• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ses

Tugcee708

Paylaşımcı
Merhaba. Son 1 haftadır muhabbet kuşumun sesi kısıldı. Halsiz veya nezle değil. Mesela kafasını sallıyor konuşuyor kendince ama asla ses çıkmıyor. Kısıklıktan da öte hiç ses belirtisi yok kafese elimi uzatınca sinirlenirdi mesela yine kızıyor ama ses çıkaramıyor neden olabilir. Rüzgar cereyan klima karşısında kalma vs. Olmadı

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
O anın bir videosunu eklermisiniz.

Tugcee708

Paylaşımcı
O anın bir videosunu eklermisiniz.
Eve geçince ekleyeyim. Böyle kuşlar keyifliyken kafa sallayarak konuşur ya ondan bahsediyorum. Boğazına bir şey takılmış gibi bir kafa sallama değil. Mesela şarkı açınca yapıyor eskiden de yapardı ama sesi çıkmıyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Video bekliyoruz

Tugcee708

Paylaşımcı

Tugcee708

Paylaşımcı
Bakar mısınız bundan bahsediyorum işte keyfi yerinde konuşuyor ama ses çıkmıyor ya da kafasını sallarken konuşunca da ses çıkmıyor hiçbir şekilde sesi çıkmıyor

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Video gözükmüyor tekrar yüklermisiniz.

Tugcee708

Paylaşımcı
Bana dans ediyor gibi geldi keyfi yerinde gibi gözüküyor ama 😊 Bu an harici hiç mi konuşmuyor yada sesi çıkmıyor.
Evet işte bunu keyfi yerinde diye özellikle ekledim😊 Onun dışında konuşmaya çalışıyor yani boğazından konuştuğu anlaşılıyor ama ses çıkmıyor ya da elime alıyorum böyle elime almamdan nefret ediyor böyle ötmeye çalışıyor ses çıkmıyor yani sesi kısık hani sadece bunu soruyorum zaten hayvanın sesi komple gitti

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Evet işte bunu keyfi yerinde diye özellikle ekledim😊 Onun dışında konuşmaya çalışıyor yani boğazından konuştuğu anlaşılıyor ama ses çıkmıyor ya da elime alıyorum böyle elime almamdan nefret ediyor böyle ötmeye çalışıyor ses çıkmıyor yani sesi kısık hani sadece bunu soruyorum zaten hayvanın sesi komple gitti
O zaman @Şehmus BAKIR hocamın yorumunu bekleyelim bi @Aslı Ö. arkadaşımı da etiketliyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yalnız kafa sallaması bir harika diğer yavrucak ta kafes içinden ona bakarak bu napıyor diyor 🤭 YouTube den kuş sesi açıp birde öyle dener misiniz.

Tugcee708

Paylaşımcı
Yalnız kafa sallaması bir harika diğer yavrucak ta kafes içinden ona bakarak bu napıyor diyor 🤭 YouTube den kuş sesi açıp birde öyle dener misiniz.
Diğer kuş misafir o daha da dansçı da yorulmuştu 😊 onu da denedim maalesef çıkmıyor sesi çıkarmaya çalışıyo ama fısıldar gibi çıkar ya öyle bile değil çıkmıyo. Umarım görür onlar da

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Diğer kuş misafir o daha da dansçı da yorulmuştu 😊 onu da denedim maalesef çıkmıyor sesi çıkarmaya çalışıyo ama fısıldar gibi çıkar ya öyle bile değil çıkmıyo. Umarım görür onlar da
Ceresi kanayan ve gagası sürekli uzayan yavrunuz mu eğer öyleyse maşallah çok güzel toparlamış. Hava keselerinde sorun var mı solunum problemi vs

Tugcee708

Paylaşımcı
Ceresi kanayan ve gagası sürekli uzayan yavrunuz mu eğer öyleyse maşallah çok güzel toparlamış. Hava keselerinde sorun var mı solunum problemi vs
Evet evet o kuşum biliyorsunuz her yolu denedim şu an sorun yok solunum problemi olarak ama daha önce olmuştu tek gözü kapanmıştı hatta. Sonrasında iyileşti Ama son bir haftada gitti sesi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet evet o kuşum biliyorsunuz her yolu denedim şu an sorun yok solunum problemi olarak ama daha önce olmuştu tek gözü kapanmıştı hatta. Sonrasında iyileşti Ama son bir haftada gitti sesi
Kuşun sesi bianda neden gider bende fikir yürütemedim. Böyle bir durum yaşayan varsa konunuz altına belki yorumda bulunabilirler. Tarık arkadaşımız Şehmus beyi etiketlemiş. Gördüğünde onunda yorumu olabilir 🌸

Tugcee708

Paylaşımcı
Kuşun sesi bianda neden gider bende fikir yürütemedim. Böyle bir durum yaşayan varsa konunuz altına belki yorumda bulunabilirler. Tarık arkadaşımız Şehmus beyi etiketlemiş. Gördüğünde onunda yorumu olabilir 🌸
Teşekkür ederim 🌺

Tugcee708

Paylaşımcı
Bir de amphotericin bulabileceğim bir sayfa var mı acaba aldığım sayfalarda yok maalesef