum herhangi bir çarpma durumu olmadı (nefes alma konusunda ) geçen hafta 3 gün entrobac 1 gün gervit yaptım tekrardan yapacağım teşekkürler

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz muhtemelen üşütmüş gördüğüm kadarıyla gözlerde yaşarma da var eritrom veya doksisiklin içereb antibiyotiğe başlanız iyi olur 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim hocam, aslında uzun süre önce tam havanın döndüğü gece pencereyi açık unutmuştum o gece dışarısı 18 dereceye düşmüştü yaz ayında maalesef ki ondan olabilir yalnız diğerlerine birşey olmadı ona şaşırdım, soğuk algınlığı veya üşütme olarak değerlendiriyorum herhangi bir çarpma durumu olmadı (nefes alma konusunda ) geçen hafta 3 gün entrobac 1 gün gervit yaptım tekrardan yapacağım teşekkürler
Merhaba Mustafa ablacım 🥰💓
Bu güzellik üşümüş doğal olarak da üşütmüş😔
Sıcak tut, çok sıcak olsun sevda cennet çok sıcak ister sever💓🤲
Kekik yap ablacım suyuna🤲
Yulafı biliyorsun doğal probiyotiktir hem entrobac hem yulaf yesin🥰
Akşamları sıkıca ört artık Gaziantep de soğudu😊
İnanıyorum ki en iyi şekilde bakıyorsun, arada olabiliyor hepimiz insanız 🥰🤲
Seni de çok sevdiğimi biliyorsun 🥰sen Allah ın izniyle düzeltirsin🤲😊💓

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba Mustafa ablacım 🥰💓
Bu güzellik üşümüş doğal olarak da üşütmüş😔
Sıcak tut, çok sıcak olsun sevda cennet çok sıcak ister sever💓🤲
Kekik yap ablacım suyuna🤲
Yulafı biliyorsun doğal probiyotiktir hem entrobac hem yulaf yesin🥰
Akşamları sıkıca ört artık Gaziantep de soğudu😊
İnanıyorum ki en iyi şekilde bakıyorsun, arada olabiliyor hepimiz insanız 🥰🤲
Seni de çok sevdiğimi biliyorsun 🥰sen Allah ın izniyle düzeltirsin🤲😊💓
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 😊 hayati tehlikesi var mıdır diye merak ediyorum ki şuanlık pekte öyle görünmüyor inşallah onu yaşatacağım bahsettiklerinizi de uygulayacağım teşekkür ederim :)

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Maalesef tam 5 dakika önce kaybettim maalesef ona iyi sahip olamadım maalesef onu iyileştiremedim umarım oda hakkını bana helal eder çok üzgünüm daha dün ayağında hissizlik başladı iki kez yere düştü normalde tüyü kabarık olduğundan ve vahşi olduğundan anlamazdım ama elime ilk kez aldığımda onun çok zayıf olduğunu ve meğerse kurumaya yakalandığı gerçeğini öğrendim 😓

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maalesef tam 5 dakika önce kaybettim maalesef ona iyi sahip olamadım maalesef onu iyileştiremedim umarım oda hakkını bana helal eder çok üzgünüm daha dün ayağında hissizlik başladı iki kez yere düştü normalde tüyü kabarık olduğundan ve vahşi olduğundan anlamazdım ama elime ilk kez aldığımda onun çok zayıf olduğunu ve meğerse kurumaya yakalandığı gerçeğini öğrendim 😓
Başınız sağolsun 😞 Kuruma bir hastalık değil de hastalık sonucu hatırladığım kadarıyla ilerlemiş solunum problemi vardı. Pnömoni(zatürre) olduysa maalesef dönüşü zor oluyor.. 😞

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Başınız sağolsun 😞 Kuruma bir hastalık değil de hastalık sonucu hatırladığım kadarıyla ilerlemiş solunum problemi vardı. Pnömoni(zatürre) olduysa maalesef dönüşü zor oluyor.. 😞
sağolun:( ilk defa bir kusumu hastalık sonucu kaybettim umarım bu son olur dahada kuş üretimi yada sahiplenmeyi düşünmüyorum psikolojim çok kötü durumda şuan keşke şehrimizde kanatlı uzmanı olsaydı 😔

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
sağolun:( ilk defa bir kusumu hastalık sonucu kaybettim umarım bu son olur dahada kuş üretimi yada sahiplenmeyi düşünmüyorum psikolojim çok kötü durumda şuan keşke şehrimizde kanatlı uzmanı olsaydı 😔
Aslında araştırırdık ama maalesef Rabbimin verdiği bir yaşam süresi var onun önüne geçemeyiz, acıları son buldu öyle düşünün acınızı çok iyi anlıyorum 😞

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Çok üzüldüm Mustafa başın canın sağ olsun kendine yüklenme yapacak bir şey yok keşke kanatlı uzmanı olsaydı belki farklı olurdu ama yine de bilemeyiz. 😔

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Çok üzüldüm Mustafa başın canın sağ olsun kendine yüklenme yapacak bir şey yok keşke kanatlı uzmanı olsaydı belki farklı olurdu ama yine de bilemeyiz. 😔
Sağolun hocam keşke en başta hastalığının ciddiyetini bilip ona göre kursaktan besleme yapsaydım büyük ihtimalle iyileşecekti ama hem kursaktan beslemeyi bilmiyorum hemde durumun ciddiyetini çok sonradan anladım koca şehirde kanatlı uzmanı da olmadığından sonuç böyle oldu benim hatamdı suanda buz gibi toprağa gömülü olmazdı zamanında 2 muhabbetin tırnağını kopardığında ona kızmıştım çok pişmanım giden gelmiyor 😔

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Başınız Sağ Olsun 🥺🙏

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Başınız sağ olsun hocam 😔

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Başınız sağolsun ablacım 🤲😔

Üst Alt