• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! (resimli) Ayak tabanında yara ve karnında morluk

blubirb

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar muhabbet kuşum 12 yaşında dişi. Yaş nedeniyle de sanırım, problemlerimiz her gün artıyor :(

Bu yılın başında kanatlarını diplerden çiğnemeye başladı ve aynı zamanda sol ayağı tutmaz oldu. B vitamini eksikliği dışında bir neden bulamadık. Stres kaynağı olabilecek hiçbir şey yok. Neşesi ve yemesi gayet yerindeydi.

20 gün önce iki ayağının tabanında resimdeki gibi yaralar çıktı. Sabah akşam baticonla temizleyip fucidin krem sürüyordum sonra teramisin sürmeye başladım yine de küçülmedi. Kabuklandı sadece. Tünekte ya da salıncakta tek ayağının üzerinde karnının üzerine doğru eğilmiş bir şekilde duruyor :( ince ip gibi yeşil, sulu dışkısı var.

Bugün karnında morluk ve şişkinlik farkettim tüylerini kenara ittirip fotoğraf çektim tüy dökülmesi yok orda. Kursağın içi su dolu gibi sanki yumuşak bi sıvı var içeride...

Yardımlarınızı bekliyoruz. Teşekkürler

Ekli dosyayı görüntüle 9600Ekli dosyayı görüntüle 9601Ekli dosyayı görüntüle 9602Ekli dosyayı görüntüle 9603Ekli dosyayı görüntüle 9604

Rusalka

Aktif Üye
Kıyamam yavruma ☹. Bumblefoot ya da gut hastalığı olabilir gibi geldi ama çok hakim değilim bilir kişiler bakacaktir. Fakat bunun tedavisi için zaman kaybetmeden kanatlı uzmanına gitmeniz gerek. Ya da en azından ciddi ciddi kanatlardan anlayan bir hekime. Bilgisi olmayan hekimler de çok bisey yapamaz yani. Boyle hastalığı olup iyileşen kuşlar gördüm ancak dediğim gibi veteriner hekim tedavisi çok önemli. İnşallah iyi olur geçmiş olsun.

blubirb

Yeni Üye
Kıyamam yavruma ☹. Bumblefoot ya da gut hastalığı olabilir gibi geldi ama çok hakim değilim bilir kişiler bakacaktir. Fakat bunun tedavisi için zaman kaybetmeden kanatlı uzmanına gitmeniz gerek. Ya da en azından ciddi ciddi kanatlardan anlayan bir hekime. Bilgisi olmayan hekimler de çok bisey yapamaz yani. Boyle hastalığı olup iyileşen kuşlar gördüm ancak dediğim gibi veteriner hekim tedavisi çok önemli. İnşallah iyi olur geçmiş olsun.
Cevabınız için teşekkürler. Bumblefoot hastalığını ben de gördüm internette, daha ayrıntılı okuyacağım. Veterinerle telefonda konuştum, fotoğraflarını attım, yaşadığım yerdeki en iyi veteriner sanıyorum yorumlardan öyle görünüyor. Yarın sabah götüreceğim. Umarım iyi olur.

12 yıldır beraberiz, evin küçük üyesi kızımız... inşallah tüm hasta dostlarımız iyileşir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Geçmiş olsun yaşlı kuşlarda olabilecek durumlar mevcut yapacak pek bişey yok vete götürün ağrı kesici versin bide yem yemezse elle besleme yapmanız gerekiyor

blubirb

Yeni Üye
Rica ederim çok geçmiş olsun olumlu veya olumsuz bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim
Merhaba, son iki günümüz çok iyi geçti buraya resimlerini koyduktan sonra. Yemesi bile daha kuvvetliydi iyileşti sandık, kötü olursa veterinere götürürüz diye düşündük.

Bu sabah kalktığımda yavrum çok halsiz görünüyordu ve hafif salyamsi şeffaf bir sıvı vardı ben ağzına dokundukça, arada öğürme hareketi yapıyordu. Hemen veterinere gittik. Kursak mantarı dedi.

Veterinerin yazdıklarını direkt buraya paylaşıyorum. Başka dostlarımıza kaynak olur umarım.

İlk önce verilecek olan, ishalden dolayı elektrolit kaybı için 1 numaralı isaretledigim karışım. Sonra mikostatin sulugun çeyreğine katılacak 0.3 CC ve günde bir kere.

Probiyotik desteği için enterogermina. Bir de aminosol adlı vitamini verdi.

İnşallah iyi gelecek ümitliyim, çok şeyler atlattık bunu da atlatacağız :)

Ekli dosyayı görüntüle 9756Ekli dosyayı görüntüle 9757

Son düzenleme:

blubirb

Yeni Üye
Öncelikle tebrik ediyorum çok iyi bakmışsınız yaşından belli zaten. Sizde farkındasınız bazıları yaşına bağlı olarak ortaya çıkan rahatsızlıklar yapılacak birşey olmayabilir. Ama imkanınız varsa tabiki bir kanatlı uzmanına götürmeniz faydalı olacaktır. En azından elinizden geleni yaptığınız için ilerde bir pişmanlıkta olmaz.
Teşekkür ederim. Bundan önce beraber ne hastalıklar atlattık bir bilseniz. Bugün veterinere götürdüm üstteki cevapta anlattım veterinerin notlarını, inşallah hem bizim kıza hem de diğer dostlarımıza şifa olur.

blubirb

Yeni Üye
Geçmiş olsun yaşlı kuşlarda olabilecek durumlar mevcut yapacak pek bişey yok vete götürün ağrı kesici versin bide yem yemezse elle besleme yapmanız gerekiyor
Cevabınız için teşekkürler. Dile kolay, 12 yıl hem bir o kadar kısa hem de uzun geliyor. Veteriner kursak mantarı teşhisi koydu yukarıda anlattım tedavi için neler önerdiğini. Umarım iyi gelir.

Bahar Y.

Müdavim
Çok geçmiş olsun sanırım veteriner hekimi bilgiliymiş kuşlar hakkında, umarım tez vakitte iyileşir eski sağlığına kavuşur