• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sahiplendirmeli miyim?

Limoncuk

Paylaşımcı
Arkadaşlar yeniden merhaba..
Bilenleriniz vardır 3 ü tüy hastası olmak üzere evde 11 adet sultan papağanım var.
Sayıca fazla oldukları için sadece temel ihtiyaçlarını giderebiliyorum. Çalıştığım içinde pek vaktim olmuyor.
Tek tek serbest bırakıp sevip ilgilenemiyorum. 3 ü eş . 3 ü bir çiftin tüy hastası yavruları.. 1 tane de ilk sağlıklı yavrularını verememiştim. 1 tane de diğer çiftin yavrularını ayırmıştım.
Tek başıma yaşıyorum odanın birini onlara ayırdım ama dediğim gibi genelde hep kafesteler. Seslerinden site inliyor yazın pencereler açık olunca ama şikayetçi komşum yok çok şükür:)
Hepsiyle duygusal bağım var hiç birini vermek istemiyorum ama eş olan kuşlarım dışında ve tüy hastası olanlardan biri daha kötü onun dışında diğerlerini sahiplendirsem kuşlarım daha mı mutlu olur?

Bu arada 6 sı çok büyük bir kafeste 3 tüy hastası ve bir çiftimde ayrı iki kafesteler.
Fikirlerinize ihtiyacım var hepsini çok seviyorum ve mutlu olmalarını istiyorum.

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Açıkçası size bağlı hepsini seviyorum bağlıyım diyorsanız sizde kalsınlar ama eğer çokça güvendiğiniz, iyi bakacağını bildiğiniz birileri varsa sahiplendirin o vakit.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ben olsam vermeye kıyamam çünkü aklım hep onlarda kalacak yer değişikliği kişi değişikliği bakım değişikliği hava değişikliği vs.bu durumlar çok etkiliyor yinede karar sizindir site sakinleri artık alıştılar buna katlanırlar yeterki ilişkilerinizi iyi tutun 😊

Limoncuk

Paylaşımcı
Ben olsam vermeye kıyamam çünkü aklım hep onlarda kalacak yer değişikliği kişi değişikliği bakım değişikliği hava değişikliği vs.bu durumlar çok etkiliyor yinede karar sizindir site sakinleri artık alıştılar buna katlanırlar yeterki ilişkilerinizi iyi tutun 😊
Zaten hiç istemiyordum vermek ama yetersiz geliyorum duygusu işte :) bu fikirden vazgeçtim hocam teşekkür ederim :)

Limoncuk

Paylaşımcı
İmkanınız varsa vermeyin lütfen, kafeslerindeler fakat sizinle güvendeler😊🤲
Demet ablacım imkanım var çok şükür sadece işte kafeste kapalı kalmaları biraz beni üzüyordu yeteri kadar sevgi veremesem de tek kuş değiller zaten keyifleri ortamları iyi haftada bir salmaya çalışıyorum hepsini ama hergün imkanım olmuyor diye üzülüyordum. öyle bir an acaba mı diye düşündüm hepsini çok seviyorum bu fikirden vazgeçtim :) teşekkür ederim

Limoncuk

Paylaşımcı
Açıkçası size bağlı hepsini seviyorum bağlıyım diyorsanız sizde kalsınlar ama eğer çokça güvendiğiniz, iyi bakacağını bildiğiniz birileri varsa sahiplendirin o vakit.
Tek tek ilgilenememek hergün serbest bırakamamak beni üzüyordu, şimdilik bu fikirden vazgeçtim. teşekkür ederim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet ablacım imkanım var çok şükür sadece işte kafeste kapalı kalmaları biraz beni üzüyordu yeteri kadar sevgi veremesem de tek kuş değiller zaten keyifleri ortamları iyi haftada bir salmaya çalışıyorum hepsini ama hergün imkanım olmuyor diye üzülüyordum. öyle bir an acaba mı diye düşündüm hepsini çok seviyorum bu fikirden vazgeçtim :) teşekkür ederim
Rica ederim 🥰😊sevgi herşeyin üstesinden gelir ablacığım
Verirsen inan her dakika aklında kalırlar😔endişe şüphe hep bir soru işareti olur
Kimse senin gibi bakamaz😊🥰🤲emeğine yüreğine sağlık ablacığım

Limoncuk

Paylaşımcı
Rica ederim 🥰😊sevgi herşeyin üstesinden gelir ablacığım
Verirsen inan her dakika aklında kalırlar😔endişe şüphe hep bir soru işareti olur
Kimse senin gibi bakamaz😊🥰🤲emeğine yüreğine sağlık ablacığım
Zaten bağ kurmadan sahiplendirdiklerimi bile düşünüyorum çoğu zaman :) biri bizim apartman görevlisinde çok çok iyi bakıyorlar bazen gidip seviyorum. Tek kuş olunca benimkilerden evcil hemen omuza ele geliyor :love: Şimdi birde balkonda 2 güvercin yavrusu var cam balkonu kapatmadım onlar için yumurtadan yeni çıktılar.. sadece su ve yem koyuyorum bağ kurmamaya çalışıyorum yoksa benim için ayrılmak zor olacak

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Zaten bağ kurmadan sahiplendirdiklerimi bile düşünüyorum çoğu zaman :) biri bizim apartman görevlisinde çok çok iyi bakıyorlar bazen gidip seviyorum. Tek kuş olunca benimkilerden evcil hemen omuza ele geliyor :love: Şimdi birde balkonda 2 güvercin yavrusu var cam balkonu kapatmadım onlar için yumurtadan yeni çıktılar.. sadece su ve yem koyuyorum bağ kurmamaya çalışıyorum yoksa benim için ayrılmak zor olacak
Bağ olmaz🥰 onların doğası yabani hayat😊🤲savunma içgüdüsü kaybolmasın😊büyüyüp gitsinler🥰🤲

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İmkanınız varmış, odalarıda varmış yerinizde olsam büyük kafes yapardım onlara. kapılarını sabah açar akşam katırdım. Alışırlarsa yem yemeye vs de içeri girip çıkarlar. Tüy hastası olanlar içinde onlara uygun zemin hazırlarsanız onlarda kafeslerine girip çıkarlar. Haftada bir çok az 😕 en azından akşamları salmaya çalışın 🤷🏼‍♀️

Limoncuk

Paylaşımcı
İmkanınız varmış, odalarıda varmış yerinizde olsam büyük kafes yapardım onlara. kapılarını sabah açar akşam katırdım. Alışırlarsa yem yemeye vs de içeri girip çıkarlar. Tüy hastası olanlar içinde onlara uygun zemin hazırlarsanız onlarda kafeslerine girip çıkarlar. Haftada bir çok az 😕 en azından akşamları salmaya çalışın 🤷🏼‍♀️
Hepsi açık olursa çıldırıyorlar o zaman apartman ayağa kalkar :D 6 sı zaten çok büyük tekerlekli bir kafeste kafesin içinde çok rahatlar kanat çırpıp inip çıkıyorlar. Diğerleri de geniş rahat kafesteler.. haftada bir çok az biliyorum ama hepsini birden salamıyorum akşam çok imkanım olmuyor maalesef hafta sonları ikişer ikişer salona alıp sevmeye çalışıyorum bazen bulundukları odada açıyorum.. Tüy hastası olanlarda yerde civciv gibi yürüyorlar

Üst Alt