• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Rahatsız ediyor

alieren

Yeni Üye
Selam kuşlarımın geçen yumurtaları boş çıktı yine ciftlestiler yumurtladilar bir hafta öncesine kadar dönüşümlü kuluçkaya yatıyorlardi ama son bir haftada erkek dişiyi sanki zorlamaya başladı.disinin kuluckadan çıkmasına izin vermiyor yem yemesine bile.disi kus yuvaliktan çıkıyor erkek kuş ısırmaya başlıyor ben mudahele bile edemiyorum (ikiside bana alışık) çok ısırıyor beni.geceleri 1 saatliğine falan erkek yatıyor kuluçkaya o sırada su ve yem işini hallediyor dişi kuş.yanliz ayirmaliyim onu düşünüyorum. kuluçka bitince rahat bırakırmı?veya sizce erkek dişiden sıkıldımı kuluçkayla alakası yokmu?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Erkek bence gerekeni yapıyor içgüdüsel olarak 😊👍kuluçka devam ediyorsa hiç dokunmayın yumurta kontrolü yapın bir hafta sonra ve ona göre hareket edelim

alieren

Yeni Üye
Cevabınız için teşekkürler evet dediğiniz gibi sanırım gerekeni yapıyor şimdi ikisi birden yatmaya başladı ve saldırma hareketleri yok.yanliz bir sorum daha vardi.simdi kuşlarım 20 Haziran'da yumurtladilar iki tane onlarda işaret var.tam 8. Günde yani 28 Haziran'da kontrol yaptım boş gözüküyordu o an 2 yumurta vardı.ondan sonra 2 gün önce kontrol yaptım 2 yumurta doluydu fakat +1 yumurta vardı bu kadar hızlı yumurtlaması normalmidir?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Mesajinizi tam olarak anlayamadim, ama sultan papaganlari genelde iki günde bir yumurta yapiyorlar. 3-4-5 yumurta olana kadar devam edebilir, keyfine kalmis :). Genelde 18-22 gün civarinda yavrular yumurtadan cikarlar. Ortalama 45 günlükken de yuvadan atlarlar.

alieren

Yeni Üye
Mesajinizi tam olarak anlayamadim, ama sultan papaganlari genelde iki günde bir yumurta yapiyorlar. 3-4-5 yumurta olana kadar devam edebilir, keyfine kalmis :). Genelde 18-22 gün civarinda yavrular yumurtadan cikarlar. Ortalama 45 günlükken de yuvadan atlarlar.
Hocam yok bu bilgileri biliyorumda 20 Haziran'da yumurtladilar 22 Haziran'da yumurtladilar ondan sonra bir hafta-10 gün geçti bir yumurta daha geldi.bunun normal olup olmadığını sordim

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
28 haziranda kontrol ettiğinizde boş olan iki yumurta şu an dolu mu? Eğer yumurtlama aralığı birkaç günden fazlaysa yeni kuluçkaya başlamış demektir. Eski yumurtalara yatmaya devam ediyor mu veya ilgileniyor mu? Kızıştırıcı ürünler veriyorsanız (e vitamini, selenyum, fazla kalsiyum, pulbiber, tarçın vs.) bu süreçte vermeyi bırakın.

alieren

Yeni Üye
Merhaba boş olan yumurtalar şuan dolu ve uc yumurtaya aynı anda yatıyorlar.hic bir zaman kızıştırici vermedim hatta kızıştirma kesici ürünler kullandım çünkü eğer dediğiniz gibi yeni kuluckaya yattiysa art arda 3. Kuluckasi olacak.iki yumurta dolu diğer yumurta boş gözüküyor ama daha ilk haftası olmadi.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tamamdır yeni yumurta gelip gelmediğini gözlemleyin. Bu yavrular da büyüdükten sonra yuvalığı söküp kuşları dinlenmeye alın, güzel bir bakım yapın. Yaz dönemi sıcaklarla birlikte daha da yoruluyorlar bir de üst üste 3 kuluçka dişiyi çok zorlar. Çok fazla rahatsız etmeden önümüzdeki hafta tekrar dolu boş kontrolü yaparsınız. Rutin vitaminlerini vermeye devam edin. Gün aşırı yumurta maması da verebilirsiniz.

alieren

Yeni Üye
Ilginiz için çok teşekkürler dediğiniz her şeyi yapacağım aslında ilk kuluckadan sonra yuvalığı çıkartacaktım biraz dinlendinler falan mantığıyla ama yumurtaları aldıktan bir gün sonra yeni yumurta geldi işte 20 haziranda ondan sonra olan oldu tekrar teşekkürler.

Üst Alt