• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sevda papağanı kafese girmiyor

ureachen

Yeni Üye
Bize 2 tane sevda papağanı geldi başka bir yerden. yavru sayılırlar ama yavru değiller bence bilmiyorum bizde gelişlerinin 3. günü. Tahminimce biri erkek biri dişi erkek olan sürekli kafesten çıkmak istiyor bağırıyor dişi de aynı şekilde ama erkel olan çok ama çok hareketli ve Hiçbir türlü elimize gelmiyorlar sadece omuza geliyorlar kafese koymak İstediğim zaman girmiyorlar içine dal darı bırakıyorum öyle giriyorlar ve hemen peşinden koşup kapatmak İstediğim zaman çıkıyorlar ve bazen şansıma kapatabiliyorum kapılarını. Elime darı alıp kafes icinde beklettiğimde de napsam gelmiyorlar. Sebze de veriyorum ama yok yani. Şuan az önce yine zorla koydum erkek olanı. Kafesten çıkmaya calisiyor çığlık atiyo dikkatimi çekmeye calisiyo alt üst ediyo resmen kafesi. Bazen gidiyor dişi kuş olduğunu düşündüğüm kuşa gaga atıyor hatta hayvanın kanat tüyleri hafif yolunmuş gibi duruyor. Napmam lazım elime alıştırmak için ya da kafese girmeleri için? Neler önerirsiniz. Erkek olduğunu düşündüğüm ve haraketli olan yeşil olan.20260619_133050.jpg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Öndeki yeşil olan cennet arkadaki sevda papağanı gibi ama ben çok bilgili değilim bu konuya. @Demet bükay abla konuya daha hakim. Bazı kuşlar özgür ruhlu bağımsızlıklarına daha düşkün oluyor. Kafes içinde ilgisini çekecek objeler oyuncak koyun. Kanlı kavga olursa ayırmalısınız. Ayrıca dediğim gibi ise biri cennet diğeri sevda ise aynı kafeste bulunmaları uygun olur mu Demet abla bilgi verir size.

ureachen

Yeni Üye
Öndeki yeşil olan cennet arkadaki sevda papağanı gibi ama ben çok bilgili değilim bu konuya. @Demet bükay abla konuya daha hakim. Bazı kuşlar özgür ruhlu bağımsızlıklarına daha düşkün oluyor. Kafes içinde ilgisini çekecek objeler oyuncak koyun. Kanlı kavga olursa ayırmalısınız. Ayrıca dediğim gibi ise biri cennet diğeri sevda ise aynı kafeste bulunmaları uygun olur mu Demet abla bilgi verir size.
Teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bize 2 tane sevda papağanı geldi başka bir yerden. yavru sayılırlar ama yavru değiller bence bilmiyorum bizde gelişlerinin 3. günü. Tahminimce biri erkek biri dişi erkek olan sürekli kafesten çıkmak istiyor bağırıyor dişi de aynı şekilde ama erkel olan çok ama çok hareketli ve Hiçbir türlü elimize gelmiyorlar sadece omuza geliyorlar kafese koymak İstediğim zaman girmiyorlar içine dal darı bırakıyorum öyle giriyorlar ve hemen peşinden koşup kapatmak İstediğim zaman çıkıyorlar ve bazen şansıma kapatabiliyorum kapılarını. Elime darı alıp kafes icinde beklettiğimde de napsam gelmiyorlar. Sebze de veriyorum ama yok yani. Şuan az önce yine zorla koydum erkek olanı. Kafesten çıkmaya calisiyor çığlık atiyo dikkatimi çekmeye calisiyo alt üst ediyo resmen kafesi. Bazen gidiyor dişi kuş olduğunu düşündüğüm kuşa gaga atıyor hatta hayvanın kanat tüyleri hafif yolunmuş gibi duruyor. Napmam lazım elime alıştırmak için ya da kafese girmeleri için? Neler önerirsiniz. Erkek olduğunu düşündüğüm ve haraketli olan yeşil olan.Ekli dosyayı görüntüle 106616
Merhaba dm den cevap verdim
Yeşil Cennet, gri sevda papağanı
Eş olamazlar, yavruları ırk ve gen farkı yüzünden kısır olur, eş yapmayın lütfen