• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Röntgen

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Haklısınız🙏🏻Maydonoz ve dereotununun yapraklarıda olmaz mı😊
Hocam temmuz ayında 3 doz iç ve dış paraziti yapıldı aslında veteriner 6 ay da bir yapılmalı dedi. Bu siyah noktalarıda 2 ay gibi bir süredir görüyorum. 🥲
Maydanoz yaprağı zehirliyor ve kalsiyumu emiyor bu nedenle sadece sapını verin, dereotunun kendisini verebilirsiniz ☺ Eğer iç dış yapıldıysa zeolit tozu doğaldır kullanabilirsiniz 🌸

Mamacita

Paylaşımcı
Maydanoz yaprağı zehirliyor ve kalsiyumu emiyor bu nedenle sadece sapını verin, dereotunun kendisini verebilirsiniz ☺ Eğer iç dış yapıldıysa zeolit tozu doğaldır kullanabilirsiniz 🌸
Aaa maydonoz yaprağıda vermiştim daha önce şimdi dikkat ederim 😊🙏🏻
Minarel blok olarak önerdiğiniz bir marka var mıdır acaba içinde yapıltırıc vsr ve kuşları zehirliyor diyor ama

cimennnn

Tutkulu
Merhaba malesef benim kızımda da yağlanma ve karaciğer yağlanması var. Karaciğer yağlanması artık kronikleşmiş o yüzden iyi bakım ile devam ediyoruz. Sanırım bu sorun ortadan kaybolma ihtimali pek yok. Yağlanma için de benim kızım da 54 gramdı şimdi 38 grama kadar düştük. Ama karaciğer sorunu düzelmedi. Kilosunu egzersiz ve sebze tüketimi ile çok rahat azaltabilirsiniz.

Mamacita

Paylaşımcı
Merhaba malesef benim kızımda da yağlanma ve karaciğer yağlanması var. Karaciğer yağlanması artık kronikleşmiş o yüzden iyi bakım ile devam ediyoruz. Sanırım bu sorun ortadan kaybolma ihtimali pek yok. Yağlanma için de benim kızım da 54 gramdı şimdi 38 grama kadar düştük. Ama karaciğer sorunu düzelmedi. Kilosunu egzersiz ve sebze tüketimi ile çok rahat azaltabilirsiniz.
Geçmiş olsun 🙏🏻🥲😊 Siz neler kullanıyorsunuz Merhabalar aslında kilosunda sorun yok bence çünkü göğsübçnün ortasındaki kemik baya hissediliyor

cimennnn

Tutkulu
Geçmiş olsun 🙏🏻🥲😊 Siz neler kullanıyorsunuz Merhabalar aslında kilosunda sorun yok bence çünkü göğsübçnün ortasındaki kemik baya hissediliyor
Göğsünde ki kemiğin hissedilir olması emin ol zayıf olduğunu göstermiyor. Malesef organ çevreleri yağlanmış olabilir. Kemiğe göre karar vermeyin.
Ben carni speed ürünü kullanıyorum ilk bir ay haftada iki kullandım ondan sonra hafta da bir kullandım hala kullanmaya devam ediyoruz.
Bol bol sebze tüketiyoruz. Günlük farklı sebzeler veriyorum günlük bir buçuk tatlı kaşığı yem veriyorum sabah ve akşam olarak iki kez önünde oluyor. Şöyle soylim 12 de yem yediriyorum 4 de sebze 7de yem ve 11 de sebze yediriyorum.
İlacı verdiğim de de su içmesini takip ediyorum su içtikten yarım saat sonra uçmasını ve koşmasını sağlayarak egzersiz yaptırıyorum. Yem içinde ben kilo aldıran iki tohum olduğu için yulaf ve aspurları alıyorum. Dal darı, yulaf ve aspuru bazen ödül niteliğinde veriyorum.

Mamacita

Paylaşımcı
Göğsünde ki kemiğin hissedilir olması emin ol zayıf olduğunu göstermiyor. Malesef organ çevreleri yağlanmış olabilir. Kemiğe göre karar vermeyin.
Ben carni speed ürünü kullanıyorum ilk bir ay haftada iki kullandım ondan sonra hafta da bir kullandım hala kullanmaya devam ediyoruz.
Bol bol sebze tüketiyoruz. Günlük farklı sebzeler veriyorum günlük bir buçuk tatlı kaşığı yem veriyorum sabah ve akşam olarak iki kez önünde oluyor. Şöyle soylim 12 de yem yediriyorum 4 de sebze 7de yem ve 11 de sebze yediriyorum.
İlacı verdiğim de de su içmesini takip ediyorum su içtikten yarım saat sonra uçmasını ve koşmasını sağlayarak egzersiz yaptırıyorum. Yem içinde ben kilo aldıran iki tohum olduğu için yulaf ve aspurları alıyorum. Dal darı, yulaf ve aspuru bazen ödül niteliğinde veriyorum.
Anladım evet öyle içten almış demekki kiloyu🥲
Her gün sebze rahatsız etmiyor mu hangi karışımları sebzeleri veriyorsunuz kızınıza hazır yem mi kullanıyorsunuz yoksa kendiniz mi hazırlıyorsunuz hamgi yemlerden koyuyorsunuz tavsiye verirseniz sevinirim 😊🙏🏻 Bu arada kızınız kaç yaşında

cimennnn

Tutkulu
Anladım evet öyle içten almış demekki kiloyu🥲
Her gün sebze rahatsız etmiyor mu hangi karışımları sebzeleri veriyorsunuz kızınıza hazır yem mi kullanıyorsunuz yoksa kendiniz mi hazırlıyorsunuz hamgi yemlerden koyuyorsunuz tavsiye verirseniz sevinirim 😊🙏🏻 Bu arada kızınız kaç yaşında
Yem olarak versela laga yemini kullanıyorum. Verirken içerisinde olan aspurları ve yulaflari ayıklıyorum.
Hergun sebze vermekte bir sıkıntı olmuyor yaklaşık 2 senedir dediğim şekilde beslemesini yapıyorum. Hergun farklı sebzeler veriyorum. Dışkısı çok sulanma vs olursa da diğer gün bezelye, brokoli gibi sebzeler vererek dışkısının düzelmesini sağlıyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Aaa maydonoz yaprağıda vermiştim daha önce şimdi dikkat ederim 😊🙏🏻
Minarel blok olarak önerdiğiniz bir marka var mıdır acaba içinde yapıltırıc vsr ve kuşları zehirliyor diyor ama
Mineral blok olarak ben bir marka kullanmıyorum genelde kapalı kutuda olan quik, gold wings bunlardan birisini alıyorum ☺

capkosum

Yeni Üye
Geçmiş olsun. Ben bugun aktardan devedikeni tohumu aldım, kendim ogutecegim. Kciger yağlanmasına iyi geliyor diye okumuştum bir yerlerde. Uzmanlarimiz cevaplarsa sevinirim, dogru mu yaptım verebilir miyim??

Mamacita

Paylaşımcı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Geçmiş olsun. Ben bugun aktardan devedikeni tohumu aldım, kendim ogutecegim. Kciger yağlanmasına iyi geliyor diye okumuştum bir yerlerde. Uzmanlarimiz cevaplarsa sevinirim, dogru mu yaptım verebilir miyim??
Olur neden olmasın ama makinenizi bozmayın dikkat edin inanın ben satışını yaptığım halde hazır ununu alıyorum hububat makinemiz olduğu halde 😊

cimennnn

Tutkulu
Ben tohum olarak değil yapraklarını toplayıp kurutuyorum öyle çay yapıp veriyorum. Veteriner hekimin yönlendirmesi ile bu sekil veriyorum.

Mamacita

Paylaşımcı
@Burçak A.
İç ve Dış parazit için hangi ilacı kullanmalıyım acaba
Kuşum en son temmuz ayında 3 doz iç ve dış parazit oldu 1 hafta arayla 3 dozu verdim temmuzun sonunda bitti dozları 1 haftadır filan kendisini kaşıma sıklığı arttı kepek de döküyor tüy kapsülleride açılıyor galiba ama parazit de etkiliyor olabilir tam emin olamadım tavsiyeniz nedir 🙏🏻😊

Son düzenleme:

Mamacita

Paylaşımcı
Bu çocuğun karaciğerde çok büyüme var .çok düzgün tutamamışlar herşey net görünmüyor.ama organlarda oldukça yağlanma var bu kalp de dahil yani iyi bir diyete alınması lazım.birde kloaka da yumurta var ama tam oluşmamış.Ayrica tasligi boş kum tuketmiyor mu? Sebze ağırlıklı beslenme,diyet yem , zeolit tozu, karaciğer koruma gibi desteklerle bir süre program yapın günlük iyi bir egzersiz de yapsın uçurun bol bol bu şekilde iki -uc ayda değerleri biraz düzelir şifalar diliyorum 😊
Merhaba hocam😊 bu röntgendeki yumurtanın durumu sıkışma yapışma vs gözüküyor mu acaba ve yumurta sıkışması,yapışması veyahut kırılması belirtileri nelerdir kuşta nasıl anlarız🙏🏻🙏🏻

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
@Burçak A.
İç ve Dış parazit için hangi ilacı kullanmalıyım acaba
Kuşum en son temmuz ayında 3 doz iç ve dış parazit oldu 1 hafta arayla 3 dozu verdim temmuzun sonunda bitti dozları 1 haftadır filan kendisini kaşıma sıklığı arttı kepek de döküyor tüy kapsülleride açılıyor galiba ama parazit de etkiliyor olabilir tam emin olamadım tavsiyeniz nedir 🙏🏻😊
Kusura bakmayın, bazen bildirim gelmiyor 🙏 Dış parazit için zimec kullanıyorum ben, ense derisne bir damla damlatıp masaj yaparak yedirin, bir hafta sonra tekrarlayın iki doz yeterli ☺ 4 ayda bir bu şekilde deneyin, iç parazit için zeolit kullandım eğer çok fazla ise metronidazol verir veteriner hekim, onu kullanabilirsiniz ☺

Mamacita

Paylaşımcı
Kusura bakmayın, bazen bildirim gelmiyor 🙏 Dış parazit için zimec kullanıyorum ben, ense derisne bir damla damlatıp masaj yaparak yedirin, bir hafta sonra tekrarlayın iki doz yeterli ☺ 4 ayda bir bu şekilde deneyin, iç parazit için zeolit kullandım eğer çok fazla ise metronidazol verir veteriner hekim, onu kullanabilirsiniz ☺
estağfurullah teşekkürler 😊🙏🏻

Mamacita

Paylaşımcı
Sindirimi en kolay yem markası hangisi acaba paketli olarak sağlıklı markas muhabbet kuşu için

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Gold Wings İyidir. 😇 İçindeki renkli Ekmekleri Ayıklayıp Verebilirsiniz. Konunuz Burada Burada Paylaşabilirsiniz.

Üst Alt